Šišatá hlava v dospělosti. Máte mindrak?

880
2.3.19 14:09

ja si toho vsimam. na zenach vubec, ale na muzich deformitu vidim hned. otazka je, jestli ma vase holcicka tezkou deformitu ve smyslu, ze ma vzadu placku nebo ma i asymetrii usi. nekterym detem zacne i vystupovat oblicej. dva fyzioterapeuti mi rukali, ze plagiocefalie se schova pod vlasy, ale v dospelosti lide trpi na skoliozu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12
2.3.19 14:18

Asymetrii naštěstí nemá.. Jsem fyzio a nic podobného jsem jeste neslyšela. Ovšem vyloučit to nemohu, záleží z jakeho důvodu to vzniklo, pokud mělo dítě tortikolis, je možné, že pak nasledkem i další potíže v psychomotorickem vývoji az třeba ke skolioze ve věku pozdějším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6875
2.3.19 14:23

Prosimte poridte ji helmicku a neres co ma muz v dospelosti! Res dokud je to resitelne. Mala neter ji nosila, svet se nepodivoval a je z ni mala princezna. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.19 14:31

Já mám vzadu bohužel sleželou hlavu. Prý z toho že mě jako malou neotáčeli na bok tvrdí babička. Máma se samozřejmě brání že to dělala :lol: tak nevím.. Každopádně ve škole si toho všimli a byla sem šikanováná několik let, nejen kvůli tomu teda, ale „placko“ mi říkali normálně… Teď v dospělosti už si toho nikdo nevšimne mám hodně vlasů. Ale řešila bych to, helmicku chvíli vydrží a nebude mít s tím starosti v budoucnu.

• Citovat
  • Upravit
12719
2.3.19 14:33
@Neo007 píše:
Holky, o helmičkách na plagicefalii se tu píše hodně. Co vy, dospělí, má někdo z vás šišku a trápili jste se s tím někdy? Zvažujeme pro holčičku helmičku, má těžkou deformitu. Nicméně manžel to mel stejně jako ona-z fotografií-, a nikdy to neřešil, šiška mu zůstala a i přes kratší vlasy to na prví pohled není znát.

Ono je to hlavne videt na tech holohlavych, jo super moda pro plesatici, ale s rovnou hlavou, hodne chlapy ma hlavy ruzne deformovane,je videt ze je mamka jako kojence nenatacela a vypada to hrozne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.3.19 14:50
@Neo007 píše:
Holky, o helmičkách na plagicefalii se tu píše hodně. Co vy, dospělí, má někdo z vás šišku a trápili jste se s tím někdy? Zvažujeme pro holčičku helmičku, má těžkou deformitu. Nicméně manžel to mel stejně jako ona-z fotografií-, a nikdy to neřešil, šiška mu zůstala a i přes kratší vlasy to na prví pohled není znát.

Kdyby měla podstoupit operaci lebky, neřeknu, ale vy můžete holčičce pomoci od těžké deformity helmičkou a něco zvažujete? Ty bys chtěla mít takovou deformitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.3.19 14:58

U nas to neni jednoduché se rozhodnout, ma ještě jinou zdravotní komplikaci, kterou by to mohlo naopak zhoršit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.19 15:23

Mam jen lehkou slezeninu na jedne strane a velice mi to vadi, pokud chci ulizany culik, je to videt (da se to vsak tupirovanim zakamuflovat.). Coz teprve mit tezsi deformitu. Sve dite jsem proto otacela jako sele na rozni, aby melo dokonale kulatou hlavu bez techto slezenin. U kluku si toho vsimam, nekteri maji chudaci ty hlavy vazne priserne, u holcicek to evidentne videt nebyva.

• Citovat
  • Upravit
Brumbera
2.3.19 15:25
@Neo007 píše:
U nas to neni jednoduché se rozhodnout, ma ještě jinou zdravotní komplikaci, kterou by to mohlo naopak zhoršit.

A jakou? Hele ja si to nedokazu predstavit. Muzes sem hodit nejake foto, jak by to mohlo vypadat v dospelosti? Ja treba mam hlavu ze zadu placatou, ale nikdy me nenapadlo, ze by to mohlo byt slezele,v detstvi jsem mela hlavicku pekne kulatou, proste mam takovy typ lebky, mame to tak vsichni.

• Citovat
  • Upravit
12
2.3.19 15:56

Foto manzela? To je zbytecny, fakt to videt neni, jen na pohmat. Holky, já byla rozhodnuta do toho jit, ale vcera mě dostala moje mami. Je to ted u nas velký tema v rodine no a ona mi vola, ze mi k tomu teda jako něco poví, tak ja zvědavá co se dozvěděla nového a ona že si prej sahla na svou hlavu a v 65 letech zjistila, jak ji ma strašně placatou! No kdybyste videly, jakk jsem se nasmala :lol: :lol: vubec to celej život neřešila a ani nevěděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
2.3.19 18:52

Ja mam taky zezadu placatou hlavu. Nosim vlasy nakratko a kdyz se na sebe kouknu ze strany, tak to teda videt je :think:
Pocitam, ze me jako mrne nechavali lezet na zadech. Teda nikdo mi to nikdy nerekl, ale vidim to i na fotkach.
Decka maji hlavicky krasne.
Ja bych to resila, pokud je ta sance.......
Vis, jak se s tim jednou natrapi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.19 20:10

@Neo007 Co má za další zdravotní problém? Kolik je holcicce? Helmicka se dává jen do určitého věku. Čím mladší, tím kratší doba. Na druhou stranu možná máte čas to pořádně promyslet. Moje dítě helmicku mělo, poměrně pozdě. Dozvěděli jsme se o ní dost pozdě a víceméně náhodou - nás neurolog byl týden před naší návštěvou na školení. Já si to našla i předtím na net, ale nikdo o tom nic nevěděl. Ptala jsem se na to i doktorky. Většina mě odrazovala. Helmicku jsme nakonec dali, ale nadšená z výsledků nejsem. Dle měření byli spokojeni s výsledkem. Mne se hlavička a obličej nelíbí. Je tam posun i v obličeji a uších. Nikdy si to nepřestanu vyčítat, jako spoustu dalších věcí.

• Citovat
  • Upravit
12
2.3.19 20:11

Diky holky, pokusime se do toho jit, snad to vyjde, malá ma hemangiom, takze ji to mozna ani neudelaji, jedeme do ostravy, kde to delaji ke konci mesice(z plzne!) tak uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16572
2.3.19 20:14

Ja jsem videla jedno dite pred a po helme a hodne me prekvapilo, ze se dost zmenil oblicej. Driv melo sikme oci. Jak velja deformita to byla nevim, je to skoro osm let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.3.19 20:16

No u nás je za minutu 12,malé bude v dobe, kdy jedem na vyšetření do plagia 9 měsíců.. Takze čekám, ze to bude pomalé a delsi doba nošení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí