Rozvody vody a koupelna - cena?

1814
13.6.15 22:52

Rozvody vody a koupelna - cena?

Ahoj, chtěla bych poradit na kolik by cca vyšlo u dřevěné chatky přistavět koupelnu s wc cca 4m2 a zavést do chatky vodu? Je u ní studna i veřejný vodovod, obojí vyvedeno ven asi dva metry od chatky. Bylo mi řečeno, že si takto dva manželé dostavěli koupelnu + wc svépomocí za 80 tisíc. Ale tady není voda v objektu. Jeden rýpavý známí mi zase tvrdí horentní sumy a něco o vodárně? Tomu já nerozumím, takže by mě zajímal názor někoho, kdo o tom trochu ví. Ještě je tu možnost, že by se ta koupelna s wc udělala z jedné místnosti, která už tam je, což by samozřejmě vyšlo levněji. Pak také musí být nějaký odpad, bojler… Ráda bych znala alespoň přibližnou částku, je mi jasné, že by to bylo ve statisících, ale názory lidí se strašně moc liší a internet moc neporadil. Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.6.15 23:00

Tak já moc neporadím, jen se v rodině taky řešilo že chatu připojíme na veřejný vodovod cca 3m přes cestu a prý to stojí pro vodárny nebo pro koho 20 tis., jen za tu přípojku, tak jsme se na to vykašlali. :lol:

• Citovat
  • Upravit
1814
13.6.15 23:10

Tak já bych rozhodně napojila na tu studnu :-) Jen jsou tam obě možnosti :-) 20 tisíc by bylo supr, záleží co dál k tomu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101915
13.6.15 23:56

@Monik29 Nejde o koupelnu a vodu, to je se studnou trivka, ale ten zásadní problém se jmenuje odpad, máš představu kam s ním, nepředpokládám, že by tam byla kanalizace a pak to obnáší buď jímku a její pravidelné vyvážení nebo čističku, nic jiného ofiko nepovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
14.6.15 00:20

Kanalizace tam právě asi není, byla tam řeč o jímce, co vím… Jestli jsem to dobře pochopila, tak koupelna a voda by byl „minimální“ problém?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101915
14.6.15 01:09

@Monik29 Jo, přesně tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
14.6.15 05:18

@Monik29 pokud by ses napojovala na veřejný vodovod, tak určitě musíš mít projekt :) Jak je to u tvé studny to nevím. Ale jímky jsou celkem drahá věc, stavěli jsme loni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101915
14.6.15 09:25

@sarink Na studnu se to dá udělat načerno (nebo možná se to hlásit nemusí, nevím), ale kor pokud by se přistavovalo, tak so toho sousedi všimnou a zcela dobrovolně se přiznám, že by se mě jako sousedovi nelíbilo, kdyby si někdo budoval WC a odpad posílal trativodem kamsi…
Jinak my to řešíme teď a když jsme porovnali ceny, tak jsme se rozhodli pro čističku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
14.6.15 09:40

@j.a.n.i1 rozhodně ti doporučuju čističku i když je to náročnější na vyřízení. My máme jímku 6 kubíků a je to za měsíc plné :cert: Odvoz stojí u nás 1500, vyděrači. Už čekáme, že snad tu bude kanalizace, protože to vyjde levněji než vyvážení žumpy :) Jsme poslední část obce, kde kanalizace není, ale má být :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101915
14.6.15 09:53

@sarink Jojo, už nám bydlí na zahradě, od včerejška čistí :-) a jinak ten odvoz byl přesně důvod, proč vyhrála. U nás tedy ještě v souvislosti s tím, že u nás se zatím kanalizace ani neplánuje, resp. je dost pravděpodobné, že v horizontu 15 let nebude, kdyby byla, tak možná volíme taky jímku.
Jo a to vyřízení nakonec nebylo nijak složitý, dojeli jsme tam kde to řeší (teď nevím kdo to byl) a oni nám doporučili čističku, na kterou mají univerzální certifikaci, takže to bylo jen na ohlášku - vlastně sami nadiktovali, co máme vyplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
14.6.15 12:02

@j.a.n.i1 a kde kupujete bakterie? Máš nějaký dobrý tip? Chci je dát do jímky, aby to tak nesmrdělo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
14.6.15 12:34

A můžu se zeptat jak to teda finančně vychází, kdyby se dělala ta jímka nebo čistička? Koukala jsem na jímky a byly od 1m krychlového až po 12m. Ceny byly jen za jímku, bez práce atd. 1500kč měsíčně za odvoz je tedy dost :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101915
14.6.15 12:42

@Monik29 Když sečtu čističku komplet, tak jsem cca na 100 tis., ale tedy my máme složité podmínky - vysoká spodní voda a nízko uložená čistička, takže nadstandard byl dvouplášť vyplněný betonem a čerpaný odtok místo samospádu. Jinak čistička jako taková byla někde kolem 54 tis.

@sarink Neporadím, my jsme měli bakterie v ceně čističky a i je rovnou přivezl ten, kdo čističku uváděl do provozu… a doufám, že je hned tak nezahubíme, abysme museli dokupovat. Plus tedy nevím, zda by byly vhodné do jímky, protože tohle má řídící jednotku, které podle používání tu čističku provzdušňuje a tím řídí aktivitu bakterií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
14.6.15 13:13

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
14.6.15 13:15

@sarink Můžu se zeptat kolik vás je, že vám to odvážejí za ten měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí