Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ona mu to děla naschval si myslím jenže pak na to doplací tím chlebem a on si hnup myslí že ji zlomí nebo co fakt me tak stve a nevim co s tim on si mele svou a nechape že syn je jiny ten je poslušny žadny problem a holka je drak ona ani tak moc nevnima když ji něco říkame ma takoví svuj svět a to on nechape už vubec
@Tynkabinka
první co mě napadlo, že je totální vůl s nějakým komplexem nebo co. Jídlo nikdy nesmí být trest, to je hlavní zásada. Tvůj postup ohledně jídla je v pořádku.
Hm, tak to by ho náš mladej pozvracel, tomu když člověk dá lžíci navíc, jde to ven. Vadilo by mi to velmi a s tím chlebem bych mu to nedovolila.Je to týrání, promin.
![]()
Holky ani nevíte kolikrat jsem udělala takovou scenu holku poslala do pokoje vzala ji ten talíř jidlo vyhodila do koše no hadka jako prase jak je to nevychvne atd a dneska jsem koupala maleho a slyšim jenom z te koupely s tim chlebem byla jsem normalně v šoku vubec sem už nevěděla co mam delat jasně ted to vim naběhnout nanho
To je ale idiot!!! Dala bych pred nej az bude prezranej rozvarenou brokolici a at si to zkusi sam! ![]()
Ano je to tyrani deti, nutit je jist kdyz jsou plne je stejne spatne, jako nedat jim najist, kdyz jsou hladove.. a jasne ze mu ona pak bude delat naschvaly, je to dite, jeji prirozena reakce.. on je ten, kdo ma mit rozum..
@terinka4444 píše:
Trest je, když vylijí čaj?začínám vidět rudě
Ja taky.Bych se mu na takovou vychovu vysrala a kopla ho do p.dele!
Já akorát tady všechny obdivuju, že by to neřešily před chlapem. Ve mně by asi bouchly saze a vlítla bych tam a seřvala ho i před holkou, že je magor. Ale to už jsem taková výbušná povaha…
Ja mu pořat říkam jak by bylo jemu kdyby mu někdo spal něco co nechce nebo už nemohl a jeho odpoved ona se to naučí takhle jist vidis kluk už ji taky pěkně jenže ten jedl vždycky pěkně Na druhou stranu on ji ma rad řekla bych někdy vic než ostatní děti. Po tom incidentu s chlebem si sni šel hrat a mazlit ji jak je šikovna ale k čertu to přece nic nemění na tom co ji zpusobuje za problemy
Je vubec normální? Já když už kluk nechce jíst, tak ať nejí a až bude mit hlad tak si „řekne“ ale nikdy bych dítě do jidla nenutila, ještě dostane k jídlu odpor a nebude jíst uz vůbec a to by asi ten chlap nechtěl.
Taky bych teda zakročila a to dost silně… Tímhle jí zadělává na problémy. Některé děti prostě nejí. Tak se jim nandá málo a pokud to nesní, tak to dojí někdo jiný. Žádné vyhazování, plýtvání, žádný problém.
Může jí rozvinout i mentální anorexii nebo bulimii..To je na psychickém podkladě..Zkus mu dát přečíst nějaké články na toto téma.
Nejdou srovnávat dvě děti v jídle..
Moje nejstarší dítě je vybíravé a jí mizerně a nejraději by jedlo jen to, co mu chutná..Dvě mladší děti jí poměrně dobře a všechno..V tomto směru musí být na každého jiné mantinely.
Některé dítě sní půl krajíčka, některé dva..
Tynkobinko „malá“ je vaše společné dítě nebo je jen tvá? A pokud není jeho, vaše společné dítě je kluk nebo holka?