Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je zvyklý, že když usínal, tak kočárek jel, třeba to i drncalo, když ho položíš do statické postýlky, tak nemá ty samé podmínky.
To není žádná rozmazlenost, zkrátka je tak zvyklý ![]()
Objela bych kočárkem blok, počkala až usne, zaparkovala v chodbě, před domem… Chůvičku a nevidím problém. Samozřejmě by do kočáru nemělo pršet, foukat, ale když bude hezky zababušenej, tak mu bude teploučko a na studeném vzduchu se spí výborně.
BabkaJS píše:
Ted jsem se docetla odpovedi.No ja teda s malym chodila ven porad,i kdyz mrzlo.Pokud mrzlo opravdu hodne,tak jsem pockala pred domem nez usne,to bylo vzdy do 5minut a pak ho zaparkovala v chodbe a nechala ho tam.
Asi jo,asi to tedy tak dělat budu…myslela jsem,že ho naučím i na tu postýlku právě když by na to to počasí nebylo jít ven,ale asi to nechám tak jak to je..myslim,že ani 10 minutová procházka v mrazu nás nezabije…
majinko,to urcite nezmrzne.Kluk je na konci zari a takhle jsem to delala do jeho 5 mesice,nez proste z niceho nic prestal venku spat
.Pak se naucil spat jen doma a tak to je porad,je mu 25mes.
Pokud to tak maly chce,nemenila bych mu to.
Smankote mne kluk jinak nez v kocaru nespi a i tak da tak pul hodiny…sportak stoji v maly panelakovy predsini a ja nemuzu ani na WC abych ho nevzbudila.
Mmch. nenaucila jsem ho to, v postylce nikdy neusnul, potrebuje privazat ![]()
Takze bud zababusit a nechat na mrazu, kdyz das pres boudu plinu, tak si to tam zafuni, pokud nebude moc mrznout. Nebo nebabusit a nechat v kocaru na chodbe ![]()
Já taky dávám ven..
malý se narodil 25. prosince a jako malého jsem ho vozila i v zimě, zabaleného, takže i spinkal venku
.
To samé mám i dnes někdy vezmu ven i když je starší a spí v kočáře i když v něm nejezdí, ale rád spí venku, to bude mět dva roky -myslím, když je dítě oblečené, tak může být venku-já jsem teda s ním chodila na procházky, i když je jasné, že časově je lepší dát dítě do postýlky a nikde dvě hodiny nechodit ![]()
Malý se vozil denně 6 hodin (3 dopo+3 odpo) za každého počasí do 15 m
Ve vánici,v lijáku,v mrazu …sousedi si klepali na čelo,ale doma neusnul ani za mák,když byl třeba nemocný,tak to byl mazec,nespal vůbec nebo jen chviličku.když už počasí bylo fakt nesnesitelné,šla jsem s ním na zahradu a tam ho vozila pod přístřeškem co máme u zahradní chatky:roll: Hlavně,že máme balkon,ale tam neusnul ani jednou.Nesměl se kočár zastavit.Pak přišel zázrak a syn začal zničeho nic spát doma v postýlce.Najednou jsem měla tolik volného času,že jsem nevěděla co s ním ![]()
MarkyM píše:
Do jak velkýho mrazu se s dětma může?
Dle mé doktorky novorozenec mínus pět, ve 3 měsících už klidně mínus deset.
syncek bol tiez nauceny na prechadzky v kociku.. a ked prsalo, alebo bolo hnusne, kocikovala som ho chvilu na chodbe, kym nezaspal a hotovo… to ale nespal tak dlho ako vonku na cerstvom vzduchu
Tak u nás se uspává na procházce v kočárku, nebo ležím sní na dece, musím ji držet za ruku a být u ní, sama neusne. Pak přenáším do postýlky.
Ahoj,já myslím,že 2m mimi nerozmazlíš…jen bylo na něco zvyklé,a najednou to není…mimina mají rády stereotyp-nedávno to někde psali
já jsem si tedy malého taky naučila na spaní venku,loni jsem lítala venku za fujavice,deště,mrazu
teď je to tak,že malej spí jen jednou denně,dopoledne jdem na krátkou procházku,a odpoledne mu dám flašku,po vypití se skulí a usne.
Ráno spí „jen“ hodinu a půl?
Radši tady nic psát o našich nespavcích.
A kdybys ho uspala venku a pak ho v něm nechala spát? U nás to bylo nemožné, ale u někoho by to třeba fungovalo. ![]()
Mě malý spával přes den jedině v kočárku. V postýlce se naučil až kolem roku.
Dávala jsem ho spát do kočárku i v zimě, když začalo mrznout, tak do nevytápěné místnosti v domě - nejčastěji na odpočívadlo mezi schody a otevřela okno, byl spokojenej ![]()
Když byl nemocnej, tak jsme měli kočárek normálně v ložnici, jinak by totiž přes den neusnul ![]()
my bydlíme v paneláku s velkým balkonem a cca od třech měsíců doteď spí jenom na balkoně, udrndám, nechám ho tam stát s chůvou a pohoda
doma neusne a ani to nezkouším. Je listopadovej a i v zimě tam spával, jen v létě ve velkých vedrech jsem drndala v předsíni a zavezla do ložnice, ale spal mnohem hůř a míň.
Takže bude spát dál v kočárku, mráz zatím neřeším, uvidím kolik bude, ale do těch -7 bez problémů.
Nevím, jestli jsem ho rozmazlila, ale jak píše Alpaka, taky jsem rozmazlila sebe, mám denně cca tři hodnky pro sebe
Fakt je, že časem ho budu muset nějak naučit na postel, ale zatím je času dost.
Ted jsem se docetla odpovedi.No ja teda s malym chodila ven porad,i kdyz mrzlo.Pokud mrzlo opravdu hodne,tak jsem pockala pred domem nez usne,to bylo vzdy do 5minut a pak ho zaparkovala v chodbe a nechala ho tam.