Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
A co si zavolat sanitku? Rict, ze nemas odvoz a dite je zranene.
Amco si zavolat taxi
kolik ti poboha je? A ldyz tedy tchyne je takova jaka je tak proc ji nechas hlidat?
Ja bych teda jednala stejne. dala bych maslicky a hotovo.
Kde bydlíte že máte nemocnici dvě hodiny cesty? Síť nemocnic je hodně hustá. Rány na čele vypadají hrozivé, krvaci, ale mašličky by měly stačit. Malý mohl upadnout komukoli, v tomto věku je to běžné. Nedělala bych z toho tragédii.
Tchýně je sice alibista
,ale myslím, že mašličky na takovou ranku jsou dostačující. Jizvy bych se nebála, po tom šití si myslím, že by byla horší. Mašličky jsou skvělá věc, kterou používají i lékaři. Mě by spíš štvala tchýně, že je tak v pohodě, že se vlastně nic nestalo ![]()
Jela bych taxíkem, ale jak jsem dobrák (sice cholerickej, ale dobrák
), tak bych teda tchýni, která mi odmítne svézt dítě k lékaři, řekla něco hodně ošklivýho a už jí hlídat nenechala ani gumovou panenku.
Pro odlehčení, když jsme byli malí, tak děda měl u sebe v pokoji mého bráchu, nějak tam upadl (nevím detaily), tekla mu krev z nosu a když přišla do pokoje máma, tak ho schoval pod postel, aby to neviděla
. Na jeho obranu- už byl dementní. Na to se asi tvá tchýně vymluvit nemůže, že?
A kapnout EO levandulovy pro urychlení hojení, nebo aspoň potirat vatovou tycinkou namocenou v EO levandulovem.
Buď rada za maslicky, po stehu by byla taky jizva. Na pohotovosti by dítěti udelali nejake další trauma.
K tchýní: musi Ti říct popravdě. Pokud uhyba zlehcuje, zaplatit hlídání do té doby, dokud tchýně nepochopí, co je to duvera. Dítě neni pejsek.
Vyspi se a uvidis, ze zitra to uvidis jinak.
Dcera si pred casem serizla brisko prstu, nekde vyhrabala holitko. Tekla z toho krev brutalne, nemit doma manzela, tak asi volam sanitku, jak jsem panikarila
spolecnymi silami jsme to ovazali, zasla jsem koupit betadinovou mast, at se zastavi krvaceni a pak jsem se divala, ze to je ranka asi 3mm, proste to jen hrozne vypadalo a nic to nebylo.
Jizvy bych se nebala, deti se regeneruji rychle. A kdyby nahodou - jizvy jsou na muzich sexy ![]()
A k tchyni no comment, kdyby me odmitla odvezt na pohotovost, tak by u me skoncila… i kdybys hystercila kvuli skrabance, tak to od ni neni hezke…
I na holkach, jsou to pak drsňačky.
Jen se utesuju, nase starší ma jizvu 2 cm. Ale rozmasirovavame. Vidět je zblízka.
@Bubiii no nevim, jestli ty moje poporodni strie vypadaji drsne ![]()
Dceru operovali ve trech tydnech a jizva skoro neni videt, je uplne bleda, malicka.
No souhlasim s posledni vetou. Je to silene. Tchyni bych dite nedala a takovy stul doma by docasne taky nemel byt ![]()
Ježiš to jsou scenérie. Na hlídání jsi jí ho nechala a teď bys jí sežrala? Nechápu. ![]()
Krom toho, pokud se teda tak strašně bojim o zdraví dítěte, zavolám rychlou. Pokud se bojim míň… zavolám taxi.
Přešne tohohle se bojim u své tchýně, ale i matky… ani jedna na malé dítě už prostě nestačí, ale co dělat když hlídání potřebuješ? Snad to s malým dopadne dobře a nebude mít následky… doporučuji co nejdřív udělat řidičák. Nebo se domluvit s nějakým sousedem, co by byl v takových případech ochotný pomoci. ![]()
Ségra je dr. a vykládala mi kdysi za studií historky o úrazech a nemocech dětí, které blbě dopadly, měli to v přednáškách. Je zajímavé, že ve všech případech hlídaly dítě babičky. ![]()
Prostě, jak píšeš, zlehčovaly to. Dítě třeba dostalo meningitidu a přišlo o končetiny, další dítě babička zle opařila a nenechala ho ošetřit atd.
Dobrý večer,
přišla jsem si spíše postěžovat a zjistit jaký je váš názor na moji situaci.
Odpoledne hlídala syna tchýně (syn má rok a měsíc). Když jsem dorazila slyšela jsem hrozný řev a okamžitě šla za nimi. Syn si rozseknul čelo o stůl (konferenční, sklěnený)- ránu má asi 1,5 cm dlouhou a asi na 2-3 mm rozšklebenou. Hrozně jsem se lekla. Tchýně začala tvrdit že vůbec nespadnul, že si to o ten stůl jenom sedřel
Byla jsem viděšená že jsem neviděla jak se to stalo. Rána vypadala fakt hrozně a já chtěla jen na pohotovost/chirurgii protože to minimálně na jeden - možná dva - stehy bylo. Navíc jsem se hrozně bála že takhle si to nemohl udělat bez toho že by se opravdu uhodil.
Tchýně je navíc ten typ že raději bude tvrdit že to nic není než kdyby musela přiznat že je to její vina. Prostě jenom opakovala že to nic není (synovi mezitím tekla krev po obličeji) a že se nikam nejede.
Bohužel já nemám ridičský průkaz a nikoho jiného z rodiny kdo by měl - vyjma tchýně. A to mi řekla že nikam nejede - že tam dá mašličky a bude to.
Syn je pravděpodobně v pořádku (kontroluji ho) ale já jsem to ořvala. Jizvu bude mít určitě, navíc jestli se mu povolí ty mašličky tak to bude ještě horší. Uvidím ráno ale jsem naštvaná a prostě jsem tchýni hrozně nadala. Ale nic to na situaci nemění. Do nemocnice to mám 2 hodiny cesty autobusem…
nedovedu si představit jestli se to stane někdy znovu - ona to dělá se vším - hrozně to zlehčuje aby to nebylo na ni že se něco stalo. Prostě to ututlá.
Nechci aby to vypadalo že si na tchýni stěžuji, jde jen o ten pocit bezmoci že bych prostě nasedla do auta a nechala na doktorovi a takhle jsem nemohla nic. Jenom to zalepit a doufat že jizva nebude tak hrozná. Je to šílené