Rozseknutá dáseň

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7376
9.2.13 15:35

rozseknuta dasen

Zdravím všechny. Poraďte prosím, jak postupovat. Malá ráno po probuzení ještě tapkala v pyžamu a chodit teprve začíná, takže spadla pusou přímo na hranu postele. Krve a pláče bylo spousta, ale po kojení a kostce ledu se uklidnila a já myslela, že ma jen rozbitý spodní ret. No, po obědě usnula a mi to nedalo, koukla jsem ji do pusy, protože když nespí, tak i čištění zubů je boj. No, měla tam příšernou modřiny a ránu, napuchly celý horní ret až k dásním a jakoby urvanou tu blanecku co je v pusu jak začíná ret a konci dasen. Můj dotaz, když to nekrvaci, malá se směje a ji normálně. Ikdyz ji to občas evidentně zaboli, máme vyhledat ještě teď dr? To by bylo peklo… Nebo sroste yo? Neudělá se ji tam zánět? Na zuby jsem ji nesahala, ještě později zkusím, jestli se neviklaji. Pište prosím jen vy, co už máte zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
9.2.13 15:43

Přeseknuté blanky se neboj, ničemu to nepřekáží - mi jí ségra ufikla při hře na zubaře :mrgreen:. Neřeš to, jen sleduj, jak se to hojí - může se jí udělat něco jako aft… Takže potom max mazání z lékárny, mají i pro tak malé děti. Ta blanka nedoroste, ale nemůžee to způsobit žádné problémy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
9.2.13 16:28

Myslíš uzdičku že si natrhla? To neva, nebo ne neva, ale že to není nic dramatickýho, kolikrát mají děti pak uzdičku šmikanou cíleně od dr, kvůli obnažování krčků např. Tak vás se to aspoň už nebude týkat :mrgreen: Ale soucítím, tyhle pády jsou moje noční můra, mám hrozný strach o zuby holek a ve všem pak taky vidím zlomený nos (to jsem měla jednou já a od tý doby jsem na nosy cíťa). To moje mrňavý torpédo má momentálně „jenom“ kouslej ret z obou stran, úplně skrz naštěstí ne, ale taky jí to mooc sluší…dvě oči, vlasy, pak dloouho nic a nakonec obr pusa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
9.2.13 16:30

Neboj tyhle urazy se nastesti rychle hoji. kdyz byl syn maly prokousnul si pusu skrz naskrz.

• Citovat
  • Upravit
131
9.2.13 16:42

Já to tady řešila nedávno, malá mi taky spadla na hranu postele a rozsekla si dáseň podél předního zubu, který se jí klubal. Má to zahojené, jen ji jakoby chybí kus dásně nad zubem a zoubek má trošku posunutý, dle zubařky se jí to spraví až u druhých zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
9.2.13 19:34

Já moc děkuju všem za pomoc, zuby se neviklaji, malá ma z venku modřinu na spodním rtu a jinak se chová jako by nic, akorat ma moc citlivé a bolestivé, když ji sahnu pod nosanek, jsem ji chtěla jen umýt jako vždy kolem pusanky a rozplakala se. No snad když saje, kouše a ji normálně, tak to nebude tak zlé a brzo se to zahojii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
14.11.13 09:10

Ahoj me mala 16m spadla z postele, primo na pusu a nos plakala a znosu vysmrkla krvavou nudli, pak uz nic a horni ret ma teda obrovskej.. I ze vnitr.. Mam strach kuli te krvi z nosu :-/ asi je to banalni, ale chci uklidnit :-S :,(

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
14.11.13 09:14

Dobře, tak klid ;) Ret bude nafouklej, ale rychle se to tam hojí, co zuby? Koukni jestli jsou rovně, ty mléčné se někdy vyvrátí a je nutné je dát zpět a oni jakoby znovu přirostou. Ale to by musela být velká šlupka. Tak krev z nosu nic neznamená, mohlo se jí to tam dostat z té pusy nebo prostě praskla cévka v nosu. Blbé je krvácení z uší. Kdyby zvracela, motala se nebo se ti nezdála, tak pak začni trošku plašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
14.11.13 09:17
@Sibyla0 píše:
Dobře, tak klid ;) Ret bude nafouklej, ale rychle se to tam hojí, co zuby? Koukni jestli jsou rovně, ty mléčné se někdy vyvrátí a je nutné je dát zpět a oni jakoby znovu přirostou. Ale to by musela být velká šlupka. Tak krev z nosu nic neznamená, mohlo se jí to tam dostat z té pusy nebo prostě praskla cévka v nosu. Blbé je krvácení z uší. Kdyby zvracela, motala se nebo se ti nezdála, tak pak začni trošku plašit.

Dík :kytka: zuby dobrý :mrgreen: to bych asi nedala

• Citovat
  • Upravit
72725
14.11.13 09:20

@magicalee klid.. jí nejspíš praskla žilka a v nose se to zdrclo :mrgreen: pokud je v pohodě, dál bych to neřešila.. Otoky splasknou a pokud má zuby dobrý, tak to bude v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
14.11.13 09:26

@martina.se tak snad v pohode akorat je jak po liftingu :-D nebo jak se rika tomu napichovaní rtů :lol:

• Citovat
  • Upravit
Medžika
14.11.13 09:29

Snad uz ji to behani po posteli prejde,. Ted zase splha na zidli :roll:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
14.11.13 09:30

@magicalee botox :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.11.13 09:31
@magicalee píše:
@martina.se tak snad v pohode akorat je jak po liftingu :-D nebo jak se rika tomu napichovaní rtů :lol:
:mrgreen: nic si z toho nedělej. Moje dítko je starší, mělo by být rozumější, ale včera se rozsekal před školou, na nohou má asi 20 modřin, na hlavně bouli jak sviňa :zed: kdyby to neviděla i učitelka, tak mi snad udají na sociálku, bo jak se svlékl na plavání, vypadal jak týrané dítě :zed: no a zítra se mají fotit, to bude fajné a pěkné :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
14.11.13 10:00
Tak ted koukam ma tu papulu ze vnitr fest oteklou a krvavou, uzdicka neni ani videt, chudatko moje,
@martina.se píše: :mrgreen: nic si z toho nedělej. Moje dítko je starší, mělo by být rozumější, ale včera se rozsekal před školou, na nohou má asi 20 modřin, na hlavně bouli jak sviňa :zed: kdyby to neviděla i učitelka, tak mi snad udají na sociálku, bo jak se svlékl na plavání, vypadal jak týrané dítě :zed: no a zítra se mají fotit, to bude fajné a pěkné :oops:

:) padum zdar! Foto bude zajimavé :-D @Sibyla0

Ja vedela ze se tomu rika jinak :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák