Rozpad manželství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80051
7.2.17 10:08

Jo to tak je. Ženská nemluví a myslí si, že chlap by měl sám vědět. No a chlap si říká - nic neříká, asi jí to tak vyhovuje, a já přece nemůžu přiznat, že mě to ubíjí. A je problém. Herdek lidi mluvte spolu, a mluvte spolu hodně a na rovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
7.2.17 11:07
@Anonymní píše:
Ahoj, až teď jsem si vše tak nějak sesumírovala v hlavě a napíši Vám to sem.
Takže víkend jakš takš ušel..překvapivě. V neděli jsme šli na oběď - což vymyslel on!
Odpo bylo krásně sluníčko, šli jsme do cukrárny a se starší na hřiště. Docela normálně jsme si i povídali. Naťukla jsem téma: Odchod z práce.
Velice opatrně jsem se zeptala, jak dlouho má v plánu takhle jezdit? Zda přemýšlel, že by si našel něco tady, i kdyby řidiče, ale aby byl doma? Říkám mu úplně vážně, že si myslím, že v situacích jako je až půjde dcerka do první třídy, mladší začne lézt, řekne první slovo, že si myslím, že by tu prostě měl v takových situacích být, že takhle to není správné. Přesně tohle jsem řekla a ejhle… zasmutnil se a řekl doslovně: Že nechce v kamionu umřít, že mu z toho začne je*at, pokud by tam měl být ještě Xlet. Že má v plánu vydělat ještě nějaký prachy a odejít a najít si něco tady.Čuměla jsem na něj jak puk!

To je super, hlavni je komunikace. Stejne bych se ale zacala ohlizet po necem jinem co nejdriv ;) a mluvit mluvit mluvit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.17 19:57
@micta píše:
Zakladatelko, ty už si tady jednu diskuzi na tohle téma měla, že?

Já tu nemám žádnou diskuzi. Pokaždé jsem pouze pročítala. Dosud jsem diskutovala hodně na rodina.cz

• Citovat
  • Upravit
14642
7.2.17 20:27
@Anonymní píše:
Já tu nemám žádnou diskuzi. Pokaždé jsem pouze pročítala. Dosud jsem diskutovala hodně na rodina.cz

Tak vidíš. Komunikace je základ každého vztahu. S chlapem se musí hezky v klidu vždy všechno rozebrat, a pak mu nechat třeba i pár dní na to, aby to mohl spracovat v sobě. Vem si, že ty si tu situaci už rozebrala tady s námi, doma máš prostor si nad tím přemýšlet, ale pak na něj něco vybalíš, on není na to připraven, aby ihned dal odpověď, takže taky musí dostat prostor, aby nad tím chvíli přemýšlel. Věřím, že to nakonec vyřešíte ke spokojenosti vás všech. Držím palce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.17 22:41

Ahoj, tady zakladatelka,

jdu se Vám vypsat a svěřit, jak to u nás jde…či spíše moc nejde.
Tento týden je dneska manžel doma, jezdí jen do Linze a asi bude jezdit i dál Rakousko a do léta chce jezdit jen linku - tzn. denně doma.
Dnes přijel, najedl se, já obstarala děti, udělala si vše jako každý den..ale jaksi narážíme..máme s dcerou starší něco najeto, např. do 21h má tablet, pak odnáším a má jen lampičku. Dnes je hotová z toho, že je tatínek doma - nespí. V 22h fňukání a hekání, že nemůže usnout (dělá to schválně a zkouší, abych ji dala tablet, či pohádku), manžel samozřejmě vzal noťase a donesl ji ho s pohádkou - a na mě: „vadí ti to snad?“ :? :? :?
Já mám mimčo na ruce a vařím večeři, aby neseděla v židli taky pořád - a jeho nenapadne si ji třeba vzít na těch 10minut než osmahnu čínu, civí do počítače a čeká na jídlo 8o 8o 8o

Leze starší akorát do zadku, aby byl on nejlepší..naprosto podrývá cokoli já řeknu :?
No co to je doprde*e? 8o :roll:
Nějak nevím… je nám opravdu lépe samotným..máme to vše tak pěkně naučené..
 No…

• Citovat
  • Upravit
5730
21.2.17 22:58

Tak mu mimco predej a v klidu ho popros, ať ti ho podrží, že potřebuješ osmažit činu. :nevim: Třeba ho to prostě jen nenapadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
21.2.17 23:05

Co na to říct, tak snad jen, že si budete teď muset zvyknout na to, že je tatínek doma. A jelikož s vámi do teď moc času netrávil, tak i on se bude muset naučit co a jak.Jen je potřeba spolu komunikovat. A nečekat jestli ho něco samo napadne, ale říct narovinu, vem si mimčo, já zatím uvařím. Jste dospělý lidé, co se předpokládám mají rádi, tak stačí jen spolu mluvit mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
21.2.17 23:07
@Anonymní píše:
Ahoj, tady zakladatelka,

Tento týden je dneska manžel doma, jezdí jen do Linze a asi bude jezdit i dál Rakousko a do léta chce jezdit jen linku - tzn. denně doma.
Dnes přijel, najedl se, já obstarala děti, udělala si vše jako každý den..ale jaksi narážíme..máme s dcerou starší něco najeto, např. do 21h má tablet, pak odnáším a má jen lampičku. Dnes je hotová z toho, že je tatínek doma - nespí. V 22h fňukání a hekání, že nemůže usnout (dělá to schválně a zkouší, abych ji dala tablet, či pohádku), manžel samozřejmě vzal noťase a donesl ji ho s pohádkou - a na mě: „vadí ti to snad?“ :? :? :?
Já mám mimčo na ruce a vařím večeři, aby neseděla v židli taky pořád - a jeho nenapadne si ji třeba vzít na těch 10minut než osmahnu čínu, civí do počítače a čeká na jídlo 8o 8o 8o

Leze starší akorát do zadku, aby byl on nejlepší..naprosto podrývá cokoli já řeknu :?
No…

No jo, furt tě se..e, co? Pracuje a vydelava pro rodinu, ale nejlip, aby vysypal prachy mezi dvermi a nazdar, ze jo.
Mohla jsi ho pozadat o pohlidani. Ze je clovek „milejsi“, kdyz vidi dite par hodin v tydnu, neni zadna tragédie. Muj muz je taky v urcitych věcech mirnejsi, ale dítě dobře ví, co kdy, kde, s kým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
21.2.17 23:10

Ono to tak prostě je. Rodiče co netráví se svými dětmi moc času, nemají tendence vychovávat ale spíše rozmazlovat. Nevidím na tom nic strašného. Samozřejmě chápu, že ty chceš aby dítě pozdě večer spalo a je to tak správně. Ale taky chápu jeho. Přijde po několika dnech domů a přece nebude hned dítě peskovat. Chce jí udělat radost. Můj manžel je taky rozmazlovací. Já si dceru vždy ale zpacifikuju. Zbytečně to hrotíš. Tady ty žabo-myší války nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.2.17 23:17
@Anonymní píše:
Ahoj, tady zakladatelka,

No…

a tebe zase nenapadne mu říct, ať si ji vezme, že musíš udělat večeři? A dát mu ji a jít si zase klidně do kuchyně osmahnout maso?
Prostě si zase na sebe musíte zvyknout, ale když se chce, všechno jde… a to asi nepůjde bez toho, že spolu budete mluvit, že si řeknete, co a jak bude, co kdo má udělat, jaký je denní rozvrh, kdy bude mít dítě pohádku a kdy už fakt musí spát… jasně, že to máš naučené sama s dcerou… ale tak snad se musíš trochu snažit i ty… a pokud se nechceš snažit, tak mu to na rovinu řekni, že se má sbalit a jít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
21.2.17 23:29

Přečetla jsem téměř celou diskuzi a přijde mi, že oba jedete na hranici svých možnosti. Jemu se nemůžeš divit, že po týdnu, kdy se vrátí domu, by si chtěl hodit nohy na stul. Zároveň i na Tebe je toho přes týden hodně a vnímáš jako nespravedlnost, že Tě po tom tydnu nevystrida. V důsledku toho jsi na něj protivna a cítíš se ublizene i v situacich, ktere ostatním nepřipadají nijak hrozne. (viz ten tablet nebo nezájem o mimino během tvého vaření). Podle mě je tahle situace dlouhodobe neudrzitelna, oba doslova padate na pusu. Nějak si myslím, že rozvod by Ti neulevil. Naopak, stejně bys zůstala na vse sama, vyčerpána bys byla ještě víc, protoze bys navíc musela resit ještě finanční stránku věci. A pak, manžel na mě nepůsobí jako nějaký grazlik, od kterých se utíká, z tech par stránek na me působí jako hodny chlap, který si občas možná stoji na vedení.
Jedine reseni vidim v tom, abyste oba trochu ubrali. U manžela by bylo nejlepší reseni, aby si našel jinou práci, připadne jezdil vnitrostatne. V současné době ta prilezitost je.
A u tebe, abys ubrala na urputnosti v tom mit vse dokonale, klidne využít služeb hlídání děti, úklidu domácnosti… a věnovat se během dne taky sama sobě. A místo toho, abys takto pozde cmudila na plotně večeři, priste objednej pizzu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
22.2.17 09:16

To jsou starosti. Se domluvte jste dospělí. Asi deti moc nevidi tak jsou rady s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
22.2.17 09:22

Borec je týden na cestě, spí v autě, nedivím se mu že přijede a chce si užívat trochu komfortu, který mi ostatní máme každý den jako standard. Starší dítě je přes týden ve školce, mladší potřebuje celodenní péči, ale ta je náročná hlavně časově, psychicky, ale určitě né fyzicky. Nedivím se, že našla odreágování u štukování koupelny, pokládky lina apod. Dělal jsem top stejně když jsem byl naštvaný a psychicky unavený z práce. Vzal jsem si na 5 hodin do ruky rýč a ryl jsem tak dlouho, než mě zastavil soused, že už jsem na jeho. Jinak mi ten vztah příjde jako docela pohodový. V jiných diskuzích řeší daleko horší věci. často jím vadí opak: manžel často doma, bez peněz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
22.2.17 11:41

Ale on neví jak to máte doma zaběhnuté, když tam s vámi přes týden není. Můj když přestal jezdit ven, taky nevěděl, musel se do toho dostat.
A s tím lezením do zadku -můj taky povoloval dětem, on byl hodný tatínek, já zlá máma, protože on rozmazloval, a já trvala na určitých pravidlech. Teď už ví, že to od něj bylo špatně, takže pozor na to.
Prostě s ním musíš komunikovat a naučit ho, jak to máte doma naučené a zaběhnuté s holkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
22.2.17 14:42
@kdochcekam píše:
Není nic snazšího, než vzít dítě a dát ho tátovi na klín a dělat večeři. On má zase zaběhnuté jíst na motorestu, kde mu jídlo dají pod nos. Stačí mu říct, že je potřeba buď uvařit nebo obstarat dítě. Nejde aby jeden dělal všechno a druhý čuměl do pc. Nesnáším to. Co tam jako všichni vidí? Nebo rolují telefony. Proč? Co tam je? :zed: :zed: :zed: hrozná doba.

To víš, že jo. My ti to řeknem a ty to budeš dělat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí