Rozpočet - střední třída?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24992
26.8.22 11:17

Netuším kolik bere střední třída, ale spořit zvládáme i s daleko menším příjmem. A nejsme v minusu. Manželův plat + můj rodicak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
26.8.22 11:28
@Anais Brno píše:
Tak co mě přijde k zamyšlení je splátka na auto 4,5 tis plus náklady na MHD a dojíždění 1500? Dohromady tohle dělá 6000 plus někde už máš započítané náklady na benzín??
Další sorry ale dávat měsíčně 2000 za domácí zvířata mi taky přijde šílené. Zvířata mám ráda, ale i tohle má své hranice..
Oblečení chápu nutnost reprezentovat, ale měsíčně 2000 za oblečení je poměrně dost.
Spoření pro dítě bych zrušila, plus charitu.
A telefony, internet, předplatné TV. Manžel nemá v práci možnost levnějšího tarifu na telefon a internet? Při takovém platů počítám, že firemní telefon může používat i soukromě. Platit za TV mi přijdou naprosto vyhozené peníze. no a mít kapesné 2000 to je taky poměrně dost, pokud vám finance nevychází…
Nevím jak máš staré díte.
Takže pokud bych já osekala výše zmíněné tak máte aspoň desítku měsíčně navíc…

To ta zvirata ma vyhodit na ulici? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
26.8.22 11:39

@Havlova no právě, manžel taky dává 2000 na 3 psy a pokud by v tom měly být i drahé léky tak by to bylo ještě víc. Já se u nejmladší léků na alergie zbavila. na měsíc by ty léky vycházely kolem 1000 a nechat jí bez nich by bylo asi týrání :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
26.8.22 11:45
@debra.morgan píše:
Netuším kolik bere střední třída, ale spořit zvládáme i s daleko menším příjmem. A nejsme v minusu. Manželův plat + můj rodicak. :nevim:

Nejde o příjmy, ale nutné výdaje. Jistěže může člověk šetřit i s málem, ale nesmí platit 34 tisíc za bydlení, že… Takže to, že vy máte míň, je úplně irelevantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42205
26.8.22 11:53
@Markéta80 píše:
@Havlova no právě, manžel taky dává 2000 na 3 psy a pokud by v tom měly být i drahé léky tak by to bylo ještě víc. Já se u nejmladší léků na alergie zbavila. na měsíc by ty léky vycházely kolem 1000 a nechat jí bez nich by bylo asi týrání :?

Já jen na 1 a zdravou. A žádné extra vymyšlenosti nemá, ráno granule, večer maso (nucený výsek)+ zelenina+příloha. Když bude nemocná tak ji přece nevyhodím. Jednou jsem ji pořídila, je mou povinností se o ni postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
26.8.22 12:02

Kapesné, charita a také za ten internet, předplatné a TV za 2 tisíce měsíčně je nějak hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
26.8.22 12:09
@Gabulle píše:
@Randomka4 sice je to blbost, ale my máme tv zábavu rozdělenou po rodině… Mamka platí voyo, taťka o2tv, brácha Disney+ a my neflix. A využíváme všichni všechno. Ve výsledku jsou to jen 300 měsíčně za hodně muziky… YouTube premium je úplná hovadina, jako Spotify bez reklam.

Jinak životní je jen na chlapa? Jestli ano, je přemrštěné. Zkusit optimalizovat. Invalidita v životní vás zrovna vůbec nevytrhne, dlouhé čekání na plnění jsou to i roky…

Zrušila bych všechny formy spoření dětem, charitu - sama nemas, kapesné na co?, pojistka na auto se dá vždycky upravit, stačí zatlačit v pojišťovně. My teda máme na jídlo 18tis, ale jsme 4 a dítko na cestě. Máme kočku a králíka a měsíčně max 700. Léky pro zvířata je pro mě osobně zbytný výdaj.

Každý měsíc 2000 za hadry je blbost. Oblek za ty prachy nekoupíš a košile za to jsou i 4. Nevydělává tolik, aby si kupoval každý měsíc jednu košili za dvojku a jinak už musí mít košil, že se vám nikde nevejdou.

Zbytny vydaj leky pro zvirata? 8o A kdyz onemocni, tak udelas co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
26.8.22 12:10

Nehrajte si na stredni tridu, kdyz nejste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
26.8.22 12:12

@Wani to si dosad sama… Pokud nemám peníze navíc, tak to musím vyřešit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
26.8.22 12:14
@Gabulle píše:
@Wani to si dosad sama… Pokud nemám peníze navíc, tak to musím vyřešit jinak.

Aha, takze bys to zvire nechala umrit, no tak az vam pojde kocka a kralik, kupte si je leda plysove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
26.8.22 12:17

No Jo, drahy je všechno. Já osobně bych nesla do hypo za dvacet měsíčně a k tomu auto na leasing. Ale mne se to mluví když jsem barak dostala 🙂. Je od vás hezke přispívat na charitu, ale tisícovka je moc, podle mě. Ty náklady moc nikde nesnizis, vidim řešení v tom, aby ty jsi do rozpočtu přispívala víc, aspoň nějakou brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
26.8.22 12:17

@Wani tady je vidět, jak uvažuješ ty :roll: těch možností je více, sama jsi zvolila tu nejhorší, protože je nejjednodušší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
26.8.22 12:19
@Gabulle píše:
@Wani tady je vidět, jak uvažuješ ty :roll: těch možností je více, sama jsi zvolila tu nejhorší, protože je nejjednodušší…

No ja bych zvire bez leku a do utulku nikdy nedala, jednou jsem si ho poridila, tak se postaram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42205
26.8.22 12:19
@Gabulle píše:

Tak navrhni jinou. Třeba u psa s cukrovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
26.8.22 12:25

@Havlova starší granule, nejmladší jednoho dne nateklé oči a strupy tak léky a po vysazení opět, ale ona granule nechce a veterinářka že jestli je to z venku tak nic než léky nepomůžou, tak jsem nasadila pro ní super dietu :mrgreen: Maso, zeleninu, ovoce, za 14 dní vysadila léky a pár měsíců je klid takže spotřebujeme všechno maso, nic se nevyhodí. Ona jí s chutí a možná je to levnější než granule. jen tady mám zásoby granulí tak starší mají vystaráno ještě na pár měsíců :mrgreen: Od té doby žádné nateklé oči neměla takže jí asi vadí něco v granulích a manžel si nejvíc pochvaluje že už si vedle ní nepřipadá jak v plynové komoře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat