Nemohu se rozhodnout ohledně práce, mám odejít nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Kvůli 4 tisícům bych fakt nezůstávala v horší práci, radši mít min a být v klidu, než se stresovat. Neřeknu kdyby ten rozdíl byl třeba 10 tisíc a víc, ale za tuhle cenu bych teda sáhla po práci, kde budu spokojenější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych k tomu pristupovala stejne. V praci travime spoustu casu a je dulezite abychom se citili dobre. Nemuzes byt vystresovana uz jen z toho, ze jdes do ty prace. Verim, ze se tato nespokojenost musi i nejakym zpusobem projevovat i v tvem osobnim zivote. Zmen praci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
4 tis Kč sice není málo, ale na druhou stranu atmosféra v práci by byla pro mě důležitější- pokud se někde necítím dobře, tak bych ty peníze oželela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží jestli pocítíte tu změnu finanční. Kolektiv v práci je jedna z nejdůležitějších věcí. Ale do práce chodíme abysme měli z čeho žít. Takže pokud by vám ty peníze chyběly na základní potřeby, tak bych asi práci ještě neměnila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A připadá v úvahu varianta jít do druhé práce a zvýšit si úvazek? Alespoň tak, aby dorovnal ten finanční rozdíl? Pokud jsou děti už ve škole, tak se zapojením manžela by vyšší nebo plný úvazek nemusel být takový problém. Raději bych volila práci, která mě bude více bavit, i kdybych tam měla být více času, než práci, do které budu chodit se staženým žaludkem. Ale finančně bych dolů jít nechtěla, kor jestli by to byl větší zásah do rozpočtu, což předpokládám, že 4000 Kč při zkráceném úvazku pro Vás budou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petra169 v práci do které bych teď nastoupila je max 6-ti hodinový úvazek. Budeme ve dvou, tam jiná možnost není. Ale mám možnost zůstat brigádne v minulé práci, samozřejmě na úkor času.
- Citovat
- Upravit
@petra169 píše: Více
Taky možnost, například úklid, doplnění zboží aj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
A ty peníze jsou pro rodinu tak strašně nepostradatelné? Nebo by jste se museli jen mírně uskromnit třeba?
Ono je pak teda v rozhodování docela velký rozdíl, pokud je ten finanční propad jen menší komplikace a musíte si sem tam něco odepřít, nebo jestli to znamená, že budeš počítat každou korunu a stejně nevyjdeš ![]()
Ale za mě teda stres a s tim spojené zdraví teda za peníze nestojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud tu možnost máš, přijde mi to jako ideální řešení. Vzít pohodovou práci a ty čtyři tisíce si přivydělat v té staré. Kolik času bys tam musela trávit a mohla bys to nějak vhodně nakombinovat s tou novou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina
Je to hodně velký rozdíl z průměrného příjmu. Nepostradatelné nejsou v případě zvýšených výdajů, ale víte, jak to je. S dětmi jsou velké výdaje pořád. Bohužel z druhé strany věci se u nás a v okolí objevují pracovní nabídky za cca stejné ohodnocení. Buď je to obchod nebo fabrika, jinak malé peníze, takže hledat něco jiného, to je asi točit se ve stejném kruhu.
- Citovat
- Upravit
@Michelle_M
Určitě bych musela obětovat ty dvě volné soboty a jít na brigádu do bývalého zaměstnání. Je to pohoda na úkor času, abych měla aspoň trochu finanční rezervu.
- Citovat
- Upravit
Ale přes týden v rámci zkráceného úvazku budeš mít zase více volného času ne? Přes týden bys nemohla na brigádu na pár hodin?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe směny v nové práci jsou
8:30-14:30 anebo 11-17.
Musela bych některý den ze své ranní přímo na odpolední a to je až do večera do 20:30. Jinak to tam bohužel nejde, pouze na pár hodin nelze. Střídala bych ranní směnu na úseku.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, prosím o radu nezaujatých pohledů, případně podle vašich zkušeností…
Mám možnost nové práce. Ve své stávající už se trápím dva roky a hledám nové místo, ale bohužel náš region je buď obchody nebo fabriky, jiná místa přeplněná uchazeči nebo obsažena známými.
Jedna práce supermarket, chlazený čerstvý úsek. Peníze hezké i za zkrácený úvazek, kolektiv hrozný, vedoucí kariéristka a mnohdy arogantní a nespravedlivá. Je to fyzicky náročná práce, celý den na nohách v chladu. Většinou mám ranní směny, ale samozřejmě svátky, víkendy…
Druhá práce malý obchod s oblečením, pohodová vedoucí, směny ranní a odpolední ale ne úplně do večera, zkrácený úvazek. Práce v klidu, pohodě. Ale peněz rozhodně míň až o 4.000,– víkend jen každá druhá sobota.
Mám dvě děti na škole, finanční náklady jsou velké. Manžel průměrný příjem.
Rozhoduji se a nemůžu se pohnout z místa. Nebýt peněz, dávno ve své práci nejsem, ale je to velký finanční rozdíl. Bohužel už hledám opravdu dlouho a s prací je to tady těžké.
Poradíte nebo dáte mi svůj pohled na věc? Třeba mi cizí zkušenost otevře oči.