Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky holky!
Včera chtěl náš raubíř večer běhat s maminkou a držet se za ručičku. Měla jsem ho po svojí pravé straně, uběhli jsme sotva 10 metrů a malej mi najednou skočil
přede mě. Už jsem nestačila nic udělat, zakopla jsem o něj a spadla přímo
na něj.
Dnes jsem šli pro jistotu na chirurgii a diagnóza zněla - zlomená levá klíční
kost. Málem jsem tam omdlela, vlastní matka zlomí svému dítěti klíční kost!
Chci se zeptat - mělo vaše dítko tentýž problém? A jak v noci spinkalo? Malý
dostal takovou tu osmičkovou fixaci. Dávali jste něco před spaním proti bolesti?
Přes den to jde, ale myslím, že spánek bude asi problém…
Díky za rady.
A jak ti spal v noci na dnešek, když se to stalo včera? Moje dcera taky měla ve 2 letech zlomenou klíční kost po pádu ze židle a snášela to dobře, i tu fixaci a v noci spinkala. Normálně si hrála, jako kdyby jí nic nebylo. ![]()
Kdyby ti v noci nemohl spát, tak mu zkus dát dětský Paralen.
Já měla zlomenou klíční kost asi jako osmi, možná desetiletá, už ani nevim - zlomila mi jí moje vlastní sestra ![]()
spaní - no nevim, jak to vnímají takhle malí caparti, ale nebude to jednoduché. hlavně si nesmí lehnout na bok a tu kost si tak zkřivit, špatně by mu to srostlo, takže já musela spát v polosedě (máma mi dala do postele vál) a bylo to hrozný…
![]()
No, na dnešek se asi 3× nebo 4× vzbudil, pobrečel si, ale vždycky zase usnul. Taky si přes den hraje normálně, nebrečí, nic, ale spíš si myslím, že se mu s tou
fixací bude prostě špatně spinkat.
Ahojky, moje malá ségra si zlomila klíční kost když jí byl asi rok a půl, (skákala na gauči, neudržela balanc a lupla sebou o konferenční stolek)… a co si pamatuji, tak dostala tu fixaci a zvládala to docela dobře, samozřejmě si občas trošku poplakala, když nemohla dělat to co chtěla, ale myslím, že spinkala docela v pohodě…
Tak držím palce ať je malí brzy fit
![]()
Ahoj, jojo, meli jsme to take. I kdyz bylo ji 9m a spadla ze zidle. Ale tuhle fixaci mela taky. Spala dobre, nebudila se, hrala si, nic na bolest jsem nedavala, za tyden ji to sundali, mela to srostle
Ahoj maminky, dnes odpoledne se skulil z postele na zem můj osmiměsíční syn…byli jsme na rentgenu a má zlomenou klíční kost
Prosím máte s tím někdo „zkušenost“ jak dlouho se hojí apod. Moc děkuji za jakoukoliv reakci a radu ![]()
@kanka80 Ahoj, syn ji měl zlomenou ve 14 měsících, hojilo se to opravdu rychle, tu fixační osmičku měl tuším 10 dní, pak jen kontrola a vše OK. Ani neplakal, hrál si, jen první dvě noci se budil v noci, fňuknul a zase spinkal.
Ať je to brzo dobré ![]()
@Jaromilka U nás taktéž, osmičková fixace 14 dní, pak bylo vše v poho. Malej brečel akorát první noc, pak byl v pohodě. Akorát tedy už mu bylo 2,5 roku.
@Jaromilka @pampalin Moc děkuji za reakce a @Jaromilka musel ležet nebo jaký měl klidový režim? První den je za námi a já malého měla jen v postýlce na zádech nebo v náručí, na bříško jsem mu nedovolila se přetočit, ale chuďátko už by si moc chtěl zase hrát jak před tím
![]()
@kanka80 vůbec nic speciálního nebylo třeba, hrál si jako normálně. Bude to brzo dobré, uvidíš ![]()
Ahoj holky. Tak mame od neděle taky úraz. Syn 20 mesíců spadl z vyšší stoličky a má zlomenou klíční kost
neměla byste něktrá fotku ty fixace, kterou jste dostali?
Mně přijde ta co máme děsně nepohodlná. Ale malej ji snáší docela dobře.
@Lena1 fotku nemám, ale byla to taková zvláštní osmička, zkusím se podívat na net a přidám fotku, jestli najdu