Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ja bych k tomu jen tolik, co mi rikaly kolegyne prave z vinohradksho centra, ze bude problem, pokud bude potrebovam DMD - tzn. drahou moderni lecbu. Pokud ano, bude odkazana na centrum podle spadu. To se asi ukaze v tom zari.
Nechci strašit, ale jestli je mamince nad 50 let, tak nevím, jestli tu lepší léčbu vůbec dostane. Už je dost stará. Tatínek už jí v 50 nedostal, že se to na něj už nevyplatí. Ta léčba je prostě drahá a tak jí nemůže mít každý. Já jsem na ní čekala 3 roky a bylo mi 25 let.
Ahoj přidám i já do soudku včera nám tedy mému příteli potvrdili RS…podezření už před měsícem a něco. jak to vlastně začalo. jak už jsem zmiňovala před měsícem a něco si začal přítel stěžovat že má něco v oku(je svářeč) tudíž jsme to nebrali nijak v potaz má to z toho svařování, ale rapidně se mu to zhoršovalo..přestal vidět, viděl jen obrysy na jedno oko…Po rozhodnutí sedl do auta a jel k očnímu..ta ho hned poslala do nemocnice..v nemocnici X vyšetření na oči ten den lumbálka..druhý den propuštěn…za týden pro výsledky. Po týdnu jsem šli pro výsledky v mozkomíšním moku nález…hospitalizovám na 5 dní na kapačky…po cca 3 týdnech vyšetření magnetická rezonance…týden na to výsledky (včera)..šla jsem s přítelem do ordinace protože on by mě nic neřekl a já bych nevěděla na čem vlastně je…hned po vstupu do ordinace jsem měla srdce až v krku šílené napětí..snad mu nenašli rakovinu nebo nějaký nádor!..paní dr. spustila takže v lumbálce nález, magnetická rezonance 2 nálezy mozek a mícha. v tu chvíli jsem myslela že mě vynesou nohama napřed..říkám a je to tu našli mu nádor…v tom doktorka potvrdili jsme vám RS…normálně možná to bude znít morbidně, ale spadl mě kámen ze srdce že to je jen ta blbá RS.
..nicméně jsme s tím byli už smíření hned v prvních okamžicích léčby něbot nás dr upozornovala že to muže být RS (autoimunitní onemocnění) a že vše tomu nasvědčuje. takže jsme si vlastně šli jen pro potvrzení že ji má…bereme to neboli přítel to bere tak jak to je na životě neohrozí a vlastně nemá ani vliv nijak na život..jen musí 1× za čtvrt roku do olomouce na vyšetření přímo do centra RS…kde ho budou léčit přírodním léčivem…Naštěstí se mu zrak zlepšil o 90 procent a zastavilo se to v této fázi..díky kapačkám. jinák pokud můžu ještě jeden recept poradit tak marihuana, ale s mírou
a žádné stekání, nervování prostě být v klidu nebo tu mrchu podpoříte…(RS je nemoc mladých lidí, naprosto nic neobvyklého v dnešní době)všem držím palce
Moc prosím o radu. Žena, 52 let, žádné dědičné indispozice. Už přes rok bolest za pravým uchem. Prošla všechna možná vyšetření včetně magnetické rezonance a teď ji čeká lumbalní punkce. Má i rovnátka čelisti na noc, ale bolest stále přetrvává
Chodila i na rehabilitace a vždy to na chvilku zabralo. Lumbalní punkce, z výsledků prý zjistí, zda se nejedná o roztroušenou sklerózu nebo boreliózu. Mám hrozný strach. Jsou to příznaky RS? Obešla neurologii, zubaře, magnetická rezonance, rehabilitace a nikde nic vše v pořádku, ale nevědí odkud bolest a proč.
RS mám přes 20 let a tohle na ní nevypadá. Mám bolesti okolo ucha už trvalé, ale ze špatného čelistního kloubu. Doporučuju návštěvu stomatochirurgie. Na MRI nic být nemusí.
Hezký večer,
Trápí mě již delší dobu rozmazané vidění zejména levého oka. Teď se k tomu přidala bolest za očima při pohybu nahoru, dolu a do stran. Trápí me bolesti v levé části těla. Semtam hlava, ale ne moc a jen na levé pulce. Dále bolest zad v oblasti lopatky, při masáži šílená bolest a jakobych měla necitlivou tu kůži, to samé cítím v leve noze, necitlivost kůže v levém stehne, bolest lýtka a kolene. Hrozně se bojim za obvodní, že mě bude hnát po vyšetřeních atd. Myslíte, že se takto může projevit RS, případně jiná nemoc?? ![]()
@Anonymní píše:
Hezký večer,
Trápí mě již delší dobu rozmazané vidění zejména levého oka. Teď se k tomu přidala bolest za očima při pohybu nahoru, dolu a do stran. Trápí me bolesti v levé části těla. Semtam hlava, ale ne moc a jen na levé pulce. Dále bolest zad v oblasti lopatky, při masáži šílená bolest a jakobych měla necitlivou tu kůži, to samé cítím v leve noze, necitlivost kůže v levém stehne, bolest lýtka a kolene. Hrozně se bojim za obvodní, že mě bude hnát po vyšetřeních atd. Myslíte, že se takto může projevit RS, případně jiná nemoc??
Zapomněla jsem jestese dodat, trápí me i unava, obcas nevolnost, bez zvraceni, obcas prujem.. jsem z roho nesva ![]()
Dojdi s k Dr, může to být cokoliv tak hned nešil a nevymýšlej černé scénáře. Přece je dobře, že Tě požene na vyšetření, jak jinak chceš zjistit co Ti je?
@Anonymní píše:
Hezký večer,
Trápí mě již delší dobu rozmazané vidění zejména levého oka. Teď se k tomu přidala bolest za očima při pohybu nahoru, dolu a do stran. Trápí me bolesti v levé části těla. Semtam hlava, ale ne moc a jen na levé pulce. Dále bolest zad v oblasti lopatky, při masáži šílená bolest a jakobych měla necitlivou tu kůži, to samé cítím v leve noze, necitlivost kůže v levém stehne, bolest lýtka a kolene. Hrozně se bojim za obvodní, že mě bude hnát po vyšetřeních atd. Myslíte, že se takto může projevit RS, případně jiná nemoc??
Může to být RS. Skoč na oční, jestli je to retrobulbárka, ať se to zaléčí. MR ti mohou objednat i z očního.
@Baba píše:
Může to být RS. Skoč na oční, jestli je to retrobulbárka, ať se to zaléčí. MR ti mohou objednat i z očního.
Děkuji, ve středu mám volno, zjistím jestli mě tam vezmou bez objednání/doporučení, snad jo. ![]()