Spálil se o akumulačky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
699
21.1.13 17:13

spálil se o akumulačky

Prosím vás spálil si ručičku má na ni 4 puchýřkxy a chudák tady už hodinu brečí co na to? je mu devět měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19200
21.1.13 17:15

Nevím, bepanthen? Má to hodně? Klidně bych s tím zajela na pohotovost jestli má fakt puchýřky, musí ho to hodně bolet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536

Už hodinu se to mělo chladit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200

Možná i panthenol může..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
21.1.13 17:16
@j.a.n.i1 píše:

to asi dělala ne? to je první věc, kterou uděláš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
21.1.13 17:16

Kua DOKTORA!

• Citovat
  • Upravit
17013
21.1.13 17:17
@j.a.n.i1 píše:

No přesně tak a měla by jsi doma mít něco na popáleniny. jestli nemáš a má puchýře, tak zajeď přinejmenším do lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
21.1.13 17:17

Nepise, ze by neco delala.jen ze hodinu breci.chudacek.jako ja vim co to je se spalit o akumulacky, jela bych k mudr.

• Citovat
  • Upravit
17013
21.1.13 17:18
@PetaP píše:

No jo, ale musíš chladit dlouho, když brečí, tak chladím. Sama když jsem se popálila, chladila jsem si to i dvě hodiny :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536

Jinak funguje teetree olejíček, třezalkový olej, kalcium panthothenicum, a hlavně nepřilnavé krytí, ale je otázkou zda máš takhle vybavenou lékárničku, jestli by to fakt nebylo na doktora…
Jinak já ještě u sebe používám nepřilnavé krytí napuštěné něčím na bázi jodu, ale to nevím od jakého věku lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

Já bych jela na pohotovost.. Ať mu to okouknou a namažou něčím pořádným a zavážou.. Kamarádky kluk si takhle šáhnul na trubku od topení v roce a taky jeli.. A pak ještě parkrát na kontrolu a na převaz.. Já nejsem hysterická matka, ale spálenin se fakt bojím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
21.1.13 17:22
@PetaP píše:

Jo a ta druhá, kterou většina lidí udělá je to, že s tím chlazením po cca 5 minutách přestane… já když si opařila ruku, tak jsem chladila dobře 6 hodin, možná déle, pak namazat, krytí a hlavně zajistit, aby si člověk zbytečně nestrhl puchýře… a jelikož to byla moje ruka, tak jsme doktora neřešili, s podobným zraněním u dítka bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
21.1.13 17:22
@j.a.n.i1 píše:
Jo a ta druhá, kterou většina lidí udělá je to, že s tím chlazením po cca 5 minutách přestane… já když si opařila ruku, tak jsem chladila dobře 6 hodin, možná déle, pak namazat, krytí a hlavně zajistit, aby si člověk zbytečně nestrhl puchýře… a jelikož to byla moje ruka, tak jsme doktora neřešili, s podobným zraněním u dítka bych jela.

já to nemyslela špatně přece, říkala jsem hned, že bych s tím jela na pohotovost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
21.1.13 17:48

Ahoj, my jsme měli spáleninu hned po Vánocích, mlaďas nešťastně vrazil do mojí mámy, která zrovna nesla horký čaj a vylila mu to na rameno. Okamžitě jsem z něj strhala oblečení, už tam měl velký prasklý puchýř cca 5×5 cm, vrazila ho do vany s ramenem pod ledovou sprchu a šla volat pohotovost. Doktor řekl, abychom hned přijeli a do té doby ničím nemazat, pouze ledovat, to je nejdůležitější. Na pohotovosti mu ostříhal zbytky prasklého puchýře, vydesinfikoval Betadinem a položil na spáleninu čtverec obvazu namazaný Flamigelem. Po 4 dnech jsme šli na kontrolu a na převaz, po týdnu mu odstranili strupy a mazala jsem ještě pár dní měsíčkovou mastí.
Nevím, jak velkou plochu má tvé dítě spálené, pokud je to větší, rozhodně zavolej na pohotovost. Jinak v žádném případě puchýře nepropichovat. Chladit a pokud jsou to fakt jen malinké puchýře, tak jsou vhodné mastičky jako Panthenol, Hemagel, s aleo vera a slyšela jsem také o spreji chlorophyl (nevím, jak se to píše), který je výborný na spáleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
21.1.13 17:50

Ty jo, chudák. Jak se mu to povedlo? Akumulačky máme doma, ale vůbec si nedokážu představit, že by byly tak vařící, to se ještě nestalo, ani když jely naplno. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák