Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Děkuji alespoň za částečné pochopení
Momentálně asi tak, že od včerejška mě naprosto ignoruje, tel mi nezvedl, ráno mi napsal a od té doby absolutně ignorace. Takže jsem se takto přepla i já, ignoruji.
Vtipem je, že od zítřejšího rána mě bude uhánět a psát sms, abych přijela, kdy přijede, apod. (kamion totiž parkuje dál od domu, takže ho vyzvedávám), máme jedno auto.
Takže tak. Napsala jsem mu odpoledne sms, zda mi může vzít telefon. A odpověď byla, at ze sebe laskavě nedělám chudinku a neotravuji, že je v práci.![]()
Takže pro mě - haha.Možná částečně máte i pravdu, že z mého popisu je viditelné, že mě štve, či jsem na něj alergická, ale to možná jen vyznívá.. jen mě neskutečně „zklamává“.. já vím, že maká, vím, že je naprd žít v kamionu, ale já at to promýšlím pořád, nemám, prostě nemám si ho za co vážit.. za co ho „obdivovat“..kromě přínosu peněz tedy.
Já vím, že jsme spolu už dýl, ale já si dovedu představit, že mě a děti po týdnu uvidí a řekne aspon, já vás rád vidím, dá nám pusu a bude rád že je s námi. Namísto toho se vleču někam do řiti autem s dvěmi dětmi, abych viděla kyselej ksicht zpruzeného chlapa, co mnou tak nehorázně pohrdá, až bych se rozbrečela..
Dnes mi kamarádka dělala hlavu, podbarvila vínovou, zkrátila na boba, apod. dost změna. A reakce až mě uvidí? Bud si ani nevšimne, a když si všimne, nezareaguje na to nijak. Cizí chlapy mi řeknou proboha, že mi to sluší.. i blbej domovník tady soused na patře![]()
když to řeknu takhle blbě..
No jo, tak já si tu poklidím, ať tu nemáme s holkama bordel, a budu dál promýšlet pro a proti..
Mockrát děkuji, že se Vám tu mohu vypsat.
A když bys to obrátila - z tvého pohledu - za co by si on měl vážit a obdivovat tebe? (kromě starosti o děti a domácnost, což dělá běžně každá druhá žena…)
Nerýpu, zajímá mě to. Díky, M.
Celý týden dřepí v kamionu a jezdí až někam do totální pr… Úplně vyšťavenej přijede domů, přičemž každý měsíc položí ženě na linku tolik, co dle statistiky většina nebere ani v hrubém. Určitě za to čeká nějaký napřímo vyjádřený obdiv, ale ten nepřichází a nepříchází. Proč by taky měl, vždyť je to samozřejmost. Teď to nemyslím ironicky, vlastně opravdu je. Tak rezignuje, dřepí u bedny a sbírá síly na další jízdu. Toho účesu si určitě všimnul, ale schválně to neocení, protože zakladatelka neocení jeho třicítku. To je celé.
@Snaduzvklidu píše:
Celý týden dřepí v kamionu a jezdí až někam do totální pr… Úplně vyšťavenej přijede domů, přičemž každý měsíc položí ženě na linku tolik, co dle statistiky většina nebere ani v hrubém. Určitě za to čeká nějaký napřímo vyjádřený obdiv, ale ten nepřichází a nepříchází. Proč by taky měl, vždyť je to samozřejmost. Teď to nemyslím ironicky, vlastně opravdu je. Tak rezignuje, dřepí u bedny a sbírá síly na další jízdu. Toho účesu si určitě všimnul, ale schválně to neocení, protože zakladatelka neocení jeho třicítku. To je celé.
I tak je to možné chápat.
@kdochcekam píše:
Zakladatelka se celou dobu co je pryč sama stará o jejich děti, domov, hospodaří, aby on mohl v tom kamionu sedět a nedělal si starosti co se děje bez něj doma. A vděk? Otrávená huba každý týden, nezájem, lhostejnost. Myslím si, že jsou rozdělení vzájemně. Jak píšeš ty i jak píšu já. Zabředli do toho a není prostor na to, aby se z toho dostali, protože on zase odjede tím pádem se to jen prohlubuje. Myslím, že by pomohla společná rodinná dovolená, aby zase přišli na to, proč se mají rádi a proč spolu jsou. A to ne na dva, tři dny. Ale minimálně 14 dní někde v jiném prostředí. Odpočnout si prvních pár dnů a pak začít naťukávat ta témata, která potřebují…
Delší rodinná dovolená bývá nejčastějším spouštěčem rozvodů, na druhém místě jsou vánoční svátky ![]()
Prostě u nich si oba dva myslí, že jsou něco víc a že se více nadřou než ten druhý a tedy, že by měli mít obdiv toho druhého. Oni spolu soutěží a to je špatně.
Jediným řešením je prohodit si role.
@kdochcekam píše:
Zakladatelka se celou dobu co je pryč sama stará o jejich děti, domov, hospodaří, aby on mohl v tom kamionu sedět a nedělal si starosti co se děje bez něj doma. A vděk? Otrávená huba každý týden, nezájem, lhostejnost. Myslím si, že jsou rozdělení vzájemně. Jak píšeš ty i jak píšu já. Zabředli do toho a není prostor na to, aby se z toho dostali, protože on zase odjede tím pádem se to jen prohlubuje. Myslím, že by pomohla společná rodinná dovolená, aby zase přišli na to, proč se mají rádi a proč spolu jsou. A to ne na dva, tři dny. Ale minimálně 14 dní někde v jiném prostředí. Odpočnout si prvních pár dnů a pak začít naťukávat ta témata, která potřebují…
A její chlap je celý týden pryč v práci, dřepí v kamionu, stará se, aby měli dost peněz na provoz domácnosti. A vděk? Otrávená huba každý týden, nezájem, lhostejnost. A když si zvxkneš na ty finance a najednou by chlap změnil práci, dal ji na stůl patnáctku a pak by byl doma, tak zase bude psát, jak je neschopný. Prostě zakladatelka je typ věčně nespokojené ženské, kterou by s*alo, ikdyby jí nosil modré z nebe.
@jipo píše:
A její chlap je celý týden pryč v práci, dřepí v kamionu, stará se, aby měli dost peněz na provoz domácnosti. A vděk? Otrávená huba každý týden, nezájem, lhostejnost. A když si zvxkneš na ty finance a najednou by chlap změnil práci, dal ji na stůl patnáctku a pak by byl doma, tak zase bude psát, jak je neschopný. Prostě zakladatelka je typ věčně nespokojené ženské, kterou by s*alo, ikdyby jí nosil modré z nebe.
Taky si myslím, že to co zvládá zakladatelka, zvládáme my všichni ostatní normálně po práci a poplácání po zádech za to neočekáváme. Natož pak třicet tisíc a finanční bezstarostnost. Ale jezdit s kamionem do míst dvěstě km od Íránských hranic, na to už člověk musí mít koule.
@kdochcekam píše:
Možná že jo, možná že ne
Ale zakladatelka píše, že by jí stačilo, kdyby se o ni zajímal a alespoň dal najevo, že ji po týdnu rád vidí. Já svého nevidět týden, tak mu pak další týden visím na krku. A to doslova.
Bylo dřív vejce, nebo slepice? Těžko dávat najevo, někomu kdo tě v podstatě už nesnáší, že ho rád vidíš. Pěkná spirála.
@kdochcekam píše:
Možná že jo, možná že ne
Ale zakladatelka píše, že by jí stačilo, kdyby se o ni zajímal a alespoň dal najevo, že ji po týdnu rád vidí. Já svého nevidět týden, tak mu pak další týden visím na krku. A to doslova.
Jenže to píše teď. Až si na to projevení zájmu zvykne, začne řešit něco dalšího ![]()
@opulus píše:
Jenže to píše teď. Až si na to projevení zájmu zvykne, začne řešit něco dalšího
Tak stejně on bere jako samozřejmost nejsamozřejmější, její práci v domácnosti. Stejně jak ona jeho práci. Normálně padne vztah do stereotypu, kde si každý plní své role a rozdělené povinnosti, bez nutnosti poplácávání se navzájem po zádech.
@zoidberg píše:
Prostě u nich si oba dva myslí, že jsou něco víc a že se více nadřou než ten druhý a tedy, že by měli mít obdiv toho druhého. Oni spolu soutěží a to je špatně.
Mám z toho úplně stejný pocit. Tenhle začarovaný kruh roztočili a točí s ním oba společně.
@Honza 12 píše:Člověk má potřebu být oceněn. To je podle mého jedna ze základních potřeb každého člověka.
Tak stejně on bere jako samozřejmost nejsamozřejmější, její práci v domácnosti. Stejně jak ona jeho práci. Normálně padne vztah do stereotypu, kde si každý plní své role a rozdělené povinnosti, bez nutnosti poplácávání se navzájem po zádech.
@opulus Přesně tak. zakladatelka prostě očekává, že on dojede a bude celý nadšený, že má ona jiné vlasy, bude jí vykládat jak se mu stýskalo a jaká je dobrá, jak všechno zvládá. A on očekáv, že dojede, doma bude milá a chápavá žena, která ho nechá v klidu naložit se do vany, pak si sednou v klidu k TV, najíst se a pak v klidu a míru spát a nebát se, jestli mi někdo nevybere auto na odpočívce, anebo mě nepicne a nečorne auto celý. No a místo toho čeká oba zklamání, trucy a pak izolace. kdo bude moudřejší a udělá ten první krok? To znamená dá tomu druhému to, co očekává? Tu piochvalu a ocenění? Schválně? U nás bych to byla já, protože bych měla větší zájem na udržení vztahu, už kvůli dětem.
Tohle co se tu děje, je skutečně spirála smrti. Ale neměl by to být problém ji zastavit. Stačilo by si v klidu rozmyslet, proč jsem si toho druhého brala, co se mi na něm líbilo, a proč už to vlastně neocenuji. myslím si, že chlap, který domů donese třicet čistého, není až takový neschopný, aby si nějakou pochvalu nezasloužil.
@inkakřivák no, zastavit ji… pokud už není pozdě, ono pak stačí jen málo a přehoupne se to do stavu, kdy není možné dál pokračovat…
Viděno z venku (skrz diskuzi). Zakladatelce vadí, že její muž je od pondělí do pátku v práci, přinese třicítku čistého a nemá otázky, a málo se jí o víkendu věnuje. Super, co ale získá rozvodem? Bude sama s dětmi, určitě jí nikdo nedonese třicítku čistého a naopak otázek bude spousta. Hlavně ze strany těch dětí. Nyní, jak jsem pochopil (snad správně), je s dětmi doma. Po rozvodu bude muset jít do výrobního procesu, takže viděno z venčí, rozvodem si žena a děti životní situaci neulehčí. Není násilník, nechlastá, nemá milenky.
Padli jste do sterotypu, ale stále se to dá vyřešit. Jen chtít.
Děkuji alespoň za částečné pochopení

Momentálně asi tak, že od včerejška mě naprosto ignoruje, tel mi nezvedl, ráno mi napsal a od té doby absolutně ignorace. Takže jsem se takto přepla i já, ignoruji.
Vtipem je, že od zítřejšího rána mě bude uhánět a psát sms, abych přijela, kdy přijede, apod. (kamion totiž parkuje dál od domu, takže ho vyzvedávám), máme jedno auto.
Takže tak. Napsala jsem mu odpoledne sms, zda mi může vzít telefon. A odpověď byla, at ze sebe laskavě nedělám chudinku a neotravuji, že je v práci.
Takže pro mě - haha.
Možná částečně máte i pravdu, že z mého popisu je viditelné, že mě štve, či jsem na něj alergická, ale to možná jen vyznívá.. jen mě neskutečně „zklamává“.. já vím, že maká, vím, že je naprd žít v kamionu, ale já at to promýšlím pořád, nemám, prostě nemám si ho za co vážit.. za co ho „obdivovat“.. kromě přínosu peněz tedy.
když to řeknu takhle blbě..
Já vím, že jsme spolu už dýl, ale já si dovedu představit, že mě a děti po týdnu uvidí a řekne aspon, já vás rád vidím, dá nám pusu a bude rád že je s námi. Namísto toho se vleču někam do řiti autem s dvěmi dětmi, abych viděla kyselej ksicht zpruzeného chlapa, co mnou tak nehorázně pohrdá, až bych se rozbrečela..
Dnes mi kamarádka dělala hlavu, podbarvila vínovou, zkrátila na boba, apod. dost změna. A reakce až mě uvidí? Bud si ani nevšimne, a když si všimne, nezareaguje na to nijak. Cizí chlapy mi řeknou proboha, že mi to sluší.. i blbej domovník tady soused na patře
No jo, tak já si tu poklidím, ať tu nemáme s holkama bordel, a budu dál promýšlet pro a proti..
Mockrát děkuji, že se Vám tu mohu vypsat.