Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky holky budu mit asi hloupí dotaz, ale chci se zeptat malou ted kousla vodní želva uplně do krve a tak mi lítá hlavou jestli by pak z toho mohla něco mit, myslim jako u psa a tak
Vzteklinu? Neeeeeeee
Ale může se ti to zanítit. Navíc předpokládám, že želva není pravidelně vypouštěna na venčení do kanalizace, ale je to dokonale izolovaná domácí želva ![]()
Myslím, že ne. Vydezinfikovat a ovázat. Ale jestli chceš být v úplném klidu, brnkni na veterinu, tam budou vědět.
@Bábrdl Tam umřou smíchy. Docela by mě zajímalo, kolik takových dotazů mívají. I když kousnutí křečkem bývá asi častější.
Jojo je jen doma ve vodě:-)nevom co mala dělala šla jsem je čistit dala je do lavoru a mala přiběhla a řvala že ji kousla nejspíš ji musela něco dělat:-)male jsou dva roky člotaky si myslim ale pro klid jsem říkala řadši sem napiši co mi kdo poradi:-)
@kotyk píše:
@Bábrdl Tam umřou smíchy. Docela by mě zajímalo, kolik takových dotazů mívají. I když kousnutí křečkem bývá asi častější.
To si nemyslím ![]()
Možná se usmějou, že to není úplně obvyklý dotaz. Ale, že by to bylo na nějaký záchvat smíchu…
@agvamarine Ne, žádnou nemoc typu vzteklina nechytne. Jenom to musíš pořádně vydesinfikovat, aby se jí to nezanítilo
Taky je máme doma, mrchy ![]()
No co já zase vím ze svých let prxe tak právě pazy jakože i želvy obojživelníci přenáší spoustu nemocí.. protože jedí sušené červy kakají do vody..
Nic se jí z toho nestane. Max se to může zanítit jako jiné poranění. Želva není hlodavec.
Pokud chceš někam volat, tak spíš na nějaké infekční oddělení, kde se eventuelně pokousaní hospitalizují kvůli vakcinaci proti vzteklině (pokud jde o pokousání neznámým zvířetem).
Taky máme doma želvu.
(Posledním pokousaným byl manžel.
)
Příspěvek upraven 01.02.13 v 11:46
@agvamarine píše:
Ahojky holky budu mit asi hloupí dotaz, ale chci se zeptat malou ted kousla vodní želva uplně do krve a tak mi lítá hlavou jestli by pak z toho mohla něco mit, myslim jako u psa a tak
Já jsem našla tento článek:
@agvamarine Od domácí želvy se jí fakt nic nehrozí. Leda by se jí do toho dostala infekce (za to ale želva nemůže) nebo byla želva tak velká, aby jí ucvakla kus prstu. Jinak jí ani nemusela nic dělat, želvy prostě občas automaticky vyjedou.
@kotyk píše:
@Alichi Želvy ale vzteklinu nepřenášejí.
To já ale vím.
Jen jsem chtěla poradit, kam zavolat.
@Wecernice2 Jo, podle toho článku je nejbezpečnější domácí zvířata rovnou vyhubit
Tím to nechci nijak zlehčovat, ale domácí morče, co nikdy nebylo ani venku, asi mor přenášet nebude. A co se týká salmonely a želv, spíš to chytneš z jahod, než od domácí želvy.