Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Vím, ale to už je na jinou diskuzi
je to smutné, ale nic s tím nenaděláš
@micta píše:
Máš to celý psaný nějak zmateně. A když nemáš čas ani finance, tak co řešíš?
Nejde to jednoduše, momentálně je můj život dost chaotický. Šlo mi o to, abych věděla jak to chodí jinde a mohla si utřídit myšlenky ![]()
@mojmira píše:
je to smutné, ale nic s tím nenaděláš
Asi ne…
A s tím sobcem… Bratr auto má, ale ani maminku nevezme do města na nákup, přitom bydlí ve stejném domě.
Manžel teď kolikrát jede třeba 600km na otočku jen aby mě viděl a někam mě a maminku odvezl. Doufám, že od září to bude jednodušší.
Děkuju za ujasnění ![]()
@Lucie008 píše:
Já mám s bráchou rozdíl 17 let a beru si ho k sobě, někdy na víkend někdy déle.
A máte stejné oba rodiče?
@Anonymní píše:
A máte stejné oba rodiče?
Ano máme stejné rodiče. Je to můj brácha a chci, abychom měli nějaký vztah i když díky tomu rozdílu jsem spíš jako jeho další rodič. Teď se mi narodil syn a bráška se k němu strašně hezky chová a vždycky se na něj těší. Manžel tehdy přítel, když jsem si ho začala brát ze začátku byl takový rozpačitý, nevěděl co s ním, ale postupně se to poddalo ![]()
@Lucie008 píše:
Ano máme stejné rodiče. Je to můj brácha a chci, abychom měli nějaký vztah i když díky tomu rozdílu jsem spíš jako jeho další rodič. Teď se mi narodil syn a bráška se k němu strašně hezky chová a vždycky se na něj těší. Manžel tehdy přítel, když jsem si ho začala brát ze začátku byl takový rozpačitý, nevěděl co s ním, ale postupně se to poddalo
Tak to je hezký ![]()
A hlavně fajn, že nenastává žádná kolize s výchovou a názory
@Anonymní píše:
Nejde to jednoduše, momentálně je můj život dost chaotický. Šlo mi o to, abych věděla jak to chodí jinde a mohla si utřídit myšlenky
Ja mam sourozence mladsiho o 25 let, nestaram se o nej vubec a nevidame se, ale ne proto, ze bych nechtela, ale kvuli jeji matce (mame jen stejneho otce). Kdyby byly vztahy jinak mezi nami dobre, tak bych si malou klidne brala i na prazdniny. Myslim, ze vztahy v rodine se musi udrzovat, navic, pokud jsou rodice starsi, tak se muze stat, ze pozdeji nebude mit nikoho, jen Tebe… ale necetla jsem celou diskuzi.
@blumen píše:
Ja mam sourozence mladsiho o 25 let, nestaram se o nej vubec a nevidame se, ale ne proto, ze bych nechtela, ale kvuli jeji matce (mame jen stejneho otce). Kdyby byly vztahy jinak mezi nami dobre, tak bych si malou klidne brala i na prazdniny. Myslim, ze vztahy v rodine se musi udrzovat, navic, pokud jsou rodice starsi, tak se muze stat, ze pozdeji nebude mit nikoho, jen Tebe… ale necetla jsem celou diskuzi.
To je taky smutné. Myslím, že ten kontakt pro toho malého sourozence je lepší postupně od malička než pak postupně objevovat svoji identitu po smrti třeba jednoho z rodičů. Zvlášť pokud je to jedináček.
Ale pokud aspoň má jednu fungující stranu rodičů, může mít víceméně krásné dětství i tak. Doufám, že je to váš případ.
Mně to jeho matka taky neusnadnila, ikdyž nikdy mi konkrétně nic neřekla, loni jsem měla mnohem víc času, tak jim dala několik návrhů na výlety, aby přijel na víkend, na prázdniny, svátky… Nikdy nedorazil a vždycky jsem se dozvěděla, že tam půjde s mámou, tetou apod. No a od něj jsem zjistila, že nikde nikdy nebyl. To mi na tom příjde to nejsmutnější. To věšení bulíků na nos od otce i od jeho mámy. Tohle už není o peněžích, ale nezodpovědnosti a lenosti. Nehledě na to, co si asi ponese do života, že sliby se dodržovat nemusí?
Babička se zbláznila, nejdřív ho vůbec nechtěla přijmout, pak řekla, že za to nemůže, a teď zas už dva roky ho vidět nechce kvůli vzhledu, že se za něj stydí. A říká to před ním dost zle
Je mi toho človíčka líto. Na pohled je drsoň, ale přeci jen je ještě dost malej a vím, že občas brečí, že chce za mámou apod.
Na druhou stranu, i kdybych měla na něj spoustu času, přece ho nemůžu vychovávat za ně, nehledě na to, že pak by se to stejně vrátilo do starých kolejí.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.