Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kupuji těsně před Vánoci, cilene nešetřím, vezmu to z účtu a časem to tam zase doroste ![]()
Taky cilene nešetřime, beru z peněz na účtu, nakupovat začínáme ve 2. polovině rijna a do konce listopadu chci mít vždy všechno koupené. Nerada beham po plnych obchodech. V prosinci už kupujeme jen stromeček a kapra a běžné nakupy.
Většinou začínám nakupovat koncem listopadu, teď už máme děti tři, tak začnu pro jistotu už v říjnu
Pár dárků už doma teda mám, padlo mi to do oka a nechtěla jsem čekat
jsou to dárky za cca 3.000, z toho jeden velkej za 2.000, takže mi toho ještě hooodně chybí. Dárky vymýšlím v průběhu roku a zapisuju si je, jinak bych to nedala nikdy dohromady
vymýšlím i babičkám a tetám, takže nic jednoduchýho ![]()
Kupuji dárky až nejdřív v listopadu. Nešetřím má ne. Nekupuji tisícové dárky
Já si odkládám penízky od ledna na spořící účet a postupně začínám od září, jeden dáreček pro jednu z cer už mám, ale taky si raději počkám, s čím ještě přijdou třeba v listopadu.
Loni jsem pro dceru měla nakoupeno už v říjnu. A upřímně jsem si to nijak neužila. Letos chci škudlit a nákupy si užít až tak před polovinou prosince. Jinak seznam co komu už mám
Cíleně na Vánoce nešetřím. Nakupuju cca od druhé poloviny listopadu.
Záleží jak co, věci, které beru přes e-shop chci mít doma do konce listopadu, to, co kupuji v obchodě kupuji těsně před Stedrym dnem, chci také nasát trochu té vánoční nálady.
vzhledem k tomu, že máme oba s mužem 14. plat, čekáme na 1/12 ![]()
Syn má v listopadu narozeniny a k těm mám dárek už asi od března
a druhý pojedeme kupovat v říjnu. A na Vánoce mám pár drobností (knížky, batůžek, skládačku) a uvidím co mi cvrnkne do nosu příště, pokud se mi něco líbí tak to koupím, ale ráda mám inspiraci dřív a nakupuju když to nejde potkám ![]()
Měla jsem vždy pravidlo po prvním sněžení, ale poslední roky je to celkem o hubu. Začala jsem taky kupovat přes net, je to prostě levnější
tak člověk potřebuje rezervu na doručení. Jinak miluju Vánoce, atmosféru, krásně nazdobené ulice a obchoďáky
Tak v prosinci pak třeba chodím na čumendu na Arkady a přihodím třeba pár drobností. Jo a nešetřim nijak speciálně.
Příspěvek upraven 21.09.18 v 13:30
@Malike píše:
Zeptám se, šetříte si na dárky a pak to kupujete těsně před Vánoci nebo nakupujete v průběhu roku. A pokud v průběhu..kdy začínáte.?
Loni jsem nakoupila dárky brzo a pak jsem litovala u dítěte že jsem si nepočkala, protože nejzajímavější dárky měli na konci listopadu.
Letos cílěně mám už pro mamku. Řijen nakupovat nemuzu, to se sejdou narozeniny a asi opět first minute k další dovolené, pak už jen listopadová výplata a prosincová už je na jídlo a možná letos živý vánoční stromek.
Ahoj,
já začínám v září a to ne z vlastního rozmaru
ale využívám slev s Marianne. Zároven máme v rodině pravidlo jednoho dárku, takže mi to hodně věcí usnadní. Moje děti mají radost ze všeho co dostanou, jsou ještě malé. Nejtěžší je pro mě vybrat dárek pro manžela ![]()
Na Vánoce odkládám peníze z výplaty od ledna , abych v prosinci nezruinovala účet. Už pomalu začínám vymýšlet co komu koupit. Dětem kupuju dárky až na začátku prosince. Většinou totiž objeví nějakou novinku a přepíšou dopis pro ježíška. ![]()
Pro zbytek vybírám dárky těsně před Vánoci + jako bonus dostávají různé dražší dobroty a kávu, které by jsi sami nekoupili.
@Malike Vánoce začnu vnímat po Mikuláši, takže všechny dárky nakupuju až v prosinci. Koupit něco už v září tak to stejně nevydržím nedat ![]()