Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím vás spálil si ručičku má na ni 4 puchýřkxy a chudák tady už hodinu brečí co na to? je mu devět měsíců
Nevím, bepanthen? Má to hodně? Klidně bych s tím zajela na pohotovost jestli má fakt puchýřky, musí ho to hodně bolet..
@j.a.n.i1 píše:
Už hodinu se to mělo chladit
to asi dělala ne? to je první věc, kterou uděláš..
@j.a.n.i1 píše:
Už hodinu se to mělo chladit
No přesně tak a měla by jsi doma mít něco na popáleniny. jestli nemáš a má puchýře, tak zajeď přinejmenším do lékárny.
Nepise, ze by neco delala.jen ze hodinu breci.chudacek.jako ja vim co to je se spalit o akumulacky, jela bych k mudr.
@PetaP píše:
No jo, ale musíš chladit dlouho, když brečí, tak chladím. Sama když jsem se popálila, chladila jsem si to i dvě hodiny ![]()
Jinak funguje teetree olejíček, třezalkový olej, kalcium panthothenicum, a hlavně nepřilnavé krytí, ale je otázkou zda máš takhle vybavenou lékárničku, jestli by to fakt nebylo na doktora…
Jinak já ještě u sebe používám nepřilnavé krytí napuštěné něčím na bázi jodu, ale to nevím od jakého věku lze.
Já bych jela na pohotovost.. Ať mu to okouknou a namažou něčím pořádným a zavážou.. Kamarádky kluk si takhle šáhnul na trubku od topení v roce a taky jeli.. A pak ještě parkrát na kontrolu a na převaz.. Já nejsem hysterická matka, ale spálenin se fakt bojím ![]()
@PetaP píše:
Jo a ta druhá, kterou většina lidí udělá je to, že s tím chlazením po cca 5 minutách přestane… já když si opařila ruku, tak jsem chladila dobře 6 hodin, možná déle, pak namazat, krytí a hlavně zajistit, aby si člověk zbytečně nestrhl puchýře… a jelikož to byla moje ruka, tak jsme doktora neřešili, s podobným zraněním u dítka bych jela.
@j.a.n.i1 píše:
Jo a ta druhá, kterou většina lidí udělá je to, že s tím chlazením po cca 5 minutách přestane… já když si opařila ruku, tak jsem chladila dobře 6 hodin, možná déle, pak namazat, krytí a hlavně zajistit, aby si člověk zbytečně nestrhl puchýře… a jelikož to byla moje ruka, tak jsme doktora neřešili, s podobným zraněním u dítka bych jela.
já to nemyslela špatně přece, říkala jsem hned, že bych s tím jela na pohotovost..
Ahoj, my jsme měli spáleninu hned po Vánocích, mlaďas nešťastně vrazil do mojí mámy, která zrovna nesla horký čaj a vylila mu to na rameno. Okamžitě jsem z něj strhala oblečení, už tam měl velký prasklý puchýř cca 5×5 cm, vrazila ho do vany s ramenem pod ledovou sprchu a šla volat pohotovost. Doktor řekl, abychom hned přijeli a do té doby ničím nemazat, pouze ledovat, to je nejdůležitější. Na pohotovosti mu ostříhal zbytky prasklého puchýře, vydesinfikoval Betadinem a položil na spáleninu čtverec obvazu namazaný Flamigelem. Po 4 dnech jsme šli na kontrolu a na převaz, po týdnu mu odstranili strupy a mazala jsem ještě pár dní měsíčkovou mastí.
Nevím, jak velkou plochu má tvé dítě spálené, pokud je to větší, rozhodně zavolej na pohotovost. Jinak v žádném případě puchýře nepropichovat. Chladit a pokud jsou to fakt jen malinké puchýře, tak jsou vhodné mastičky jako Panthenol, Hemagel, s aleo vera a slyšela jsem také o spreji chlorophyl (nevím, jak se to píše), který je výborný na spáleniny.
Ty jo, chudák. Jak se mu to povedlo? Akumulačky máme doma, ale vůbec si nedokážu představit, že by byly tak vařící, to se ještě nestalo, ani když jely naplno. ![]()