Rozražený ret

230
20.9.13 21:17

Rozražený ret

Ahoj holky, dneska asi před hodinou náš mrňousek 13m spadl tak nešikovně, že si rozrazil spodní ret. Samozřejmě brečel děsně, plnou pusu krve, nejdřív byl problém zjistit odkud, ale vypadá to, že opravdu jedině ten ret je rozbitý. Snažila jsem se mu to ledovat, on to samo odstrkoval, už nebrečel, normálně pil i se smál, teď už usíná. Už mu to sice vůbec nekrvácí, ale má to takový „rozšklebený“, i je to oteklý, ale to snad splaskne. Tak se chci právě zeptat, jestli někdo máte zkušenost s takovým úrazem, jestli by to mohlo být na steh? A šije se vůbec ret? Na pohotovost se mi to nezdá, když už to nekrvácí. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6538
20.9.13 21:21

@Pehule tak neviděla jsem to, ale těm prckům to při pádu na pusenku oteče hned a krev taky valí. Měla sem to tak u prvorozeného a druháček krvácel ze rtu zrovna včera. pokud už to nekrvácí, tak bych to neřešila, zahojí se to, rty jsou citlivé, tak to po pádu hůř vypadá, ale hojí se to rychle. Ale těžko samozřejmě soudit na dálku, to musíš ty ;) za sebe bych to nehrotila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
20.9.13 21:33

@mischelinka No už to opravdu neteče vůbec, dokonce už spí. Tak snad tam nebude nějaká jizva a zacelí se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
20.9.13 21:53
@Pehule píše:
Ahoj holky, dneska asi před hodinou náš mrňousek 13m spadl tak nešikovně, že si rozrazil spodní ret. Samozřejmě brečel děsně, plnou pusu krve, nejdřív byl problém zjistit odkud, ale vypadá to, že opravdu jedině ten ret je rozbitý. Snažila jsem se mu to ledovat, on to samo odstrkoval, už nebrečel, normálně pil i se smál, teď už usíná. Už mu to sice vůbec nekrvácí, ale má to takový „rozšklebený“, i je to oteklý, ale to snad splaskne. Tak se chci právě zeptat, jestli někdo máte zkušenost s takovým úrazem, jestli by to mohlo být na steh? A šije se vůbec ret? Na pohotovost se mi to nezdá, když už to nekrvácí. Díky za rady.

Můj syn přibližně v tomto věku taky upadl a prokousnul si ret těma ostrýma zoubkama skoro skrz, krve bylo jak z prasete a měl to taky příšerně oteklé… samo se to zahojilo a nemá ani jizvičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
20.9.13 21:54

Malý si rozrazil ret ve dvou letech a trošku si u toho uštípl horní jedničky. Měl to hodně otevřené, tak jsme raději jeli na pohotovost. Doktorka se na to jen podívala a řekla, že dětem se to velmi dobře hojí. Potírali jsme slabým roztokem hypermanganu. A měla pravdu. Za chvíli to nebylo ani poznat, jen ty zoubky zůstali, ale zubař říkal, že je to taky ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
20.9.13 22:00

Tak já odpovím že rty se šijí - já mám dva stehy, když jsem si ve škole při pádu z kruhů rozkousla ret… malá spadla v zimě (2,5) a taky si rozkousla ret, ale až přestala téct krev, měla to docela v pohodě, ne „rozšlebené“, to bych se bála jizvy a stáhla aspoň mašličkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
20.9.13 22:03

Těžko posoudíme, jestli je to na šití, když to nevidíme.
Naše malá minulý týden na dovolené spadla z houpačky na pusu a asi se kousla do horního rtu, taky jí teklo strašně krve a nateklé to měla hrozně ale druhý den otok začal ustupovat a teď už to vůbec není poznat. Musíš sama posoudit, jak to vypadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
20.9.13 22:06

No taky sem se lekla, co zuby. Sotva vylezly a už by si je vyrazil. Ale jsou celý :lol: Tak uvidíme zítra. Hypermangan mám, tak to zítra mu to potřu. Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
20.9.13 22:14

Holky díky. Podle mě to na pohotovost není, ono to vyděsí zvlášť na tom malinkém rtíku :,( Teď už spí, zítra ještě zvážím, jak moc je to rozevřený a podle toho se rozhodnu. A aspoň teď už vím, že i rty se šijou. Teda doufám, že už to nebudu potřebovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
20.9.13 22:19

@Pehule rychle mu na to hele dej maslicku aspoň.. vystrihni z te lepive casti naplasti maslicku a slep mu to rozsklebene k sobe, jinak mu to k sobe nesroste.. me to tak slepili k sobe u mudr, kousl nebo me drápl pes a mam tam doted trošinku videt jizvičku. ani mi to nemuseli sit, maslicka stacila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
20.9.13 22:23

@nikitomi No já to zkusím, jen nevím, jestli si to tam nechá, jestli to bude držet. Právě moc nechci, aby měl jizvu. Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
20.9.13 22:25

@Pehule zkus nám to vyfotit pokud to jde.. alespoň trošku, aby jsme si to dokázali představit.. Jinak bych udělala co tu holky doporučují- udělat tu mašličku a alespoň teď na noc mu to zalepit aby se to otevřený zavřelo (přes den mu to na rtíku asi nevydrží, ale v noci by mohlo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
20.9.13 22:39

Ty jo, mašličku z náplasti na rty? Bych se bála, že to akorát tak vdechne :nevim:
Nám se to samý stalo cca před týdnem, spadl mezi naší postelí a svou, klasika řev, tak se k němu šourám a on plnou pusu krve! Nejdřív jsem se lekla co zuby, ale v poho, jen si rozkousnul dolní ret. Řádně nateklé to měl kupodivu jen jeden den, pak už to začalo zplaskávat… Tak držím palce, ať je to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
20.9.13 22:47

Nase mala mela rozrazeny ret uz asi 4× jednou tak moc, ze tam ma i jizvu. Nesili jsme nic :) za pul hodiny vzdy o nicem nevedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
20.9.13 22:55

Zkusila jsem fotit, ale nejde to, resp. není to vůbec vidět (fotím iphonem :? ) Vystřihla jsem mašličku ale vůbec mi to na tom nedrželo, ono to skoro není kde chytit. Stejně už mi přijde, že to nemá tolik rozšklebený, ale možná sem to dobře neviděla a taky mi přijde, že to ještě víc nateklo :( Nejradši bych mu tam dala led, ale nechci ho vzbudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák