Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je to normální vývoj, objevuje svět. všechno je pro něj nové a děsně zajímavé, chce si to osahat. Dala bych z dosahu nebzepečné věci a to, co by mohl zničit ajinak ho nechala.
Hmmmm, vy s tatinkem take na te veci sahate a neplacate se za to po rukou, ze ne? Podle me se musi naucit v tom zit. Je to jeho nove prostredi a on je novy clen domacnosti, kam tyto veci bud patri nebo ne ![]()
Ho budu asi zavirat do koupelny kdyz si budu potrebovat odskocit na wc… jinak to nevim nebo ho nekam privažu
Jo, aby mi nebyl vytcen neprinos
Myslela jsem to tak, ze jednodussi a vhodnejsi je zmenit svuj pohled na vec.
@Anonymní píše:
Ho budu asi zavirat do koupelny kdyz si budu potrebovat odskocit na wc… jinak to nevim nebo ho nekam privažu
Neni jednodussi vzit ho na to WC s sebou? Ja jsem nebyla sama na WC od doby, kdy maly zacal lozit.
@Tina007 píše:
Neni jednodussi vzit ho na to WC s sebou? Ja jsem nebyla sama na WC od doby, kdy maly zacal lozit.
kdyz ty si to tak zjednodusujes, vis?
@AniNevim píše:
kdyz ty si to tak zjednodusujes, vis?
Jo tak privazat dite je lepsi, tak jo. Ale to uz je odbocka od tematu.
@Tina007 píše:
opravdu si ho sebou berete na záchod i když jdete na velkou?
Taky se mnou chodi muj syn na wc.
rada bych aspon tam klid, ale co uz, aspon nevyvadi lumparny jinde v pokoji sam:)
@Anonymní píše:
opravdu si ho sebou berete na záchod i když jdete na velkou?
Kdyz byl malinky tak v zajmu zachovani jeho bezpeci a zdravi ano, i kdyz jsem sla na velkou. Kdyz to slo, dala jsem ho do postylky nebo ohradky, ale mel obdobi, kdy tam jecel a snazil se dostat ven, mit ho na ocich bylo bezpecnejsi. Ted uz se mne nepta, proste tam se mnou je a hotovo.
Mně kamarádka říkala, že od určitého do určitého věku musí mít člověk doma do 1 metru holobyt a měla pravdu. Co nepatří do ruky je buď zamčené nebo 150 cm vysoko a tam se opravdu nedostane. Nejlepší je mít aspoň 1 zamykací skříňku a klíč dát 150 cm vysoko. Klíče od pokojových dveří máme na háčcích u všech futer 2 m vysoko. A pak opakovat, opakovat a opakovat. Ono se to časem zlepší.
Nám se ještě osvědčilo nechat to za dozoru na „zakázané“ věci sahat, najednou nebyly tak zvláštní a postupně ho omrzely. A když po něm chceme pomoct třeba tím, že může podat mobil nebo otřít TV, tak je na vrcholu blaha.
A v koupelně nic nemáš? Moje dítě vymačkalo pastu, okousalo mýdlo a vytopilo celou koupelnu. Vše během cca 90 vteřin, než jsem došla z ložnice ![]()
Chce to pozitivní přístup, ono bude časem lépe.
Ahoj holky, mam takovej dotaz mam mám syna rok a půl starého a neustále matlá televizi, počítače, telefony, prostě pořád a pořád a pořád, ysvětlit se mu to asi nedá, a placani po rukach? Vysměje se mi do obličeje a udělá to znovu, už jsem bezmocná.
Skoušela jsem ty věci dát mimo jeho dosah ale vždycky to nějak dokáže dostat k sobě.
Nemáte nějakou radu?