Rozhodnutí - kde stavět dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3274
18.5.16 14:09

No co, babička je ve vesnici kde je 150 obyvatel asi 10km od města, jezdí tam bus, ale jinak tam nic nemaj, jen hospudku která je otevřená tak 2× týdně prozatím, a bramborárnu :D ale je to tam taky moc fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
18.5.16 14:13

Hele furt lepší řadovka s malou zahrádkou než totální panelák..takže to nemáte zase až tak městský..kdybych se měla rozhodnout jestli vesnice nebo panelák volim jednoznačně vesnici, ale když to máte i se zahrádkou tak to taky muže být fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.16 14:15
@AstraG píše:
Holky dík za rady, stejně to nakonec dopadne tak, že bude jeden z nás muset ustoupit. Teď záleží kdo to bude, a zda to bude správný rozhodnutí. Mějte se fajn, jdu si provětrat hlavu ven :mavam:

tak pak dej vedet jak jste se rozhodli, jsem zvedava :mrgreen: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
10680
18.5.16 14:23

My bydlime v radovce, mame to 10minut do Brna, barak ma 7×11m a zahradka za domem 7×15 a pred domem 7×5 (tam parkujou auta a trochu zelene), na zahradky si necumime, vsichni hned na ploty dali takovy ty zeleny site, ono je to sice hnusnyale az vyrostou zivy ploty, tak to zase sundame, bydlime tu dva roky a zivej plot uz je skoro metr vysokej, v pergolu mame na strane k jednimm sousedům a oni zase k nam, ale ten bok k nim mae plnej drevenej, tak jsme uplne oddeleny, sousedi jsou super ze vsech stran, maj psy co nestekaj, deti jeste nemaji, kdyz chtej vecer sekat, dojdou se optat, jestli holky uz treba nespi. Maximalne je spis rusime my, kdyz holky furt pistej na zahradce. Pochazim z velkyho baraku s ohromnym dvorem a zahradou a nasi se tam uplne sedreli, takze me toto vyhovuje, kdyz nwco zahradnicim tak s laskou a ne zadny megalany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.5.16 14:34

Asi bych i zvažovala, jak to bude v zimě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
18.5.16 15:02

@AstraG Volila bych vesnici. Taky bydlíme na vesnici (ač poměrně dost vybavené) - 2000 obyvatel a větší město máme cca taky tak 4km. A máme řadovku a zahradu máme 10×40 a je to tak akorát - máme tam posezení, jeden záhon, pár stromků, dřevník, bazén…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
18.5.16 15:35
@Anonymní píše:
tak pak dej vedet jak jste se rozhodli, jsem zvedava :mrgreen: :mavam:

Dám, to se neboj, do konce měsíce to musíme rozšvihnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
18.5.16 17:39
@Pepinek007 píše:
Určitě město!!! Můj brácha byl v úplně stejný situaci, děti tehdy malinký…Šli na vesnici, postavili…a když děti začaly chodit do školy, kroužky, sporty, kamarádi…prodali to a postavili ve městě. Kamarádka naprosto to samý…Věř mi, děti jsou chudáci na vsi. Já bych neváhala a brala město…mám velký děti a tak vím, jak žijou, jsou furt někde…Držím palce!!!

To má ale každý jinak. Neznamená to, že když bráchovi to nevyhovovalo, tak to tak budou mít i ostatní ;). Já jsem žila skoro celý život ve městě, teď bydlím na vesnici a jsem naprosto spokojená. A to bydlíme na okraji, uprostřed vesnice, kde se dá dojít všude pěšky, je tam škola, školka atd., je to ještě pohodlnější. Naopak mám pocit, že naše vesnické děti jsou samostatnější, chodí samy daleko dříve než ty ve městě. Tam se rodiče obvykle bojí a dlouho je všude vozí. Kamarádi jsou přece i na vesnici. A pokud je dobrá dojezdnost do města, tak nevidím problém. Samozřejmě něco jiného je bydlet v úplném zapadákově se spoji 2× denně, tam bych nechtěla.

k dotazu - zakladatelko, pokud je ti bližší město, tak bych volila město. Ale budete se muset s manželem domluvit, pokud každý máte jiné plány, tak jeden stejně bude muset ustoupit. A je tam riziko, že jeden z vás nebude spokojený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
19.5.16 06:45

@Pepinek007 Děti nejsou chudáci na vsi, své dětství na vesnici považuji za nádherné, partička děcek věčně něco vymýšlejících, město mi chybí spíš v dospělosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
19.5.16 07:35
@ilonka12 píše:
@Pepinek007 Děti nejsou chudáci na vsi, své dětství na vesnici považuji za nádherné, partička děcek věčně něco vymýšlejících, město mi chybí spíš v dospělosti

souhlas :) já jsem se vzdycyk na vesnici tešila… jako i vtom městě, jsme se zabavili, bydleli jsme celkem na okraji, měli jsme celkem kousek les rybník i kopec, hřiště, takže sme se zabavili..ono to uz mate jedno, když to vidim ted tak mi přijde že ty menší puberťákový děcka už stejně nechodí lovit ještěrky :D budou spokojení tam i tam,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.16 22:24
@AstraG píše:
Dám, to se neboj, do konce měsíce to musíme rozšvihnout.

ahoj :mavam: tak jak jste se nakonec rozhodli?

• Citovat
  • Upravit
5064
31.5.16 07:54

Ahoj, zůstanem ve městě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61148
31.5.16 08:41
@AstraG píše:
Ahoj, zůstanem ve městě :-)
:mavam: tak at jste spokojeny
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
31.5.16 09:50

To budem :-) škoda, že se ned barák postavit na lusknutí prstů, já jsem tam netrpělivej člověk 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí