Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, poraďte prosím. Hledala jsem něco v nástavcích na skříních, židle se mi převrátla a slítla jsem rovnou na záda a sekla jsem se do hlavy
Jak moc je to nebezpečný? Třeští mi hlava, bolí mě podbřišek a záda. Psala jsem tu o nemoci syna, jsem už nějáká vyřízená a tím pádem nepozorná. Hrozí něco? Dík.
Hele zavolej aspon na pohotovost, když tě to bolí at halvně neriskuješ
, a přeji at je to v pořádku, jinak každý pád muze být nebezpečný ![]()
Dík teď jsem tam volala, mám přijet dle vlastního uvážení a dle stavu ![]()
Uvidíš, jak se budeš cítit. Pády jsou nevyzpytatelné
Kolikrát pád z několika metrů a člověk si odnese naraženiny a někdy i „blbý“ pád ze stoličky může způsobit vážná poranění ![]()
Tak pokud začneš třeba zvracet, tak můžeš mít otřes mozku.
Jinak záleží, jak moc tě to bude bolet, můžeš to mít „jen“ naražené, nebo i hůř. Těžko radit.
Můj taťka uklouzl na ledu a spadl na zadek. První den mu „nic“ nebylo, druhý den už nemohl vstát z postele. Nakonec nemocnice, zlomený krček, operace…
Držím palce, ať to nic není. Pokud by ses cítila špatně, raději se nech prohlédnout odborníkem. ![]()
Já sebou takhle sekla loni na ledu. Plácla jsem sebou na záda, hlava mě bolela, ale jinak dobrý, takže jsem se sesbírala a dál chodila po krámech. Za hodinu a půl se mi udělalo špatně, začala jsem bejt zmatená a už jsem jela. Otřes mozku to byl. Tak se hlídej!
Oni ti v podstatě po telefonu nic jiného říct nemůžou…
Já bych ti asi doporučila, aby ses nechala aspoň zkontrolovat. Lepší jet zbytečně, než něco zanedbat.
Držím palce! ![]()
Díky všem, syn je nemocný a do příštího týdne jsem sama, takže ho tu nemohu nechat. Sousedi odjeli na víkend, kamarádka taky, takže by tu musel být opravdu sám. Ale pokud něco jedu..
Mě porazil pitbul a schrastila jsem na obrubník, pád vlastně z metru. No byla jsem jak rozlámaná, ulomila jsem si dva zuby, ale tak k doktorovi jsem nešla. Chyba, druhej den ráno jsem se vzbudila a nehla krkem, nosila jsem krční límec dlouhou dobu a na chíře mě tak sjeli, to si nepřej zažít. Měla jsem nějak zakloněnou páteř a kdybych s tím byla blbě hnula, mohla jsem jezdit na vozíku
Takže já bych si po takovém pádu sjela, pro jistotu. Jinak nedávno se mě snažil zabít syn, hodil mi pod nohy kousátko, šla jsem s velkou krabicí a narazila jsem si kostrč. Druhej den jsem šla na rentgen, protože mě to fest bolelo, ale byla jen naražená a natáhlé vazy. Manžel schrastil z mašiny na záda, asi metr nebo tak výška a je po operaci zad. Se mu zbortil kanálek
Takže prohlídkou nic nezkazíš ![]()
Jednou jsem spadla na ledě na záda, zatmělo se mi před očima, potom se mě trošku motala a bolela hlava. Přešla jsem to. Po půl roce mi zjistili, že jsem měla zlomené obratle… Na pády opatrně!