Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já měla to samé a teď jsem v 15.tt a stále je mimi o 6 dní mladší. Dr mi řekl, že jsem pravděpodobně otěhotněla mimo ovulaci (později), zhruba o ten týden. Ač se to stává málokdy a je to spíše vyjímečné, tak se to stát může. Nebo pokud máš delší cykly, tak je to také normální. Budu držet palečky, aby vše dopadlo dobře ![]()
Ahoj. jsem na tom stejně. místo 6+4 odpovídá 5+3
nevím co si mám myslet, každopádně srdíčko už bylo. držím palce
Já pravě moc nechapu, ty pocty, podle ovu kdyz to pocitam zpetne, tak jsem otehotnela jeste pred, nebo je to vetsi, podle ms dyl, tak nevim
@lucienne a co ti na to dr rekla??moje se moc nevyjadruje
treba to berou podle utz, ne podle ms, to by vychazelo, to je jedine, co me napada..podle ms je to o dva tydny vic prece…taky drzim palce at je vse ok…a kdy jsi mela
??
To berou podle utz. kdyz je mensi tak to znamena bud ze byla jindy ovulace nebo že se přestalo vyvíjet (ale to by nemělo srdíčko). řekla mi že gratuluje, vypadala jako že ani neni možné že by to nedopadlo dobře. tak uvidíme. mela jsem ho videt jak jsem psala - podle ms 6+4 podle utz 5+3. mimi mělo asi 2mm. každopádně srdíčko se může objevit klidně i později ![]()
Jim to spocita ultrazvuk, jinak se to pocita od prvniho dne posledni menstruace
Anonymní mně to vychází, že by si měla být teď 7tt a 4 dny? Když to počítám podle MS
Dr. ti to zřejmě počítala podle UZ, ale do průkazky se píše termín podle MS a potom podle UZ ale až podle toho UZ ve 12tt který je nejpřesnější. Každopádně bych to zatím neřešila, já měla naopak termín podle UZ o týden starší…
Příspěvek upraven 22.12.12 v 15:15
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak sem si to metla k dr, v domeni ze jsem v 7tt a 1den a dr me vyvedla z omylu, ze je to ranne tehu, ze jsem v 5tt a 5dni, srdicko jeste nebylo, gest a zl. vacek ano, embrio 3mm, posledni ms byla 31.10.12 a ovu test pozitivni 14.11.
Tak jak se to pocita??uz jsem z toho blazen a bojim se, ze je neco spatne..dekuju za reakce
A všem preji nadherne vanoceDomča
No podle MS bys měla být 7+3, počítá se to od poslední menstruace… případně pokud je ovulace později, tak se to dá trochu korigovat, ale podle tvého ovulačního testu byla později max. o 2 dny… takže nezbývá než čekat co z toho bude, přeju aby příště bylo už srdíčko.
@Tůmička píše:
Já měla to samé a teď jsem v 15.tt a stále je mimi o 6 dní mladší. Dr mi řekl, že jsem pravděpodobně otěhotněla mimo ovulaci (později), zhruba o ten týden. Ač se to stává málokdy a je to spíše vyjímečné, tak se to stát může. Nebo pokud máš delší cykly, tak je to také normální. Budu držet palečky, aby vše dopadlo dobře
Tak mimo ovulaci fakt otěhotnět nejde… to se spíš ta ovulace zdržela a přišla později.
Měla jsem to podobně u posledního těhotenství - podle MS jsem měla být 6+3 (ovulace vím na 100% kdy byla), MUDr. dle UZ říkal přelom 4. a 5.tt
Za 2 týdny jsem šla znovu a byla jsem 8+2
Teď jsem ve 20.tt a vše je OK.
Tak ze je moznost ze to dozene a jeste vyroste??budu doufat, pristi ko je az 3.1.
@Anie22 dnes jo, ja psala udaje z ko ve ctvrtek ![]()
holky diky za povzbuzeni ![]()
Určitě to může dohnat, když si tak matně vzpomínám, tak dr. mi taky ze začátku říkal, že je menší (už nevím o kolik, ale byla jsem pro jistotu i na UZ v nemocnici) a potom byl nakonec o týden větší, takže se zbytečně nestresuj, určitě to bude v pořádku ![]()
Klíd ![]()
Já už jsem teda dál, ale od začátku jsme podle utz o 14 dnů dopředu a přitom jsem otěhotněla při KETu a to bez hormonální stimulace, jen v mém vlastním ovulačním (potvrzeném!) cyklu. Takže já se opravdu seknout v ovulaci nemohla a stejně to podle utz nesedí.
Prostě každé miminko se vyvíjí jinak rychle.
Nestresuj se a užívej si to ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak mimo ovulaci fakt otěhotnět nejde… to se spíš ta ovulace zdržela a přišla později.
A proč by nešlo??
řekl mi to doktor. Říkal, že je to hodně vyjímečné, ale stát se to může
@Tůmička ja si myslim že aby člověk otěhotněl tak potřebuje vajíčko.
Ahoj holky, tak sem si to metla k dr, v domeni ze jsem v 7tt a 1den a dr me vyvedla z omylu, ze je to ranne tehu, ze jsem v 5tt a 5dni, srdicko jeste nebylo, gest a zl. vacek ano, embrio 3mm, posledni ms byla 31.10.12 a ovu test pozitivni 14.11.
Domča
Tak jak se to pocita??uz jsem z toho blazen a bojim se, ze je neco spatne..dekuju za reakce
A všem preji nadherne vanoce