Ruce, nohy, ústa - průběh

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1055
21.11.17 18:29

@saadet
Patříš k těm, co budou dokola otáčet nesmysl, aby alespoň z jedné strany vypadal lépe. Odmítám sem dávat aktuální reklamy, je to nevhodné. Nic to nemění na tom, že dětský zadek může připadat pobuřující jen tomu, kdo si sám představuje jeho nevhodnost. Dětských prdelek jsou i plné kostely… A můžu argumentovat do nekonečna a ty budeš otáčet jen nic ze všech stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
21.11.17 18:50
@Vlaďka 83 píše:
@saadet
Patříš k těm, co budou dokola otáčet nesmysl, aby alespoň z jedné strany vypadal lépe. Odmítám sem dávat aktuální reklamy, je to nevhodné. Nic to nemění na tom, že dětský zadek může připadat pobuřující jen tomu, kdo si sám představuje jeho nevhodnost. Dětských prdelek jsou i plné kostely… A můžu argumentovat do nekonečna a ty budeš otáčet jen nic ze všech stran.

Tak toto mne zaujalo :mrgreen: co je na mem tvrzeni nesmysl a jak ho dle tebe zkrasluji? :think: No nic, to byla spis recnicka, nepredpokladam, ze bys to dokazala osvetlit. Nicmene nevhodnost aktualnich reklam je tez perla :palec: a jako koruna ten kostel…tebe si budu pamatovat :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
21.11.17 19:08

@saadet
Zapamatuj. Určitě ti v životě bude lépe, když si zapamatuješ nick bez konkrétnějších informací. Alespoň budeš šťastnější. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
21.11.17 19:22

@Vlaďka 83 neboj, stastna jsem dost. Diky tobe pouze pobavenejsi ;) vic informaci o tobe skutecne neppotrebuji, tve posty bohate staci :mrgreen: takze :mavam: a omlouvam se za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.20 18:00

Ahoj, obnovuji diskuzi, máte někdo z vás zkušenost, že jste nemoc ruce nohy ústa chytily od dětí před porodem (v době porodu)? a přenesly na novorozence? nebo že to novorozenec chytil od sourozence? byly nějaké komplikace? u syna ve školce se nemoc vyskytla, on ji zatím nemá ale já mám strach, protože mám za pár dní termín, děkuju

• Citovat
  • Upravit
37136
7.1.20 18:33

Dospělý by to chytit neměl, a holt nebudeš starší dítě hned pouštět k miminku aby ho pusinkovalo a otlapkavalo. Ono ta nemoc má nějakou inkubační dobu a hlavně je to nakažlivý ještě dlouho po odeznění příznaků. Jinak poměrně čerstvá zkušenost. Syn to chytil v listopadu ve školce, měl horečky, pak se osypal na rukou, nohou, kolem pusy. Doma půlroční syn, kojeny, i když spolu byli neustále, lezli po sobě atak, tak to od staršího nechytil. Staršímu pak ještě měsíc potom slezlo pár nehtů. Mladší v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
7.1.20 18:37

@Kriss Tina Ja to od dcery chytila, mela js tedy mirnejsi pribeh nez ona, slezly mi 2 nehty, maly 5,ta to mela šílený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
7.1.20 18:41

@Julinka 18 tak to je vzácný případ, většinou to dospělý nechytí. A hodně se to přenáší stolicí, tak když se třeba utira nemocnému dítěti zadek, tak si to chce pořádně umýt a i vydezinfikovat ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.20 18:42

@Kriss Tina mudr pry rekla, ze uz ta holčička může jit do kolektivu, ale učitelky ji posilaly domu, takže asi ještě na ní neco videt bylo.. Nevim :nevim: děkuju moc za zkušenost

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.20 18:43

@Julinka 18 kolik bylo dceři a sourozenci to chytli? Pokud nejake ma? A jaky mela průběh? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
249
7.1.20 18:49

@Kriss Tina i já to chytla v prvním trimestru. Dítě jsem kolem sebe nikde neměla :nevim: když jsem byla u dr., zmínila se, že nejsem první, že tam v tu dobu měla několik takových.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
7.1.20 21:18

Já jsem to chytila od cca 10 měsíční dcery a i 3 letý syn to chytl, manžel ne, oba jsme olizovali po ní lžičku to vím jistě, já mám horší imunitu obecně, průběh co se týká teploty a únavy jsem měla asi nejhorší já jeden den úplně ko, afty měla nejhorší asi dcera a syn, dceři sleza snad po 3 měs. nehet na noze jinak nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
7.1.20 21:32
@Anonymní píše:
@Julinka 18 kolik bylo dceři a sourozenci to chytli? Pokud nejake ma? A jaky mela průběh? Děkuji

Dcera mela 1.den 39 horecku psk klesla a došlo k vysevu, mela to vsude jen ne v puse, na ploskach nohou a rukou…šílený puoeny a puchýře všude po tele…v noci řvala jak ji to svedilo a bolelo…dostala kortikoidy, to jsem mazala asi 2 dny a pak davala ten pudr…na rukach ji na prstech slezla kůže…2 měsíce trvalo, nez fleky na kůži zmizeli…ja jeden den 37,5 a typicky afty v puse, červený tecky na ploskach rukou a nohou, za 3 dny jsem byla v pohodě…jen vim, ze me ty nohy bolely a nemohla jsem skoro chodit, bylo to jakobych chodila po střepech…fakt hnus tahle nemoc, sourozence nemá a manzel to nechytl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
7.1.20 22:17

Dospěli to chyti uplne normálně. Je to nějaká novější nemoc, dospěli ji tedy nemohli chytit ve svem dětství, tudíž nemají protilátky.

U nas to dotahlo dite ze skolky. Po tydnu jsem to mela ja a po 14 dnech syn. Prubeh jsme meli kazdy jiny. Deti horecka, bolest v krku, zadne afty, jen takove tecky na patre, jedno dite zadne pupinky na rukach ani na nohách. Druhé dite puchýřky dlaně a plosky, ale malo. Ja bez horečky, tecky v krku, par tecek na dlaních a ploskach, bolest usi. Po měsíci se nam oloupali ruce, jen mirne, takove kulaté sloupnuti kuze, nohy se oloupaly po měsíci a pul. Ja mam ted bily flek na nehtu. Syn ma ted kulatou díru v nehtu. Jist jsme vcelku mohli, sice to bolelo, ale slo to, vynechavali jsme rajčata, mandarinky.

Někoho údajné boli ty plosky, je to bolest asi jako bradavice, nemůžou chodit. Někoho boli i hodne i usi. Někdo nemůže jist, pit.

Byli jsme kazdy tyden doma, je to infekční, každý svůj ručník.

Preju ti, at jste ok. Kdybys to chytla, tak bys teoreticky mohla předat novorozenci protilátky kojenim. Podle mne to nebudou vedet ani doktori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
7.1.20 22:21

Pry je infekční stolice, treba i mesic po prodelani nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí