Roztroušená skleróza a příznaky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
735
5.3.15 11:07
@lola123 píše:
@Janaxy a jak se s ní žije a kolik je vám let jestly se můžu zeptat.?Já mám strach hlavně kvůly dceři i sobě samozdřejmě. Klíště jsem nikdy neměla. Muž měl boreliozu, ale, že by se mi projevila teď v zimě a ještě mám tedy řídkou stolici furt od těch příznaků a měla jsi taky zůžené zornici jako hlavičky od špendlíku..?

Takové příznaky jako ty jsem neměla, jen to oko, ale ne zúžené zornice. Podle toho, co jsem za ty roky už slyšela, to fakt spíš vypadá na nějakou infekci.
Ta borelióza je sviňa, může se projevit kdykoliv, nebo to může být jakákoliv infekce prodělaná kdoví kdy. Ptali se mě na dááávnou minulost, že to tam může někde v těle být a prostě se to teď projevilo. Tak zkus být v klidu, i když to se snadno řekne, že. :hug:

Mně se s ní žije v pohodě, píchám si injekce, ale teď ne, protože čekáme s manželem miminko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
5.3.15 11:19

Já bych právě chtěla taky miminko a byla jsem několik let doma a bylo takové těžké období a když se to už vše dává do hromady tak nastalo tohle.Jsem z toho už hotová, protože před časem jsem si ještě našla bůlku v podpaží. To naštěstí dopadlo ok.Tak už jen čekám co mě ještě potká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
5.3.15 11:24
@lola123 píše:
Já bych právě chtěla taky miminko a byla jsem několik let doma a bylo takové těžké období a když se to už vše dává do hromady tak nastalo tohle.Jsem z toho už hotová, protože před časem jsem si ještě našla bůlku v podpaží. To naštěstí dopadlo ok.Tak už jen čekám co mě ještě potká..

Nic tě nepotká :-) Zkus nemít ze všeho nervy, i když to jsou rady do zahrady. :-D Hlavně počkej na ty výsledky, kdy že budou? Zítra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
5.3.15 11:28

Ahojky, myslím ze to můžeš mít i psychosomaticky. Mela jsi těžký období a to se může projevit i různými tělesnými obtížemi, mluvím z vlastni zkušenosti. A k te borelioze, můžeš ji mít i od komariho štípnutí, já jsem ji take tak před lety mela. Jinak držím palce, at te to brzy přejde a RS se nepotvrdil a ty můžeš pracovat na mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verkafr
5.3.15 11:32

Ahoj holky muj tatka ma taky RS prisli na to pozde tak je ted uz v poslednim stupni pred lezicima ale na co se chci optat. Myslite ze je to dedicne? dekuju za odpoved

• Citovat
  • Upravit
720
5.3.15 11:33
@verkafr píše:
Ahoj holky muj tatka ma taky RS prisli na to pozde tak je ted uz v poslednim stupni pred lezicima ale na co se chci optat. Myslite ze je to dedicne? dekuju za odpoved

Ano, ale jen predispozice. Tj. v rodině kde se RS vyskytla je pravděpodobnější že se bude opakvoat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
5.3.15 11:34

@verkafr mě tvrdili, že není. Taky jsem se o to v těhotenství zajímala, jestli to syn bude mít taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
5.3.15 11:35
@zorkaV píše:
@verkafr mě tvrdili, že není. Taky jsem se o to v těhotenství zajímala, jestli to syn bude mít taky

Odborníci mají za to, že RS jako taková dědičná není. Lze hovořit jen o tom, že po svých předcích získáváme určité genetické dispozice, potomci pacientů s RS jsou tudíž o trochu více náchylní k tomu, aby se u nich projevilo jakékoliv autoimunitní onemocnění. Tedy nejen RS (ale i diabetes I. typu, lupénka, revmatoidní artritida,…). Jestliže se RS vyskytuje v obecné populaci u 0,1 % obyvatel, pak v případě pacientů RS je pravděpodobnost, že i jejich dítě bude mít nějaké autoimunitní onemocnění, vyčíslena zhruba na 3-4 %. Tato pravděpodobnost výrazně stoupá u jednovaječných dvojčat - jestliže jedno z nich vyvine RS, pak je ze 34 % pravděpodobné, že autoimunitní nemoc se vyvine také u druhého jednovaječného dvojčete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verkafr
5.3.15 11:36

@Patejl1 dekuju.Snazime se o druhe ditko tak mam strach abych neco nezanedbala-u prvniho jsme jeste nevedelize mame v rodine RS :?

• Citovat
  • Upravit
verkafr
5.3.15 11:39

@zorkaV @zorkaV holky dekuju za odpoved zazni to asi blbe ale nerada bych byla treba po druhym ditku na voziku.Snad chapete mou obavu. Doufam ze se nic takoveho neprojevi…

• Citovat
  • Upravit
735
5.3.15 11:44
@verkafr píše:

Co mi říkali, tak dědičnost klinicky prokázaná nebyla, spíš jen dispozice k nějakému chování autoimunitního systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verkafr
5.3.15 11:46

@Janaxy takze neni jisty ze to budu mit taky jen je vetsi riziko?

• Citovat
  • Upravit
735
5.3.15 11:50
@verkafr píše:
@Patejl1 dekuju.Snazime se o druhe ditko tak mam strach abych neco nezanedbala-u prvniho jsme jeste nevedelize mame v rodine RS :?

Ničeho se neboj, já ji mám a čekáme miminko, všechno je v pohodě. :) A navíc to je jedna z nemocí, u které se léčba a novinky v léčbě ženou mílovými kroky :mrgreen: Tak Ti přeji hezké snažení a ať se brzy zadaří :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
5.3.15 11:51

Ahoj, moje znama ma diagnozu roztrousena skleroza, diagnostikovano pred 4 mesicy. Priznaky mohou byt ruzne.
Nejhorsi je tvuj starch. S kazdou nemoci se da zit. A da se s tim nejak bojovat.
Asi bych antidepresiva nebrala, protoze pak se jich zbavit, to je nejteszi. Pockala bych na diagnozu a pak se uvidi. Nezatezuj si telo zbytecne leky (antidepresiva), kdyz ti mozna lekar predepise neco, co budes skutecne potrebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verkafr
5.3.15 11:52

@Janaxy dekuju moc uklidnila jsi me :hug: Vam at se take dari a hlavne at je vse v poradku :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex