Rozseknutá dáseň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
14.11.13 10:21

@magicalee se mohla hryznout nebo tak něco.. mmchdm, pokud by si poškodila tu uzdičku, ničemu to nevadí. Mi jí ségra uřízla, když jsme si jako malé hrály :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
14.11.13 11:04
@martina.se píše:
@magicalee se mohla hryznout nebo tak něco.. mmchdm, pokud by si poškodila tu uzdičku, ničemu to nevadí. Mi jí ségra uřízla, když jsme si jako malé hrály :mrgreen:

Jj cetla jsem to :-D

• Citovat
  • Upravit
54
29.12.13 21:27

Rozseknutá dáseň

Ahojky, poraď te mi prosím. Malýmu je 9 měsíců. Večer si jako obvykle hrál, byl na čtyřech a stoupal si na nožičky, jen sem se na chvíli otočila, jak jsem se na něj podívala, tak jsem viděla jak přepadává na pusinku. Než jsem stačila zareagovat tak už brečel. Měl pusině dudáka. Máme trochu rozseknutý horní ret o dudáka a také dásničku u předního zoubku. Oteklé to nemá. Dlouho nebrečel. Máme jet kvůli tomu k doktorovi? Manžel to vůbec neřeší, ale já mám strach aby se mu se zoubkem něco nestalo. Jsem z toho hrozně vynervovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
10.9.14 10:53

Ahoj stalo se nam to same. Jsem z toho dost spatna. Jak to u vas vypada ted? Srostlo ji to dasno? A zub ma stale predsunuty?

@bucla píše:
Já to tady řešila nedávno, malá mi taky spadla na hranu postele a rozsekla si dáseň podél předního zubu, který se jí klubal. Má to zahojené, jen ji jakoby chybí kus dásně nad zubem a zoubek má trošku posunutý, dle zubařky se jí to spraví až u druhých zubů.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
10.9.14 12:09

@Sonreir naprosto v pohodě, všechno se krásně zahojilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
10.9.14 12:18

@bucla vazne? Ta dasen srostla? A co ten zub je hodne krivy? Pro jistotu zitra jdeme k zubari. Ja z toho jsem dnes hodne spatna, mam strach jak o zdravotni tak i esteticke hledisko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
10.9.14 12:28

@Sonreir dáseň má krásnou, nepoškozenou a zoubek je opravdu jen o malinko víc v předu než druhý zub, vypadalo to tehdy hrozně, ale opravdu není poznat, že se jí stal úraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
10.9.14 12:31

@bucla uf. Hrozne moc dekuji! To sem potrebovala vedet. Presne jak rikas.. ted to vypada hrozne a tak sem se strachu neubranila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
10.9.14 12:34

@Sonreir já tehda taky plašila a nadávala si, ale opravdu se to krásně zahojilo a vše má v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
10.9.14 12:57

@bucla :kytka: :hug: clovek se hned citi lepe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
9.10.15 19:37

Roskouslý rtík

Nenašla jsem jiné podobné téma, tak oživuju…
Malá si včera rozsekla spodní ret - zvenčí a bohužel i zevnitř…V nemocnici řekli, že vnitřní rána - šití pod celkovou narkózou 8o :think:,v druhé nemocnici - udělali hned RTG a řekli, rozhodně nešít, dávat obklady z heřmánku a nechat otevřené :palec:…Malá je v poho, papá, zpívá, směje se, blbne ;),rozhodla jsem se pro II. variantu a obkládám heřmánkem…
Prý se to rychle a hezky zhojí, zatím to vypadá teda děsivě, tak doufám, že to bude brzy OK :(…„Dobré“ na tom je, že zřejmě tím pádem rušíme dudlíka, který mít nesmí ;)!
Máte někdo zkušenost s tímto hojením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
9.10.15 19:51

@Debie To je mi líto…Ale neboj, zahojí se to :kytka: Děláš to dobře…naše malá si loni den před Vánocemi prokousla spodní ret skrz na skrz a dnes po tom není ani památky. Chce to ale dávat poctivě ten heřmánek a pak mazat stroupek, aby nebyla jizva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
9.10.15 19:57

@weyky :hug: děkuju moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
9.10.15 20:00

@Debie není zač :hug: já z toho byla taky na prášky…přece jen holčička a úraz na obličeji, že :roll: dobře to dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
9.10.15 20:09

@weyky jj,„naštěstí“ zvenku je jen už zcelená čárka, ale ten vnitřek :?…no, doufáme…největší problém je momentálně ovšem absence dudlíka, což je to opravdu nejmenší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák