@radúna píše:
Já vždycky říkám, že není kouře bez ohně…
Tcháni a tchyně obzvlášť bývají velmi často na zabití, to je fakt. Ale někde to nějak musí vždycky začít.
Do výchovy kecá snad 90% všech možných babiček, dědečků, tetiček, strýčků a spol. Nejsi jediná.
Pomluvy můžou být opravdové nebo je tak jenom vnímají ostatní - ti pomlouvaní. Když si mě někdo „všímá“, vždycky říkám, že aspoň vím, jak jsem pro okolí zajímavá a nepostradatelná, že jim za ten zájem stojím .
Možná, že jsou opravdu tak strašlivě moc zlí, ti tví tcháni. Ale možná, že ti jen vracejí tu tvou nevrlost a protivnost, odsekávání a neúctu.
Nejde to opravdu po dobrém? Nemůžeš se přemoct a být milejší, vstřícnější? Jsou to přece jenom rodiče tvého muže a prarodiče tvým dětem. Teď ti lezou na nervy, protože jsi celý den doma. Ale co bude, až budeš muset do práce? Kdo ti pohlídá? Kdo ti vyzvedne ze školky, ze školy? Ne, teď to nemá vyznít nějak prospěchářsky, ale uvažuj kapku dopředu. Proč si kazit život nenávistí a zlobou, když ho můžeš mít kapku veselejší a navíc můžeš třeba čekat i pomocnou ruku do budoucna, až nebudeš moct být matkou a hlídačkou svým dětem na 24 hodin denně… .
Nechci být moralista, nevidím vám domů, ale polovinu problémů si snachy dělají samy.
PS: neber to jako, že se do tebe obouvám. Jen se na to dívám trošku jinak a bez emocí.