Jak odnaučit dítě sahat na to, na co nemá?

Anonymní
30.3.14 13:47

Jak odnaučit dítě sahat na to na co nemá?

Ahoj holky, mam takovej dotaz mam mám syna rok a půl starého a neustále matlá televizi, počítače, telefony, prostě pořád a pořád a pořád, ysvětlit se mu to asi nedá, a placani po rukach? Vysměje se mi do obličeje a udělá to znovu, už jsem bezmocná.

Skoušela jsem ty věci dát mimo jeho dosah ale vždycky to nějak dokáže dostat k sobě.

Nemáte nějakou radu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45747
30.3.14 13:49

No tak to by mne taky velmi zajímalo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
30.3.14 13:49

Je to normální vývoj, objevuje svět. všechno je pro něj nové a děsně zajímavé, chce si to osahat. Dala bych z dosahu nebzepečné věci a to, co by mohl zničit ajinak ho nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.3.14 13:50

Jestli neco vymyslis, tak dostanes metal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
30.3.14 13:51

Hmmmm, vy s tatinkem take na te veci sahate a neplacate se za to po rukou, ze ne? Podle me se musi naucit v tom zit. Je to jeho nove prostredi a on je novy clen domacnosti, kam tyto veci bud patri nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.14 13:51

Ho budu asi zavirat do koupelny kdyz si budu potrebovat odskocit na wc… jinak to nevim nebo ho nekam privažu

• Citovat
  • Upravit
972
30.3.14 13:52

Neudelas nic, to je v jeho veku bezne a jeste dlouho bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
30.3.14 13:53

Jo, aby mi nebyl vytcen neprinos :-) Myslela jsem to tak, ze jednodussi a vhodnejsi je zmenit svuj pohled na vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
30.3.14 13:53
@Anonymní píše:
Ho budu asi zavirat do koupelny kdyz si budu potrebovat odskocit na wc… jinak to nevim nebo ho nekam privažu

Neni jednodussi vzit ho na to WC s sebou? Ja jsem nebyla sama na WC od doby, kdy maly zacal lozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
30.3.14 13:54
@Tina007 píše:
Neni jednodussi vzit ho na to WC s sebou? Ja jsem nebyla sama na WC od doby, kdy maly zacal lozit.

kdyz ty si to tak zjednodusujes, vis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
30.3.14 13:55
@AniNevim
@AniNevim píše:
kdyz ty si to tak zjednodusujes, vis?

Jo tak privazat dite je lepsi, tak jo. Ale to uz je odbocka od tematu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.14 13:56
@Tina007 píše:
Neni jednodussi vzit ho na to WC s sebou? Ja jsem nebyla sama na WC od doby, kdy maly zacal lozit.

opravdu si ho sebou berete na záchod i když jdete na velkou?

• Citovat
  • Upravit
1803
30.3.14 13:56

Taky se mnou chodi muj syn na wc. :) rada bych aspon tam klid, ale co uz, aspon nevyvadi lumparny jinde v pokoji sam:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
30.3.14 13:57
@Anonymní píše:
opravdu si ho sebou berete na záchod i když jdete na velkou?

Kdyz byl malinky tak v zajmu zachovani jeho bezpeci a zdravi ano, i kdyz jsem sla na velkou. Kdyz to slo, dala jsem ho do postylky nebo ohradky, ale mel obdobi, kdy tam jecel a snazil se dostat ven, mit ho na ocich bylo bezpecnejsi. Ted uz se mne nepta, proste tam se mnou je a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.3.14 13:59

Mně kamarádka říkala, že od určitého do určitého věku musí mít člověk doma do 1 metru holobyt a měla pravdu. Co nepatří do ruky je buď zamčené nebo 150 cm vysoko a tam se opravdu nedostane. Nejlepší je mít aspoň 1 zamykací skříňku a klíč dát 150 cm vysoko. Klíče od pokojových dveří máme na háčcích u všech futer 2 m vysoko. A pak opakovat, opakovat a opakovat. Ono se to časem zlepší.
Nám se ještě osvědčilo nechat to za dozoru na „zakázané“ věci sahat, najednou nebyly tak zvláštní a postupně ho omrzely. A když po něm chceme pomoct třeba tím, že může podat mobil nebo otřít TV, tak je na vrcholu blaha.

A v koupelně nic nemáš? Moje dítě vymačkalo pastu, okousalo mýdlo a vytopilo celou koupelnu. Vše během cca 90 vteřin, než jsem došla z ložnice ;)
Chce to pozitivní přístup, ono bude časem lépe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML