Roztroušená skleróza a příznaky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43037
11.8.15 16:15

Ja bych k tomu jen tolik, co mi rikaly kolegyne prave z vinohradksho centra, ze bude problem, pokud bude potrebovam DMD - tzn. drahou moderni lecbu. Pokud ano, bude odkazana na centrum podle spadu. To se asi ukaze v tom zari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.15 19:54

Nechci strašit, ale jestli je mamince nad 50 let, tak nevím, jestli tu lepší léčbu vůbec dostane. Už je dost stará. Tatínek už jí v 50 nedostal, že se to na něj už nevyplatí. Ta léčba je prostě drahá a tak jí nemůže mít každý. Já jsem na ní čekala 3 roky a bylo mi 25 let.

• Citovat
  • Upravit
1368
2.10.15 15:03

Ahoj přidám i já do soudku včera nám tedy mému příteli potvrdili RS…podezření už před měsícem a něco. jak to vlastně začalo. jak už jsem zmiňovala před měsícem a něco si začal přítel stěžovat že má něco v oku(je svářeč) tudíž jsme to nebrali nijak v potaz má to z toho svařování, ale rapidně se mu to zhoršovalo..přestal vidět, viděl jen obrysy na jedno oko…Po rozhodnutí sedl do auta a jel k očnímu..ta ho hned poslala do nemocnice..v nemocnici X vyšetření na oči ten den lumbálka..druhý den propuštěn…za týden pro výsledky. Po týdnu jsem šli pro výsledky v mozkomíšním moku nález…hospitalizovám na 5 dní na kapačky…po cca 3 týdnech vyšetření magnetická rezonance…týden na to výsledky (včera)..šla jsem s přítelem do ordinace protože on by mě nic neřekl a já bych nevěděla na čem vlastně je…hned po vstupu do ordinace jsem měla srdce až v krku šílené napětí..snad mu nenašli rakovinu nebo nějaký nádor!..paní dr. spustila takže v lumbálce nález, magnetická rezonance 2 nálezy mozek a mícha. v tu chvíli jsem myslela že mě vynesou nohama napřed..říkám a je to tu našli mu nádor…v tom doktorka potvrdili jsme vám RS…normálně možná to bude znít morbidně, ale spadl mě kámen ze srdce že to je jen ta blbá RS. :dance:..nicméně jsme s tím byli už smíření hned v prvních okamžicích léčby něbot nás dr upozornovala že to muže být RS (autoimunitní onemocnění) a že vše tomu nasvědčuje. takže jsme si vlastně šli jen pro potvrzení že ji má…bereme to neboli přítel to bere tak jak to je na životě neohrozí a vlastně nemá ani vliv nijak na život..jen musí 1× za čtvrt roku do olomouce na vyšetření přímo do centra RS…kde ho budou léčit přírodním léčivem…Naštěstí se mu zrak zlepšil o 90 procent a zastavilo se to v této fázi..díky kapačkám. jinák pokud můžu ještě jeden recept poradit tak marihuana, ale s mírou :) a žádné stekání, nervování prostě být v klidu nebo tu mrchu podpoříte…(RS je nemoc mladých lidí, naprosto nic neobvyklého v dnešní době)všem držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.6.17 22:14

Dobrý den, ráda bych o radu dle sklerozy. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.18 18:47

Moc prosím o radu. Žena, 52 let, žádné dědičné indispozice. Už přes rok bolest za pravým uchem. Prošla všechna možná vyšetření včetně magnetické rezonance a teď ji čeká lumbalní punkce. Má i rovnátka čelisti na noc, ale bolest stále přetrvává
Chodila i na rehabilitace a vždy to na chvilku zabralo. Lumbalní punkce, z výsledků prý zjistí, zda se nejedná o roztroušenou sklerózu nebo boreliózu. Mám hrozný strach. Jsou to příznaky RS? Obešla neurologii, zubaře, magnetická rezonance, rehabilitace a nikde nic vše v pořádku, ale nevědí odkud bolest a proč.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.18 18:51

RS mám přes 20 let a tohle na ní nevypadá. Mám bolesti okolo ucha už trvalé, ale ze špatného čelistního kloubu. Doporučuju návštěvu stomatochirurgie. Na MRI nic být nemusí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.21 19:31

Hezký večer,
Trápí mě již delší dobu rozmazané vidění zejména levého oka. Teď se k tomu přidala bolest za očima při pohybu nahoru, dolu a do stran. Trápí me bolesti v levé části těla. Semtam hlava, ale ne moc a jen na levé pulce. Dále bolest zad v oblasti lopatky, při masáži šílená bolest a jakobych měla necitlivou tu kůži, to samé cítím v leve noze, necitlivost kůže v levém stehne, bolest lýtka a kolene. Hrozně se bojim za obvodní, že mě bude hnát po vyšetřeních atd. Myslíte, že se takto může projevit RS, případně jiná nemoc?? :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.21 19:39
@Anonymní píše:
Hezký večer,
Trápí mě již delší dobu rozmazané vidění zejména levého oka. Teď se k tomu přidala bolest za očima při pohybu nahoru, dolu a do stran. Trápí me bolesti v levé části těla. Semtam hlava, ale ne moc a jen na levé pulce. Dále bolest zad v oblasti lopatky, při masáži šílená bolest a jakobych měla necitlivou tu kůži, to samé cítím v leve noze, necitlivost kůže v levém stehne, bolest lýtka a kolene. Hrozně se bojim za obvodní, že mě bude hnát po vyšetřeních atd. Myslíte, že se takto může projevit RS, případně jiná nemoc?? :,(

Zapomněla jsem jestese dodat, trápí me i unava, obcas nevolnost, bez zvraceni, obcas prujem.. jsem z roho nesva :zed:

• Citovat
  • Upravit
1378
26.7.21 20:30

Dojdi s k Dr, může to být cokoliv tak hned nešil a nevymýšlej černé scénáře. Přece je dobře, že Tě požene na vyšetření, jak jinak chceš zjistit co Ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
26.7.21 20:42
@Anonymní píše:
Hezký večer,
Trápí mě již delší dobu rozmazané vidění zejména levého oka. Teď se k tomu přidala bolest za očima při pohybu nahoru, dolu a do stran. Trápí me bolesti v levé části těla. Semtam hlava, ale ne moc a jen na levé pulce. Dále bolest zad v oblasti lopatky, při masáži šílená bolest a jakobych měla necitlivou tu kůži, to samé cítím v leve noze, necitlivost kůže v levém stehne, bolest lýtka a kolene. Hrozně se bojim za obvodní, že mě bude hnát po vyšetřeních atd. Myslíte, že se takto může projevit RS, případně jiná nemoc?? :,(

Může to být RS. Skoč na oční, jestli je to retrobulbárka, ať se to zaléčí. MR ti mohou objednat i z očního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.21 23:36
@Baba píše:
Může to být RS. Skoč na oční, jestli je to retrobulbárka, ať se to zaléčí. MR ti mohou objednat i z očního.

Děkuji, ve středu mám volno, zjistím jestli mě tam vezmou bez objednání/doporučení, snad jo. :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex