Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahojte, jsem uz zoufala, jsem po porodu 3 roky, bude me 30 brneni nohou jsem mela uz predtim, zaskuby atd… Chteli jsme zkusit druhe dite, brala jsem hormony na ovulaci a po tom to vse zacalo a ted jsem poslednich 14 dni nepouzitelna, brni me nohy, hlava, tlaky do obliceje, tuhne mi pusa, zalehaji me usi a jak siblehnu, nebo rano vstavam tak jsem jak na kolotoci, spatne se soustredim, beru leky na vysoky tlak, buseni srdce, prujem a jsem celkove uvaneva, uz jsem zacla mit i uzkosti a deprese… Byla jsem 2× na pohotovosti a tam me rekli, ze to je proste vysoky tlak + pater, vzali me krev a nic nenasli… Hrozne se bojim RS, byla jsem i u fizioterapeuta a tem me rekl, ze mam blokaci lopatek a mohlo by to bejt tim, ale me se to nezna, volala jsem na neurologii a rekla me nejdrivejsi termin konec rijna… V pondeli jdu k obvodni, ale ona noc neresi a bojim se ze me posle nekam
, uz minule jsem chtela zadanku a rekla me ze ted o prazdninach me stejne nikdo nevezme…
Tak já píšu pro uklidnění
měla jsem něco podobného, brnění nohou, rukou, strašně motáni hlavy, pocity na omdleni, strašná únava, neschopnost, pocity na zvracení..
měla jsem také neustálý strach z vážných nemoci, asi po roce jsem se dostala k závěru, že to opravdu bylo způsobené blokaci žeber, hrudní páteře, ramen plus úzkost
spoustelo se to tak nějak navzájem, jakmile se mi pritizilo od zad, hned to vlezlo i na psychiku aniž bych o tom věděla a naopak
![]()
@Anonymní píše:
Tak já píšu pro uklidněníměla jsem něco podobného, brnění nohou, rukou, strašně motáni hlavy, pocity na omdleni, strašná únava, neschopnost, pocity na zvracení..
![]()
měla jsem také neustálý strach z vážných nemoci, asi po roce jsem se dostala k závěru, že to opravdu bylo způsobené blokaci žeber, hrudní páteře, ramen plus úzkost
spoustelo se to tak nějak navzájem, jakmile se mi pritizilo od zad, hned to vlezlo i na psychiku aniž bych o tom věděla a naopak
![]()
No zada me hrozne boli i takova jakoby pulzace, jako byla me zjistena tetanie, ale taky jenom tak od oka, nikde na neurologii nic, no jako uz me to vsechno stve, nedokazu jist, do toho ten prujem atd… Muzu se zeptat co ti na to pomohlo, jsem ted ve ctvrtek zase objednana na odblokovani, ale je to jeste tak na 3× me rikal a to se snad zblaznim do te doby… Prave ted mamce umrela kamaradka co mela RS a od te doby to je horsi a horsi a hrozne se toho bojim… ![]()
No já nechápu odpovědi těch doktorů, že vás o prázdninách stejně nikdo nevezme. Čtu to běžne v diskuzích. Vždyť ten doktor mívá dovolenou týden dva, zbytek normálně funguje. Já si treba prevence a pravidelné kontroly dávám vždycky na prázdniny. A nemám s tím problém.
@Anonymní píše:Úplně chápu, o čem mluvíš
No zada me hrozne boli i takova jakoby pulzace, jako byla me zjistena tetanie, ale taky jenom tak od oka, nikde na neurologii nic, no jako uz me to vsechno stve, nedokazu jist, do toho ten prujem atd… Muzu se zeptat co ti na to pomohlo, jsem ted ve ctvrtek zase objednana na odblokovani, ale je to jeste tak na 3× me rikal a to se snad zblaznim do te doby… Prave ted mamce umrela kamaradka co mela RS a od te doby to je horsi a horsi a hrozne se toho bojim…
Mám podobné příznaky, tuhnutí šíje, hrozná únava, záškuby svalů, ale mám to od boreliozy, teď beru antibiotika zatím čtvrtý den a zatím žádná úleva. Být tebou, tak zajdu na krev. Mě to spustila léčba průduškového zánětu, od té doby se motám, tlak v hlavě a nepoužitelná (doma 5 dětí). Beru to na 3 týdny a pak na tu neurologii pokud to nepomůže (mají i ambulanci v nemocnici, tak se berou i akutní stavy)
@Anonymní píše:
Mám podobné příznaky, tuhnutí šíje, hrozná únava, záškuby svalů, ale mám to od boreliozy, teď beru antibiotika zatím čtvrtý den a zatím žádná úleva. Být tebou, tak zajdu na krev. Mě to spustila léčba průduškového zánětu, od té doby se motám, tlak v hlavě a nepoužitelná (doma 5 dětí). Beru to na 3 týdny a pak na tu neurologii pokud to nepomůže (mají i ambulanci v nemocnici, tak se berou i akutní stavy)
Můžou se zeptat jak dlouho jsi čekala na vysledky krve?
V pondělí jsem se nechala odvézt na internu (kolapsové stavy, motání hlavy, slabost ), kde mi vzali krev a dali kapačku (během té kapačky udělali vyšetření té krve, běžnou sedimentaci, crp, štítnou žlázu) a ty borelie a chlamydie a ostatní potvory…odeslali do laboratoře (je to taky v té samé nemocnici). Pustili mě domů a ve středu doktorka volala, co mě vyšlo, hned na telefon poslala recept a zprávu na email. takže dva dny. Přes praktika by to trvalo nejmíň týden nebo dva (už mám zkušenost).
@Anonymní píše:
V pondělí jsem se nechala odvézt na internu (kolapsové stavy, motání hlavy, slabost ), kde mi vzali krev a dali kapačku (během té kapačky udělali vyšetření té krve, běžnou sedimentaci, crp, štítnou žlázu) a ty borelie a chlamydie a ostatní potvory…odeslali do laboratoře (je to taky v té samé nemocnici). Pustili mě domů a ve středu doktorka volala, co mě vyšlo, hned na telefon poslala recept a zprávu na email. takže dva dny. Přes praktika by to trvalo nejmíň týden nebo dva (už mám zkušenost).
Aha, no ja byla taky na interne a bohužel vzali jenom klasiku a ten byl ok, jenom bilyrubin byl zvýšený… Jako me uz to fakt stve a uz vidim moji dr, jeste po dovolene… Ale takhle se neda fungovat, ja chtela uklizet, nebo nejake cisnoti, protoze kazdy me rika, ze to je psychika, ale to nejde… ![]()
Zakladatelko, bud v klidu, nemas RS. Temito stavy jsem prochazela rok a dela to nedostatek horciku.Mam za rok a pul oblitany hematologie, imunologie,4 ruzne neurologie a pred tydnem mi potvrdili latentni tetanii.Byva u toho i tlak v zaludku, pocit na zvraceni „z nahleho hladu“,stuhnuti sije, deprese, pocit vnitrniho tresu, brneni-ja brnim od hlavy po paty uz rok a pul, byva srdecni arytmie-pocit „poskoceni“srdce a nasledne zakuckani se, nocni buzeni s lapanim po dechu a pocitem, ze nedozijes rana.Chce to zvysit davky horciku-pokud mas potvrzenou tuto diagnozu, mas narok vyzebrat si u praktika Mg v injekcich, aspon 10(dve baleni),picha se zhruba 2× tydne. Ulevu nepocitis hned-telo je neskutecne vyprahle a zrave po horciku, bude lip az po par tydnech.Muzu poslat odkaz na paradni stranky o tetanii, najdes se v tom. ![]()
@dyňa děkuji, kdybys byla tak hodná a poslala… Já jsem fakt už na dně, kdybych to věděla tak ho jím už dříve
… Já nedokážu zvládat ani stresové situace teď, já nechápu co se to děje, malá začne řvát a mě buší srdce, pocity na omdlení, bolest na hrudi…
Snad Ti to pomuze.Mam toho procteneho moc a tato stranka je v priznach nejpodrobnejsi, jsou tam i pribehy lidi s tetanii.
Ahojte, jsem uz zoufala, jsem po porodu 3 roky, bude me 30 brneni nohou jsem mela uz predtim, zaskuby atd… Chteli jsme zkusit druhe dite, brala jsem hormony na ovulaci a po tom to vse zacalo a ted jsem poslednich 14 dni nepouzitelna, brni me nohy, hlava, tlaky do obliceje, tuhne mi pusa, zalehaji me usi a jak siblehnu, nebo rano vstavam tak jsem jak na kolotoci, spatne se soustredim, beru leky na vysoky tlak, buseni srdce, prujem a jsem celkove uvaneva, uz jsem zacla mit i uzkosti a deprese… Byla jsem 2× na pohotovosti a tam me rekli, ze to je proste vysoky tlak + pater, vzali me krev a nic nenasli… Hrozne se bojim RS, byla jsem i u fizioterapeuta a tem me rekl, ze mam blokaci lopatek a mohlo by to bejt tim, ale me se to nezna, volala jsem na neurologii a rekla me nejdrivejsi termin konec rijna
… V pondeli jdu k obvodni, ale ona noc neresi a bojim se ze me posle nekam
, uz minule jsem chtela zadanku a rekla me ze ted o prazdninach me stejne nikdo nevezme…