Rozražený ret

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
230
20.9.13 23:02

@Janichka U nás je to první úraz s krví :x, tak to asi moc prožívám. Malý o tom taky už za chvíli nevěděl a teď spí jak dudek a já nad ním " bleskám" mobilem a vyrábíme mašle. Moje nervy co nás ještě čeká :nevim:
Holky všem díky za příspěvky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.13 23:25

Ahooj.nase pincezna 21.mesicu uz od doby co zacla chodit ma vecne rozseklej ret. treba predminuly tyden horni. minuly tyden dolni a za dalsi dva dny znova horni. porad. vzdycky ji to natece, plno krve a druhy den jen lehce natekly a za tri dny o tom nevime. rychle se to hoji. nemej strach. v lete dokonce venku spadla na asfaltu tak blbe, ze si malm vyrazila zuby. odnesl to spodni ret zvenku. porad tam ma jizvu.tak uvidime kdy a jestli se ztrati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
21.9.13 14:54

@Pehule No, nedivím se, taky se mi nedaří vyfotit některé věci :/… to jsem tušila že mašlička nebude držet.. možná zkusit zajít do nějaký lékárny co by doporučili - ovšem pokud jste ve větším městě a nějakou otevřenou máte v okolí..
Možná bych zkusila namazat nějakou mastičkou- mívala jsem mastičku na drobné poranění aby nebyly jizvy a taky to bylo i na prsa po kojení.. možná bych zkusila i ten bepanthen.. za pokus nic nedáš a nic tím nezkazíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
21.9.13 14:55

No holky, já se jen děsím co všechno mě čeká a jak budu reagovat já:D…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
21.9.13 21:11

@Pehule vyrabite maslicky? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
21.9.13 21:13

Ahoj všem, tak ret má fialový a nateklý. Důležité je, že mrňous o tom ani už neví, dokonce jsem se i odvážila mu teď vyčistit zuby a v pohodě, ani nemukl. Mám zázračnou mastičku z aloe, třeba popáleninu hojí fakt zázračně, tak jsem mu to tam dala, třeba ani jizva nebude. No ale že by se z toho nějak poučil, to ani náhodou :cert: Tak si přeju, aby se už nic horšího nestalo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
21.9.13 21:20

@Janichka Už ne :mrgreen: už jsem v klidu, sousedka když ho viděla, tak povídá, no tak si nechá narůst plnovous, vždyť je to chlap :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
21.9.13 21:29

Taky máme zkušenost, našemu z toho tekla opravdu hodně krev, on zrovna hlídal manžel a přilítl s kapesníkem celým od krve a dítku odkapávala krev na zem, takže sem volala dětskému a ten se na něj přišel podívat. Ranka asi 1,5cm na horním rtu, taky rozšklebená. Měli sme to ledovat, nedávat teplé, studené, spíš tekutější stravu. Na šití to nebylo. Měl teda asi 4 dny oteklou pusinku, ale zhojilo se to cca za 14 dní úplně, ale má doted jizvičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
21.9.13 22:23

@Pehule jo, tak aloe schvaluju:) já když je potřeba tak jdu do pokoje, kousek listu aloe prostě ufiknu a mažu tím..:) je to snad na vše a je to parádní, to jsi chybu rozhodně neudělala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
21.9.13 22:34

@Terulisekk Já taky tu aloe dávám fakt skoro na všechno a všem ji cpu, ještě mě nezklamala. Ale to si mi docela vnukla nápad koupit jí jako kytku, že mě to nenapadlo to takhle zkusit, navíc se mi i líbí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
21.9.13 22:41

@Pehule mě se taky mooc líbí:) koupila jsem jí tenkrát v akci za pár korun a už jsem jí i rozmnožila:D..takže mám dvě, jednu větší a jednu prďolku malou.. Kupodivu je to kytka držák (asi jí můj styl starání nestarání svědčí)
Ono to nakonec vyjde levněji než nějaká mastička (mastička je ovšem dobrá na cesty!..tam sebou kytku rozhodně nepovezeš:D:D).. a máš jí kdykoliv po ruce, prostě uřízneš a máš čerstvé aloe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
8.11.19 09:32

Ahoj, obnovují téma, syn 20 měsíců si včera rozsekl horní ret (15mm) myslíte, že bych mu to mohla namazat framikoinem? (Včera jsme byli na pohotovosti - sešité to nemá jen trochu rozšklebené - máme ledovat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
8.11.19 09:33

Ahoj, určitě můžeš, lépe se bude hojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.21 18:37

Rozbitý ret

Ahoj maminky, malý 18 měsíců mi teď spadl nešikovně na beton… Rozsekl si ret, takže strašně krve. Nikde jinde nic nemá, u předních zoubků má krev, ale jinde nic nevidím, jen rozbitý ret. Hrozně moc plakal, ale jen chvilku. Koukala jsem na zorničky, vypadají v pořádku, nezvraci, naopak teď breptá a litá po zahradě se sekačkou. Myslíte, že bude v pořádku? V prvním šoku jsem nevěděla, jestli nejet na pohotovost, ale manža není s autem doma a busem je to výlet na hodinu. Co myslíte? Snažím se už za malým všude neběhat, ať se trochu naučí sám, ale teď ho nespustím z očí :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
37114
1.10.21 18:48
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, malý 18 měsíců mi teď spadl nešikovně na beton… Rozsekl si ret, takže strašně krve. Nikde jinde nic nemá, u předních zoubků má krev, ale jinde nic nevidím, jen rozbitý ret. Hrozně moc plakal, ale jen chvilku. Koukala jsem na zorničky, vypadají v pořádku, nezvraci, naopak teď breptá a litá po zahradě se sekačkou. Myslíte, že bude v pořádku? V prvním šoku jsem nevěděla, jestli nejet na pohotovost, ale manža není s autem doma a busem je to výlet na hodinu. Co myslíte? Snažím se už za malým všude neběhat, ať se trochu naučí sám, ale teď ho nespustím z očí :,( :,( :,(

Pozoruj ho, kdyby se choval jinak, ale mělo by to být v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák