Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
no pokud to není pořád jeden a ten samý
myslíš jeden a ten samý, který plánuje a vymýšlí? A proč by to nemohl být jeden a ten samý? Někdo na to není, nenapadne ho to, nezná to, neví, kam a jak… každý je na něco jiného, a když vím, že něco umím líp než ten druhý, tak to udělám a druhému nechám zase to, v čem je lepší on, než abych čekala, že to udělá on a pak byla naštvaná, že to udělal hůř než já, trvalo mu to déle nebo to udělal blbě… na to ale člověk asi potřebuje mít dostatečné sebe-vědomí, aby neměl pocit, že je zneužívaný… aby neměla prostor nastoupit ta zatracená sebelítost…
@Regina Hero píše:
myslíš jeden a ten samý, který plánuje a vymýšlí? A proč by to nemohl být jeden a ten samý? Někdo na to není, nenapadne ho to, nezná to, neví, kam a jak… každý je na něco jiného, a když vím, že něco umím líp než ten druhý, tak to udělám a druhému nechám zase to, v čem je lepší on, než abych čekala, že to udělá on a pak byla naštvaná, že to udělal hůř než já, trvalo mu to déle nebo to udělal blbě… na to ale člověk asi potřebuje mít dostatečné sebe-vědomí, aby neměl pocit, že je zneužívaný… aby neměla prostor nastoupit ta zatracená sebelítost…
je to možné..já prostě preferuju vyrovnaný stav… může to být klidně nižším sebevědomím
Ahoj, diskuzi jsem celou nedočítala, ale už to jsou jen nesmyslné spekulace. Já sama si vydělám slušné peníze k RD, dělám účetní, jak jsem již psala na začátku, plus mám peníze z pronájmu bytu (nabytého dědictvím před manželstvím).
Momentálně je doma, přijel ve čtyři, najedl se, pohrál s dětmi a? Sedí u pc.
Nepromluvili jsme spolu ještě ani slovo, ani jsme se nepozdravili.
Jsem z toho všeho znechucená.. ach jo..
Možná bude částečně vina i na mé straně..ale já asi neumím, když mě přes týden ignoruje a vše je mu u zadku aby přijel na dva dny a já kolem něj lítala, hopsala a usmívala se, když vím, že v PO odjede a opět budu jen ta přítěž, co ho otravuje ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, diskuzi jsem celou nedočítala, ale už to jsou jen nesmyslné spekulace. Já sama si vydělám slušné peníze k RD, dělám účetní, jak jsem již psala na začátku, plus mám peníze z pronájmu bytu (nabytého dědictvím před manželstvím).
Momentálně je doma, přijel ve čtyři, najedl se, pohrál s dětmi a? Sedí u pc.
Nepromluvili jsme spolu ještě ani slovo, ani jsme se nepozdravili.
Jsem z toho všeho znechucená.. ach jo..
Možná bude částečně vina i na mé straně..ale já asi neumím, když mě přes týden ignoruje a vše je mu u zadku aby přijel na dva dny a já kolem něj lítala, hopsala a usmívala se, když vím, že v PO odjede a opět budu jen ta přítěž, co ho otravuje
přes týden tě ignoruje? Já myslela, že je v práci a jezdí od nás do Gruzie a zpět… jestli to ale vidíš takhle, tak pak se nedivím, jak to u vás dopadlo… ![]()
Ano, jezdí, ale ignoruje. Tel. nezvedne, odepíše na sms jedno slovo, nezájem.
@Regina Hero píše:
přes týden tě ignoruje? Já myslela, že je v práci a jezdí od nás do Gruzie a zpět… jestli to ale vidíš takhle, tak pak se nedivím, jak to u vás dopadlo…
psala, že s ni nekomunikuje..ignoruje
Zakladatelko, tys psala neco ve smyslu, ze tebou pohrda, az se ti chce brecet (asi necituju presne, omlouvam se). Ignorace sms a hovoru k tomu pocitu asi taky prispiva, ale jsou i jiny situace, ze kterych mas tenhle pocit?
A to jako jede do Gruzie, ty mu napíšeš sms a očekáváš, že on tedy někde zastaví a bude sis tebou vypisovat? nebo lapne mobil a bude ti psát a zíroven se bude snažit jet? taky pěkný. Propána, vyptala ses ho třeba někdy, jak vlastně ta jeho cesta vypadá? Víš, jak oni jezdí, co to je za záhul? jak honí minuty? No já si myslím, že s ním prostě už nechceš být, a proto hledáš všechno to negativní. To je jasné. To dobré vidět nechceš, takže pro tebe nic dobrého neexistuje. Škoda jakýchkoliv rad.
@Venetia U nás plánuju věškeré společné aktivity celý život já, a nějak mi to nevadí. Je to naopak fajn v tom, že si můžu pěkně sama vybrat kam, kdy a na jak dlouho a s kým pojedeme, do které hospody půjdeme. Ono to nění špatné. Já překvapení moc ráda nemám. á
Tak bud se rozhodnete zachranit vas vztah a on da vypoved a prednost mensim penezum nebo se brzo rozejdete. Co jsem pochopila, tak financne byste to zvladli.
Ja ho chapu, unaveny, 5 dni nekde lita a chce mit i svuj klid. Chapu i Tebe. Podle me to takto klapat proste nebude a nechtela bych to tak.
@inkakřivák píše:
A to jako jede do Gruzie, ty mu napíšeš sms a očekáváš, že on tedy někde zastaví a bude sis tebou vypisovat? nebo lapne mobil a bude ti psát a zíroven se bude snažit jet? taky pěkný. Propána, vyptala ses ho třeba někdy, jak vlastně ta jeho cesta vypadá? Víš, jak oni jezdí, co to je za záhul? jak honí minuty? No já si myslím, že s ním prostě už nechceš být, a proto hledáš všechno to negativní. To je jasné. To dobré vidět nechceš, takže pro tebe nic dobrého neexistuje. Škoda jakýchkoliv rad.
@Venetia U nás plánuju věškeré společné aktivity celý život já, a nějak mi to nevadí. Je to naopak fajn v tom, že si můžu pěkně sama vybrat kam, kdy a na jak dlouho a s kým pojedeme, do které hospody půjdeme. Ono to nění špatné. Já překvapení moc ráda nemám. á
Každá jsme jiná…já potřebuju k sobě aktivnější nebo kreativnejsi protějšek..protože to v sobě nemám
@Venetia Asi takhle - taky jsem si říkala, že by bylo fajn a hezký, kdyby třeba on někdy naplánovala zorganizoval a já bych se jen vezla. Jenže on prostě takový není, no a tak jsem si našla na té situaci to dobré - že si vybírám podle sebe. A myslím si, že je to lepší než se pořád hádat a hádat a hádat. A ono se dá na většině věcí něco dobrého najít.
Ahoj, až teď jsem si vše tak nějak sesumírovala v hlavě a napíši Vám to sem.
Takže víkend jakš takš ušel..překvapivě. V neděli jsme šli na oběď - což vymyslel on!
Odpo bylo krásně sluníčko, šli jsme do cukrárny a se starší na hřiště. Docela normálně jsme si i povídali. Naťukla jsem téma: Odchod z práce.
Velice opatrně jsem se zeptala, jak dlouho má v plánu takhle jezdit? Zda přemýšlel, že by si našel něco tady, i kdyby řidiče, ale aby byl doma? Říkám mu úplně vážně, že si myslím, že v situacích jako je až půjde dcerka do první třídy, mladší začne lézt, řekne první slovo, že si myslím, že by tu prostě měl v takových situacích být, že takhle to není správné. Přesně tohle jsem řekla a ejhle… zasmutnil se a řekl doslovně: Že nechce v kamionu umřít, že mu z toho začne je*at, pokud by tam měl být ještě Xlet. Že má v plánu vydělat ještě nějaký prachy a odejít a najít si něco tady.
Čuměla jsem na něj jak puk!
@Anonymní píše:
Ahoj, až teď jsem si vše tak nějak sesumírovala v hlavě a napíši Vám to sem.
Takže víkend jakš takš ušel..překvapivě. V neděli jsme šli na oběď - což vymyslel on!
Odpo bylo krásně sluníčko, šli jsme do cukrárny a se starší na hřiště. Docela normálně jsme si i povídali. Naťukla jsem téma: Odchod z práce.
Velice opatrně jsem se zeptala, jak dlouho má v plánu takhle jezdit? Zda přemýšlel, že by si našel něco tady, i kdyby řidiče, ale aby byl doma? Říkám mu úplně vážně, že si myslím, že v situacích jako je až půjde dcerka do první třídy, mladší začne lézt, řekne první slovo, že si myslím, že by tu prostě měl v takových situacích být, že takhle to není správné. Přesně tohle jsem řekla a ejhle… zasmutnil se a řekl doslovně: Že nechce v kamionu umřít, že mu z toho začne je*at, pokud by tam měl být ještě Xlet. Že má v plánu vydělat ještě nějaký prachy a odejít a najít si něco tady.Čuměla jsem na něj jak puk!
![]()
Já jsem to sem psala, že on má problémy sám se sebou, takže mu na rodinu nezbývá vůbec žádná energie. Gratuluji!! ![]()
@Procházející píše:![]()
![]()
Já jsem to sem psala, že on má problémy sám se sebou, takže mu na rodinu nezbývá vůbec žádná energie. Gratuluji!!
Ještě zatím není k čemu.. chvíli to takto ještě asi necháme, a pomaloučku, polehoučku se budu poohlížet tady po něčem.. (každou práci jsem mu našla já, vč. sepsání životopisů, apod.), takže mu to pak jen lehce předložím ![]()
Zakladatelko, ty už si tady jednu diskuzi na tohle téma měla, že?