Kousnutí želvou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
292
1.2.13 11:32

kousnuti želvou

Ahojky holky budu mit asi hloupí dotaz, ale chci se zeptat malou ted kousla vodní želva uplně do krve a tak mi lítá hlavou jestli by pak z toho mohla něco mit, myslim jako u psa a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13709
1.2.13 11:34

Myslím, že ne, stačí vydezinfikovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
1.2.13 11:36

Vzteklinu? Neeeeeeee :lol: Ale může se ti to zanítit. Navíc předpokládám, že želva není pravidelně vypouštěna na venčení do kanalizace, ale je to dokonale izolovaná domácí želva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.2.13 11:37

Myslím, že ne. Vydezinfikovat a ovázat. Ale jestli chceš být v úplném klidu, brnkni na veterinu, tam budou vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
1.2.13 11:39

@Bábrdl Tam umřou smíchy. Docela by mě zajímalo, kolik takových dotazů mívají. I když kousnutí křečkem bývá asi častější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
1.2.13 11:43

Jojo je jen doma ve vodě:-)nevom co mala dělala šla jsem je čistit dala je do lavoru a mala přiběhla a řvala že ji kousla nejspíš ji musela něco dělat:-)male jsou dva roky člotaky si myslim ale pro klid jsem říkala řadši sem napiši co mi kdo poradi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@kotyk píše:
@Bábrdl Tam umřou smíchy. Docela by mě zajímalo, kolik takových dotazů mívají. I když kousnutí křečkem bývá asi častější.

To si nemyslím :nevim:
Možná se usmějou, že to není úplně obvyklý dotaz. Ale, že by to bylo na nějaký záchvat smíchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429

@agvamarine Ne, žádnou nemoc typu vzteklina nechytne. Jenom to musíš pořádně vydesinfikovat, aby se jí to nezanítilo ;) Taky je máme doma, mrchy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
1.2.13 11:46

No co já zase vím ze svých let prxe tak právě pazy jakože i želvy obojživelníci přenáší spoustu nemocí.. protože jedí sušené červy kakají do vody..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631

Nic se jí z toho nestane. Max se to může zanítit jako jiné poranění. Želva není hlodavec.
Pokud chceš někam volat, tak spíš na nějaké infekční oddělení, kde se eventuelně pokousaní hospitalizují kvůli vakcinaci proti vzteklině (pokud jde o pokousání neznámým zvířetem).
Taky máme doma želvu. ;) (Posledním pokousaným byl manžel. :lol: )

Příspěvek upraven 01.02.13 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
@agvamarine píše:
Ahojky holky budu mit asi hloupí dotaz, ale chci se zeptat malou ted kousla vodní želva uplně do krve a tak mi lítá hlavou jestli by pak z toho mohla něco mit, myslim jako u psa a tak

Já jsem našla tento článek:

http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…

• Citovat
  • Upravit
7974

@agvamarine Od domácí želvy se jí fakt nic nehrozí. Leda by se jí do toho dostala infekce (za to ale želva nemůže) nebo byla želva tak velká, aby jí ucvakla kus prstu. Jinak jí ani nemusela nic dělat, želvy prostě občas automaticky vyjedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
1.2.13 11:47

@Alichi Želvy ale vzteklinu nepřenášejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
1.2.13 11:50
@kotyk píše:
@Alichi Želvy ale vzteklinu nepřenášejí.

To já ale vím. ;) Jen jsem chtěla poradit, kam zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
1.2.13 11:52

@Wecernice2 Jo, podle toho článku je nejbezpečnější domácí zvířata rovnou vyhubit :lol: Tím to nechci nijak zlehčovat, ale domácí morče, co nikdy nebylo ani venku, asi mor přenášet nebude. A co se týká salmonely a želv, spíš to chytneš z jahod, než od domácí želvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák