Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Sem se zasmála, za prvé, česká republika je vztekliny prostá a za druhé, my měli doma želvu suchozemskou a ta chodila po bytě a brutálně kousalan do nohou. jako malá jsem usla n azemi a želva mě hryzla do čela. máma pak musela ve školce vysvětlovat, že nelžu ![]()
@aničkakytička Mému známému ukousla malíček u nohy, když jí čistil akvárko a pustil jí proběhnout po obýváku
@Peafowl no fuuj, to musela bejt megaželva, ne? ono asi ale ty vodní budou mít ty dásně ostřejší, když žerou maso. ty suchozemský žerou salát, na to takovovu páku nepotřbujou, ale bolelo to i tak ![]()
My měli suchozemskou želvu, a taky mě párkrát kousla..a v pohodě
Teda holky, koukam na diskuzi a valim bulvy, po precteni, bych si bala zelvu poridit
mam doma 120 zelv, chovam je 20let a nikdy me zadna nekousla.
Myho synovce vodni trochu jo, udela to ve chvili, kdy se ji strci prst tak jak je zvykla dostavat maso, coz deti nemuzou vedet.
Jediny ceho bych se bala, tak jako, ze pred tim byla ve vode plny vykalu(kdyz ji sla majitelka cistit),tak jako infekce, ale dezinfekce by mela stacit.
Co se tyka chozeni zelv po byte, tak kdyz nekoho kousne, tak to se asi(samozrejme s nadsazkou) msti, za tyrani, jakym pro ni ten pohyb po byte je. ![]()
Ahoj, od té doby co mě kousl netopýr, jsem celkem odborník na vzteklinu, chtěli mě také hospitalizovat na Bulovce. Jak už někdo psal, naše republika je vztekliny prostá, krom pásu cca 50 km u hranic se slovenskem a někdy snad Polskem. Tam Vaše želva nedoběhne a i poslední netopýr ji měl v roce 2001 na jižní Moravě. A navíc vzteklina je ve slinách cca týden před smrtí zvířete. Takže ta je vážně v pohodě. Ale lékaři, podle nějakého jejich pravidla, stále proti vzteklině u některých zvířat zasahují - například u těch netopýrů. U vodní želvičky asi ne, ale neriskovala bych dotaz. Ne každý potom unese podepisovat revers, se všemi těmi poučeními. Pokud se přece jenom zeptáš a přišla by na vzteklinu řeč, ale vážně pochybuju, tak je třeba si zjistit vedlejší účinky léčby. To člověka vyléčí definitivně.
Náš králík nejenom kouše, ale i kope.
Voda byla nastestí čistá čistim želvy každý den po jidle tak to snad bude ok:-)
@julie74 vzteklina se fakt přenáší pouze mezi savci..takže ze želvy fakt ne..
Po kousnutí netopýrem bych se ale bála a mazala k dr
@zelvarka a to platíé i u tý suchozemský? já,. když jí dla někam do uzavřenýho prostoru, tak celej den jen mlátila krunýřem o sklo, v létě se mi dokonce podhrabal na zahradě z ohrádky ![]()
A co tetanus nemůže přenést?? vím, že když malou kousnul králík, tak mi pak doktorka říkal, abych si hlídal očko proti tetanu ![]()
ale nevím zda by to mohla přenést i želva
![]()
@aničkakytička píše:
@zelvarka a to platíé i u tý suchozemský? já,. když jí dla někam do uzavřenýho prostoru, tak celej den jen mlátila krunýřem o sklo, v létě se mi dokonce podhrabal na zahradě z ohrádky
to delaj zelvy, jen pokud jim nevyhovuje terarium, vybeh(muze bejt maly, moc suchy)i such. zelva potrebuje dost vlhkosti a nebo pak jak zacina jaro a chtej jit ven. A nebo kdyz maj hlad.
@aničkakytička píše:
Sem se zasmála, za prvé, česká republika je vztekliny prostá a za druhé, my měli doma želvu suchozemskou a ta chodila po bytě a brutálně kousalan do nohou. jako malá jsem usla n azemi a želva mě hryzla do čela. máma pak musela ve školce vysvětlovat, že nelžu
@zelvarka no hladem to nebude, to maj pořád dost, je fakt, že sme jim nikdy nic nevlhčili.. když mi byly čtyři roky, tak sme jí našli v krabici u poplenic a od tý doby jí má moje máti doma…takže už 22 let běhá poé bytě a až teď teda zjišťuju proč ![]()
@zelvarka a ještě se zeptám, když už jsem tě natrefila
s tou vlhkostí, byli jsme na dovče v řecku, tam řžijou želvy volně v totálním suchu?
Jsem chtěla napsat, že naše dítko kousnul netopýr a koukám, že nejsme jediný.
![]()