Rozmazlený dvouleťák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39
14.11.23 20:05

Byla jsem těhotná podruhé a k tomu doma cca1.5-2.roky a 2 měsíce stará dvojčata.
Musím říct, že jsem občas táhla domu dva uřvance a dvoje odrážedla. Pak nastalo období uspávání 3 dětí. Bylo to náročné. Odehrálo se tonuz před 13 lety takže teď mám pro změnu 3 puberťačky, ale jsou fajn, věř, že je to jen období. vyvojiva fáze. Nenech si myšlenkami i frackovi narušit vztah. :srdce: Usměrňuj, ale buď stale nad věcí že jednou vyroste.
V prvním příspěvku je hodně pravdy, s druhorozenou třetí nejmladší jsem zkoušela začít na HO pracovat. Milionova klidná samostatná holčička se změnila v satana, jakmile jsem vytáhla noťas. Po 3 měsících jsme byly obě KO. Do školky ji nevzaly takže jsem věděla že bychom v tom zily ještě přes rok. Tak jsem to vzdala…nic mi neuteklo. :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15918
14.11.23 20:05

Že by nevýchova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
14.11.23 20:08

Souhlasím s prvním příspěvkem. Úplně nevím, proč si toho nakládáš tolik, když to nezvládáš. Někde uber. Nebudeš mít tolik nervy na pochodu.

Děti zlobí, to je normální. Syn mi nepřijde rozmazlený. Spíš se hlásí o pozornost, ať už je to proto, že zavětřil příchod sourozence, nemáš na něho tolik času nebo je to prostě vývojové období. Může procházet obdobím vzdoru.

A mimochodem už je to podruhé, co tu čtu, že někdo večer zavře batole do pokoje a nechá ho tam řvát. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2036
14.11.23 20:27

Doporučuji nechat doma aspoň to odrážedlo, když ti pak na tom nechce jet a musíš to nosit, tak je ti to k ničemu, místo toho bych vzala kočárek, dítě tam posadila a šla domů. Musíš si naučit zjednodušovat si život. Jinak to co píšeš je úplně normální dítě, nic mě na tom popisu nezarazilo, takhle to chodí všude, nedělej si iluze. Teda jo, pár kamarádek má kliku na „hodné holčičky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
14.11.23 20:35
@Tosidelassrandu píše:
To je tak, když si někdo, kdo nerozumí svému dítěti a vývoji batolete, pořídí né jedno, ale hned dvě děti. Nepochopim to. Proč??? :zed: dej mu kdyžtak roubík a přivaž k posteli ať tě jakože moc neobtěžuje. Hlavně ať tě nenapadne se dovzdělat. Přece ti nikdo nebude říkat, jak máš vychovávat svoje díťe :potlesk:

Proč ten kousavý tón? :think: kdyby si děti pořizovali fakt jen lidi, kteří mají v malíku dětskou psychologii, tak lidstvo nejspíš vyhyne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
14.11.23 21:01

Asi záleží, jak mu je budoucí sourozenec prezentován. Dvouleté dítě nechápe, že když budou dva, bude se péče dělit. Naše děti (21 měsíců od sebe) se nesnáší až teď :) (11 a 13 let). Já si myslím, že má období vzdoru. Tak nezbývá nic jiného, než vydržet a nepovolit. Posílám hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
14.11.23 21:13

Muj dvouletak se chova dost podobne, ma dny, kdy mi u vareni visi na noze, kdy ho tahnu s hysterakem z hriste/od babicky/…, kdy vyzaduje neustalou pozornost a moji fyzickou pritomnost. Je to myslim uplne normalni vyvojova faze a projde si tim vetsina batolat. Ja mam ale rada svoje nervy a neporizuju si do toho druhy dite, nevim proc na to zensky tak spechaji a pak maji nervy na pochodu, ze musi tehotne nebo s miminem snaset tyhle situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
14.11.23 21:23

Tohle je chování naprosto odpovídající věku. Popravdě by mohlo být i horší, když vezmu do úvahy, že to dítě citově strádá a snaží se zoufale zaujmout tvojí pozornost. Promiň, ale není normální nechat dvouleté děťátko HODINU plakat a křičet samotné v pokoji a ještě se tvářit, jakože ti to snad dělá naschvál. On ti nedělá zle, jemu JE zle. Proč ho neuspáváš? Nebo táta? U nás často uspává manžel, je taky rodič.

Potom, co ho odtáhneš domů a uděláš nejnutnější jako převlečení atd, vezmeš si ho a potulíš? Já dnes taky táhla řvoucí dceru z venku, ale jak jsme došly domů a sundala jsme jí mokré oblečení (důvod předčasného návratu, neodhadla jsem obutí a vlétla mi do hluboké louže), tak jsem jí pochovala a utěšila. Jsou to malinké děti, když i ty pěníš, jak se mají ovládnout ony???

Musíš si uvědomit, že těhotná netěhotná, tvoje první dítě je ještě neuvěřitelně malé, nezralé a bezmocné. Zkus si vzpomenout, jak jsi chtěla první miminko, jak se ti ulevilo, když byly screeningy v pořádku, není to tak dlouho :nevim: Chápu, že máš jen jedny nervy, ale dítě za to nikdy nemůže - i kdyby bylo extrémně „zlobivé“, v tomhle věku to absolutně nemůže být jeho chyba. Zapojuje se dost manžel, pomůže ti někdo? My nemáme rodinu, takže si jedno odpoledne v týdnu platíme slečnu na hlídání cca tři hodiny. Zamysli se, co by ti pomohlo mít víc trpělivosti a soucitu s dítětem a pak si to doma prosaď :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
14.11.23 21:26
@kulíšek_s_bambulí píše:
Proč ten kousavý tón? :think: kdyby si děti pořizovali fakt jen lidi, kteří mají v malíku dětskou psychologii, tak lidstvo nejspíš vyhyne :lol:

Tak promiň, ale přečíst si nějaké absolutní základy dostupné všude je snad fakt základ a samozřejmost. Na všechno v životě se člověk připravuje a vzdělává, a na výchovu dítěte, což je to nejdůležitější, se má vykašlat? To ať fakt ty děti radši nemá, kór hned dvě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
14.11.23 22:21
@Emmara píše:
A mimochodem už je to podruhé, co tu čtu, že někdo večer zavře batole do pokoje a nechá ho tam řvát. 8o

Taky nechápu 8o chudáci děti :( o to frustrovanější to dítě pak je a tím víc vyžaduje pozornost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
15.11.23 06:57

@Liberalissima No, rvani v pokoji hodinu sem nejak prehledla. Tak to fakt nedelej, zakladatelko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
15.11.23 07:05

To znám. Mam děti od sebe 2 roky. Dcera měla sileny obdobi, obcas jsem myslela, ze to nedam, ze uz nemuzu. (Přešlo to a ted je uzasna). Taky to u nej přejde!
Muzes zapojit muze v nejakych domácích vecech? Muze si muz hrat, kdyz prijde z prace se synem aspon hodinku? Muze ho uspavat?

Prijde mi, ze chces delat vsechno, ale to prece nejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
15.11.23 07:12

Chudák dítě s tím zavrenim do pokoje kde brečí dokud neusne. Mě to úplně svírá srdce.Deti mám 3, první dvě jsou od sebe necelé 2 roky a nikdy by mě nenapadlo tohle udělat a že to byl velký záhul. To třetí jsem si konečně vychutnala a tyhle vztekaci příhody jsou prd oproti problémům s puberťáky. Zakladatelko, vživas se někdy do situace tvého dítěte? Jak by bylo tobě, kdybys byla sama, zavřená, vystrašena. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13990
15.11.23 07:31

Hele a proč tahas dítě, odrazedlo a psa s bubnem? Tak jsi holt těhotná, musíš psychicky vydržet, ze par měsíců zvolnis. A ze půjdete jen na zahradu (doufám ze tohle všechno neresis v bytě). Nebo s odrazedlem, ale bez psa.
A to s tím uspavanim… hele když to dítě parkrat takhle necháš vymachat v ty mizerii samoty, tak ti opravdu bude viset jak koule u nohy přes den. Asi te to hrozne štve, ale zkus ho proste víc mazlit. I při uspavani. Mám podobne problémy s 2,5 letym synem a když se mu víc věnuji, je to všechno snazší. I když se mi kolikrát nechce. 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
15.11.23 08:10

Chování úměrné věku dítěte. Není rozmazlený, není nevychovaný, nelze vinit nevýchovu nebo těhotnou mámu. Dítě sice může vědět, že přijde sourozenec, ale reálně nemá šanci si uvědomit, co to pro něj bude znamenat, jak tady některé podotkly, že už teď ví, že ne něj nebude mít čas. :roll: nesmysl. Dvouleté dítě nedokáže myslet takto do důsledku, navíc pro něj naprosto imaginárních v budoucnosti. Ale jo, může cítit, že máma je víc unavená, může být víc podrážděná apod.
Zavírání batolete do pokoje fakt ne. To jsem přehlèdla taky. Je to furt malé dítě, které má momentálně období vzdoru. Dítě se dokáže najednou samo rozhodovat, ale právě nedokáže domyslet ty důsledky a chce aby bylo po jeho. Pak jsou ty hysteráky. Nic víc v tom netřeba hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí