Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejhorší je, když má člověk nějakou představu, jak se má ten druhý v určité situaci zachovat, a on to tak neudělá. To je cesta do pekel. Přesně, jak tu někdo psal, nejsme telepati. Když se Ti něco nelíbí, tak to prostě hned řekni. Takhle v tobě akorát zbytečně narůstá zklamání a vztek, protože máš očekávání, která Tvůj manžel v danou chvíli nesplňuje ![]()
Asi jo, asi máte pravdu..ubrat.
Ale upřímně Vám povím, kdybych mu po týdnu dala na stůl objednanou pizzu, asi by mě sežral
![]()
@Anonymní píše:
Asi jo, asi máte pravdu..ubrat.
Ale upřímně Vám povím, kdybych mu po týdnu dala na stůl objednanou pizzu, asi by mě sežral![]()
![]()
A i kdyby, taky máš právo říct, že jsi po celém týdnu unavená a nechtělo se Ti vařit. Ani jeden z vás se nefláká, to je třeba si uvědomit ![]()
Tak vážení posluchači a diváci této skoro reality show, dnes to manžílek rozlouskl ![]()
Byla jsem požádána abych dojela do jeho práce pro výplatu, jelikož se vrátí až večer zítra a nestihl by je v kanclu. Jela jsem tedy za šéfem. Znám ho, přišel mi docela fajn..No..
Přijedu tam, pokaždé počítá výplatu přede mnou, napíše na obálku a zalepí. To jsem řekla já. Dnes tam napsal že 1900,– strhává učetní na exekuci!!! Říkám, cože??? Vytřeštěný oči. Prý to manžel ví..že mu to volal…
Tak mu říkám, zda mi může zjistit, od koho to je, a na jakou částku, že to zaplatí celé at to je vyřízené, a on na mě, že zavolá XY (manželovi), že mu nebude dělat dusno doma atd.. Dělá si p*del???
![]()
Tak říkám ok a odjíždím.
V autě telefon, co se tam vyptávám, že říkal XY (šéf) že jsem se vyptávala a byl v rozpacích co mi má říct. Prý mám vzít výplatu a jít!!!
To teda… jsem doháje manželka a je to i můj dluh!!! :-/
Se zbláznili.???
Manžel jakože pohodička, nic se neděje… ale u mě děje! Je to podraz!
On prý neví od koho to tam naskočilo, že to obvolá a doplatí…
Já prostě…sorry všem tady, ale já nedělám NIC špatně! Makám na max., vyjdu vstříc, obstarávám vše. A nemám právo se zeptat co kde dluží můj manžel?!
Jsem nas*aná…
Tak! A psala jsem, jak to šlo v hlavě…
@Malaga píše:
A nestrhávají mu třeba za neplacení alíků?
Alimentů???
![]()
To nevím na jaké děti ![]()
@Anonymní píše:
Alimentů???![]()
![]()
To nevím na jaké děti
no právě…ale nejspíš ne, jen mě napadlo, jestli někde není třeba dítko, o kterém nevíš…
@Anonymní píše:
Tak vážení posluchači a diváci této skoro reality show, dnes to manžílek rozlouskl![]()
Byla jsem požádána abych dojela do jeho práce pro výplatu, jelikož se vrátí až večer zítra a nestihl by je v kanclu. Jela jsem tedy za šéfem. Znám ho, přišel mi docela fajn..No..
Přijedu tam, pokaždé počítá výplatu přede mnou, napíše na obálku a zalepí. To jsem řekla já. Dnes tam napsal že 1900,– strhává učetní na exekuci!!! Říkám, cože??? Vytřeštěný oči. Prý to manžel ví..že mu to volal…
Tak mu říkám, zda mi může zjistit, od koho to je, a na jakou částku, že to zaplatí celé at to je vyřízené, a on na mě, že zavolá XY (manželovi), že mu nebude dělat dusno doma atd.. Dělá si p*del???![]()
![]()
Tak říkám ok a odjíždím.
V autě telefon, co se tam vyptávám, že říkal XY (šéf) že jsem se vyptávala a byl v rozpacích co mi má říct. Prý mám vzít výplatu a jít!!!To teda… jsem doháje manželka a je to i můj dluh!!! :-/
Se zbláznili.???Manžel jakože pohodička, nic se neděje… ale u mě děje! Je to podraz!
On prý neví od koho to tam naskočilo, že to obvolá a doplatí…Já prostě…sorry všem tady, ale já nedělám NIC špatně! Makám na max., vyjdu vstříc, obstarávám vše. A nemám právo se zeptat co kde dluží můj manžel?!
Jsem nas*aná…
Tak! A psala jsem, jak to šlo v hlavě…
Existuje něco jako centrální evidence exekucí. Tam dle jména můžeš zjistit co a jak. Je to sice zpoplatněno cca 60-ti Kč, ale za tu jistotu to stojí ![]()
@Lady_rose píše:
Existuje něco jako centrální evidence exekucí. Tam dle jména můžeš zjistit co a jak. Je to sice zpoplatněno cca 60-ti Kč, ale za tu jistotu to stojí
Ten rejstřík co popisuješ vede Exekutorská komora. Hlavně ať si to dotyčná nesplete s tím nesmyslem „Centrální registr dlužníků České republiky“.
Nebo pokuta… zaměstnavatel ti to říct nesmi, tohle ti musí říct sám manžel…
To může být nějaká zapomenutá pokuta, jako řidiči, který jezdí někam do Asie se to klidně může stát. Možná by to chtělo někdy vyjít z domu a nadechnout se reality ![]()
@kdochcekam píše:
Panebože taková hanba. Exekuce. A on dělá jako že nic a ještě snad co je ti do toho?? Tohle bych si teda asi ošetřila nějakou právní cestou. jestli je možné sepsat nějakou vzájemnou dohodu nebo co já vím…ještě budeš nakonec třít bídu s nouzí za dluhy o kterých ani nevíš. No kde to jsme? To by snad ani cizí člověk neudělal. A navíc to na mě působí jako krádež. Ano. On disponuje penězi, které ale nejsou výlučně jen jeho. To si evidentně neuvědomuje. Ty vař a uklízej a makej a hlavně se o nic nezajímej. BLB.
Proti již existujícím dluhům žádná právní ochrana druhého manžela (myšleno ochrana jejich společného majetku) proti třetí osobě neexistuje.
Do budoucna si mohou u notáře sepsat oddělení/zúžení SJM, což se od nedávna zapisuje do veřejného seznamu a je tedy účinné i proti třetím osobám, ale pouze na dluhy vzniklé po zápisu do tohoto seznamu.
Nezapomínej, že ty společného peníze jsou i jeho.
@Regina Hero píše:
Nebo pokuta… zaměstnavatel ti to říct nesmi, tohle ti musí říct sám manžel…
Přesně, to mě také napadlo, že je to nějaká nezaplacená pokuta.
A máš naprostou pravdu v tom, že zaměstnavatel to říct nesmí, ani manželce.
Ahoj, tady zakladatelka.
Tak u nás změna…nic moc! Spíš opět nic než moc…
Momentální stav - sezení u PC (celý den od rána) a nadávání! My jsme byli s kamarádkou a dětmi na chalupě, pekli jsme buřty, byli na prochajdě v lese, pohodička, parádička.
Ráno jsem se ptala manžela, odpověď byla - Co budu jako dělat v lese?!, tak jsme jeli s kamarádkou no.
Nějak se vážně odcizujeme čím dál víc… Asi docela další rána do našeho manželství zaperlil můj děda tento týden. Byla jsem u nich na kafču s malou (chodím k nim každý den ráno po školce na skok) a děda vymyslel super věc, koupí nám auto!
Ale bude psané jen na mě.. ![]()
S dodatkem - nebuď blbá!
Nooo, manžel se zaksichtil, tvářil se všelijak, ale to mám jako odmítnout? ![]()
Nějak extra spolu nemluvíme, nesvěřuju se mu, nemá to smysl… vše je trapný, dementní, všichni jsou kretni.. jakýkoli si i pustím blbej film v televizi (na co to zas čumíš za pčovinu) apod. Ten slovník mi rve uši!