Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je to dítě, není to žádný důchodce, má právo, aby si hrálo a jestli se to Paní sousedce nelíbí, tak ať se odstěhuje.
Já tě chápu… ale rozhodně bych nenechala si malý dítě v sobotu v 5.30 hrát s hračkama tak, aby dělalo rámus. Vzala bych si ho do postele, nebo pustila pohádku, vzala si ho na gauč, kde bychom si prohlíželi knížky… a to min do 8.30. Chtělo by to trochu ohleduplnosti k sousedům
Bydlim v panelaku a ditko mi taky vstava hodne brzo. Nevim co ti poradit. Snazim se ho cca do sedmi hodin udrzet v relativnim klidu treba na ukor toho, ze se pak brodime na balkone ve vode z toho jak zaleva
(hned to susim k sousedum to zatim neproteklo
)
@ynax píše:
Já tě chápu… ale rozhodně bych nenechala si malý dítě v sobotu v 5.30 hrát s hračkama tak, aby dělalo rámus. Vzala bych si ho do postele, nebo pustila pohádku, vzala si ho na gauč, kde bychom si prohlíželi knížky… a to min do 8.30. Chtělo by to trochu ohleduplnosti k sousedům
Souhlas. ![]()
@MambaJ Boha… ![]()
@ynax píše:
souhlasím ![]()
Souhlasim s @ynax . 5:30 je opravdu brzy…
Co za sousedkou zajit a vysvetlit ji to, at si nemysli, ze je maly doma sam…
@MambaJ píše:
Je to dítě, není to žádný důchodce, má právo, aby si hrálo a jestli se to Paní sousedce nelíbí, tak ať se odstěhuje.
Coo? ![]()
@ynax píše:
Souhlas ![]()
Vidím to z druhé strany, pravidelně od šesti jekot a rány, myslíte, že nemáme právo na to se vyspat? Nebo holt když nespíte vy, tak nebude spát nikdo? Sama mám dítě, vím, že je práce ho udržet v klidu, ale když se chce tak to jde, ať je jakkoli živé. O to víc mě štve, že právě to moje je nucené taky vstávat v těch šest, protože nemá šanci spát.
A co máte na podlaze? pokud plovoucku tak se sousedce nedivím. jinak já to vyřešila tak že jsme v pokojíčku odizolovali podlahu a ještě jsem na ní položila ty penove puzzle, fakt dobře tlumí. zabavila jsem všechny balóny-ty jsou jen na ven. když s něčím mlátí tak dostane na zadek, protože se to nedělá. spát chodí brzo a sousedka pode mnou zase na oplátku ráno neluxuje, ale na to přišla sama. vycházíme teď spolu dobře. prostě se snažíme obě dve.
Nejhorsi je navsteva co bydli v dome. Ty deti to proste nepochopi, ze se v sest rano nejezdi na odstrkovadle po byte. Mit dum, tak je taky necham.
I kdyz obcas mam pocit ze nas snazicich se moc neni. Jedni sousedi nas trikrat do roka vytapi. Druzi triskaji dvermi tak, ze si na to na schuzi stezovala rodina bydlici o tri patra vyse nez oni. Dalsi pestuji holuby a ten bordel s hovnousema mi prakticky hazou na muj balkon na detske veci… jedine reseni je hypoteka
No tak si to představ naopak. Nad náma je mini byt, na Vánoce jim přijely dvě holky, mazec
Oni se teda pak omlouvali, já to chápu, ale denně by mě to taky točilo. Tak mu pusť aspoň na hodinu pohádky. Minimálně do šesti je noční klid povinný, pak je to slušnost, hlavně o víkendu.
Jinak moje taky chodila v deseti měsících a žádnou spojitost mezi tím a mlácením hračkama nevidím ![]()
Neboj, zítra bude líp, bude vstávat v 6:30 ![]()
Jinak se zeptej sousedky co dělala ona s dětma když byli malé.
Měli jsme podobný problém, ale už si zvykli a naštěstí je tu mnohem víc mladých s mrňousama.
Dobré odpoledne byla bych ráda, kdyby se zachovala má anonymita. Možná tu chodí mí známí. A je to pro mě „citlivé téma“
Já nechápajíc odpověděla, že co by se mělo dít, malej se vzhůru od 05:30 a hold je živý a tak si hraje, vysypává koš s hračkama a to dělá ten rámus. Ona, že jí volala omylem sousedka o tom, že jestli klid je doma zavřený a my nejsme doma, že je tam děsný rámus jak kdyby padaly panely.Za což jsem vůbec tomu nerozuměla vstal normálně. Vstával s ním přítel.
Já opravdu nevím jak více uklidnit mé dítě aby nerušilo. Snažím se ho vychovat tak jak nejlépe dovedu, ale co ten rámus? Dá se to ovlivnit?
K věci mám syna, za nedlouho bude mít 2 roky.Od malička je živé dítě. Lezl v 5,5 měsících chodil v 10 ti měsících. Je opravdu živý, dělá křik, někdy mlátí z hračkama, ale toho hned zarazím a vysvětlím, že se to dělat nesmí. Nechápe (má svou hlavu)
Dnes ráno mi zvoní telefon a volá mi má matka. Zvedla jsem telefon, první věty byli co se doma děje, že jí volá sousedka ohledně toho jestli jsme doma a jestli není syn doma sám, že je tam děsivý rámus.
Sousedku vidím pod balkonem jak věsí prádlo. Zeptám se jí tedy, proč volala mé mamce a co se tak hrozného ráno dělo. Ta div na mě nespustila řevem, že to byl hrozný hluk jestli tam malého zavírám, nebo jestli mám otevřeno s tím, že já ten hluk neslyším, že mě tím nevzbudím. Že oni se chtějí taky někdy vyspat a že to není jen dnes, ale, že to trvá delší dobu.Tak proč mě to paní sousedka nevylila do obličeje, když semnou minulou sobotu mluvila?
Máte to některá s dětmi podobné? Jak se s tím vypořádává te? Mě to totiž hrozně mrzí, že ze mě dělá matku, která se defakto nestará o své dítě.