Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja jsem je pravdepodobne potom,(behem hosp.)od male taky chytila…no byla jsem na umreni…nechali me v hosp.s malou pokracovat,ale jen proto,ze jsem kojila,jinak rikali,ze v takovem stavu bych mela jit spravne domu…skolilo me to paradne,byla jsem silene zahlenena+teplota a at jsem nemela zapal plic ani jine komplikace,dostavala jsem se z toho mnohem dele nez dcerka…jinak velka preventivni opatreni jsme nedelali,starsi chodila normalne do skoly,manzel do prace,ven jsme chodili jen na cerstvy vzduch a kratsi prochazky(po dvou mesicich od nemoci jsme vyjeli do hor na ozdravny pobyt),vyhybali jsme se nakupakum aj.prelidnenym mistum…a ve 3m jsme zacli cvicit vojtovku,ten motoricky vyvoj byl opozdeny,jako duvod se udaval i ten zapal plic,spatne okysliceni…v roce mala vsechno dohnala,chodit zacla ve 14m,ale nikdy poradne nelezla,rovnou chodila…po psychicke strance je az moc zdrava
Chytra,upovidana,napred… ![]()
Ja mam hruzu jen tady na oddeleni ze jeste neco chyti uz nema atb ani zadne leky tak jsem zvedava kdy nas pusti ![]()
A posunuli jsme ockovani…my jsme z jipky sly jeste na asi 3 dny na detske a pak domu…tam uz jsme prakticky byly jen na pozorovani,bez leku(ty mela asi tech 5 dnu)…vlastne jeste asi inhalace tam nejake mela,ale uz ji treba ani neodsavaly,ale to hlavne kvuli tem polypum v nose nemohli…klidne se pri vizite zeptej!
Zitra podle rengenu by ho pustili a me vysli taky pozotivni ty viry mam dost jeste aby to chytil zpatky
@verapodra
budu držet palce, aby vás zítra pustili a už se to nevrátilo. ![]()
Toť otázka… imunitu proděláním nezískává. Já se domů vracela k marodovi a dost jsem trnula. Zeptala bych se doktorů. Otázka je, zda nosit roušku. V nemocnici jsem ji nosila kamkoliv mimo pokoj, byla jsem vedená jako infekční (a to mi nic nebylo).
@vaks jak dlouho jste se z toho dostavala? Byla jste stale s malou? Nechytila to zpatky od vas
Skoro mesic,sedlo mi to na prudusky,dlouho jsem se trapila se suchym drazdivym kaslem,svedenim v krku a usich…byla jsem s malou nonstop,zpet to nechytla,dodrzovala jsem zvysenou hygienu rukou(dezinfekcni mydlo+sucha dezinfekce po umyti),celou rodinu jsem timto zaukolovala,hodne jsem vetrala a vice prevlekala lozni pradlo,dezinfikovala nabytek aj.,ale vse v rozumne mire,jak se u maleho ditete patri…
malou jsem se snazila nepusinkovat,rousku jsem nenosila…jinak mala si utvorila takovou lepsi imunitu,netrpela na rymy ani kasel,az ted kdyz ji je 2roky a 2m,tak zacla vice stonat,ale ne na dychaci obtize,ale travici(2× za s sebou se ted potykala s dost masivnim zvracenim) ![]()
Chudinka… Nas strasi ze ted bude malej vice Nemocny mam strach chjo
Chodili jste na prochazky chudinka je porad doma… Ja si koupila take dezinfekci mam ruce jak starena ![]()
Taky nas v nemocnici strasili,ze bude vice nachylna,nase obvodni zas tvrdila,ze ji to pomuze k lepsi obranyschopnosti(verim ji,jsem s ni moc spokojena)a tak to i bylo…no ale vyber si,kdyz kazdy tvrdi neco jineho
Tim,ze delam ve zdravotnictvi,tak uz jsem na dezinu asi zvykla,nevim,jestli by me v jinem pripade vice vysusovala,ale doma i v praci umyju dezinfekcnim mydlem,suchou dezinfekci-nechat uschnout volne na rukach,uz neumyvat(oboje mam znacku sterilium od hartmannu,koupit jde asi jen na obj.v lekarne nebo zdrav.potrebach,pouzivame ji v nemocnici a ta sucha zanecha olejovy film na rukou,takze nevysusuje),ale mam uz takovy ritual,ze mazu i kremem po..nejakym hodne vyzivnym,hutnym,s vcelim voskem… ![]()
Tak ja mela v nemocnici po dezinfekci ruce jak oparene horkou vodou a spalene kopřivou palelo to jak cert… Tak muzu byt rada ze ted je mam jen vysusene
ja mam uz treti tyden kasel krk a teče mi z nosu tahle dlouho sem nikdy na hromade nebyla
delalli ti nějaké testy jestli to mas? Me vzala akorad krev ale vytery neudelala
Tak to budes mit asi hodne citlive ruce
vypada to az na nejakou alergii…no kazdopadne si porid nejaky hodne vyzivny krem(excipial ma takovou hodne hutnou mast,pouziva ji manzel,taky na to trpi a je nejak i vodeodolna,prachuvzdorna atd.proste nepropusti ty vnejsi vlivy…mazala bych to na noc,alespon na ty nejcitlivejsi oblasti,coz jaou asi klouby,ne?…jj,trvalo to fakt dlouho,uz presne nevim,jelikoz to je pres 2 roky,ale bylo to vecne…
Na plny nos jsem pouzivala olynth,po uvolneni jsem porad smrkala a proplachovala NaCl(u deti se pouziva libenar,ja jsem si rovnou poridila celou infuzi a nabirala do strikacky
bylo to ekonomictejsi…
nikdo mi stery nedelal,jen krev z prstu na crp,ale kdyz jsem Dr.rikala,ze jsem byla s malou hosp.s RS viry,tak rikala,ze projevy a delka odpovida tomu,ze jsem to chytla…u male mi taky rikali,ze musime proste jen cekat,az se telo s virem a zahlenenim popere,ze se neda nic moc delat,lecba je pouze podpurna,zadne leky ji nevyleci,napr.ty inhalace roztahnou vice prudusky,prudusinky,lepe se dycha,odsavani cesty uvolni,atb nezabiraji…a tak samo u dospeleho no…preslo to po tom mesici ze dne na den…
Zajímavý