Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mofiz píše:
Podobné hodnoty jsem měla u mimodelozniho. Tak hlavně aby to našli včas. U mě lékařka nic nenašla, spíš neviděla nevím poslala mě domů opakovaně a dalsi den mě vyšetřil lékař s akutnim krvácením do břicha jsem frcela na sál
A ještě mě tak napadlo… jak vám bylo? Měla jste nějaký bolesti? Ja mám akorát nafouklé břicho, ale ze by mě někde hodně pichalo to ne..nemám žádný bolesti..spis tak jako když mám normálně MS..ja nechápu ze to u vás objevili až tak pozdě
![]()
@Prtousek03 ono to totiž takto na nízkých hodnotách jde hodně špatně poznat. V podstatě tam můžou něco vidět až od hodnoty 1000 j. Dřív je to jen hádání a zase lézt do břicha preventivně je taky blbost. Zas tak časté ty mimoděložní těhotenství nejsou. Prostě kdyby tě nějak fakt hodně bolelo břicho tak rychle na pohotovost. To úplně stačí. Podbřišek jsem měla nafouklý taky, dnes už trochu splaskl.
@anavi13 píše:
@Prtousek03 ono to totiž takto na nízkých hodnotách jde hodně špatně poznat. V podstatě tam můžou něco vidět až od hodnoty 1000 j. Dřív je to jen hádání a zase lézt do břicha preventivně je taky blbost. Zas tak časté ty mimoděložní těhotenství nejsou. Prostě kdyby tě nějak fakt hodně bolelo břicho tak rychle na pohotovost. To úplně stačí. Podbřišek jsem měla nafouklý taky, dnes už trochu splaskl.
Aha tak jo..
mě jen překvapilo co psala “mofiz”.. zbytečná panika nic nevyřeší
![]()
@Prtousek03 nene, teď je to jen o štěstí. Jsi hlídaná a to je fajn. Uvidíš co ti řeknou na další kontrole. Neboj za chvíli to máš za sebou ![]()
@Prtousek03
to čekání je nejhorší. Víš že to je blbý ale furt čekat co a jak bude ![]()
Ahoj, prosím o názory, 5+1 ultrazvuk dutinka, bylo v děloze s vynikající sliznici, jako samoplatce jsem si zasla na odběr hcg které bylo 1101 6+1 ( 27 dpo), tt mě pěkné silili od 10 dpo a mám pěkný dálnice,, mám jit k doktorovi ted na lacno a měla bych byt 6+4 tak mám docela strach
podle tabulek jsem s hodnotou hodně na hraně
, co myslíte holky? Děkuji za odpovědi ![]()
To uvidíš podle ultrazvuku, jedna hodnota HCG je k ničemu. Těhotenský test ti nepoví vůbec nic. Ale ta hodnota je nízká, záleží jestli jsi třeba neotěhotněla později.
Takže zbytečná panika při hodnotách které uvedla zakladatelka nevím napsala jsem svou zkusenost… Mela jsem to obdobně proto jsem to napsala. A mimoděložní těhotenství není zase tak výjimečně, řekla bych že v poslední době docela četné.
A otázky zda jsem měla bolesti..nezdálo se mi to a šla jsem na pohotovost.. První hodnota 125, Pak plánované kontrola a hodnoty 179, 200,250. Nejdříve jen slabé špinění a pak mírné bolesti které se stupňovaly, krvácení se stupňovalo a den před akutnim zákrokem mě lékařka poslala domu at si beru ibalginy vždy dvě tablety po 4 hodinách. Od noci jsme měla pocit že mě porazilo auto bolesti strašný. A přitom na ultrazvuku viděla rozšířený vejcovod, ale tomu nepřikládala váhu ![]()
@mofiz jestli viděla rozšířené vejcovody tak to fakt zanedbala
fakt to není časté, to se jen zdá na emiminu. Já dělala tři roky před mateřskou v gynekologické ordinace u obvodního gynekologa a máme fakt dost těhotných pacientek a mimoděložní jsem zažila dvakrát. Spontánní potraty jsou běžné, jen já mám za sebou bohužel dva. Ale zase je důležitá opatrnost, dnes jsem znovu řešila jestli to u mě není mimoděložní, i když by to byla fakt rarita, při těch hodnotách. Nakonec je to zánět dělohy, takže každá bolest je nutná řešit.
@anavi13 píše:
@mofiz jestli viděla rozšířené vejcovody tak to fakt zanedbalafakt to není časté, to se jen zdá na emiminu. Já dělala tři roky před mateřskou v gynekologické ordinace u obvodního gynekologa a máme fakt dost těhotných pacientek a mimoděložní jsem zažila dvakrát. Spontánní potraty jsou běžné, jen já mám za sebou bohužel dva. Ale zase je důležitá opatrnost, dnes jsem znovu řešila jestli to u mě není mimoděložní, i když by to byla fakt rarita, při těch hodnotách. Nakonec je to zánět dělohy, takže každá bolest je nutná řešit.
Já dělala na anestezii každý druhý týden mimodelozni těhotenství bohužel… Takže asi tak
@mofiz tak ono když děláš přímo na sále tak ti tam jdou jen potíže, ale mnohem víc je bezproblémových těhotenství, což je fajn. Njn zdravotník, tak to už to mimoděložní u tebe chápu
prostě klasika ![]()
@anavi13 píše:
@mofiz tak ono když děláš přímo na sále tak ti tam jdou jen potíže, ale mnohem víc je bezproblémových těhotenství, což je fajn. Njn zdravotník, tak to už to mimoděložní u tebe chápuprostě klasika
No jasně ještě že tak. Spíš jsem tím chtrkq říct že mimoděložní jsou a není to rarita. Tak si dát pozor.
Klasika Kovářova kobyla 🐎
Tak já podle poslední MS byla na krev 4+3tt, hodnota HCG byla 854,tak doufám, že je to zatím dost. Jinak po 2 potratech doufám, že se konečně drobek udrží ![]()
@mofiz píše:
Takže zbytečná panika při hodnotách které uvedla zakladatelka nevím napsala jsem svou zkusenost… Mela jsem to obdobně proto jsem to napsala. A mimoděložní těhotenství není zase tak výjimečně, řekla bych že v poslední době docela četné.
A otázky zda jsem měla bolesti..nezdálo se mi to a šla jsem na pohotovost.. První hodnota 125, Pak plánované kontrola a hodnoty 179, 200,250. Nejdříve jen slabé špinění a pak mírné bolesti které se stupňovaly, krvácení se stupňovalo a den před akutnim zákrokem mě lékařka poslala domu at si beru ibalginy vždy dvě tablety po 4 hodinách. Od noci jsme měla pocit že mě porazilo auto bolesti strašný. A přitom na ultrazvuku viděla rozšířený vejcovod, ale tomu nepřikládala váhu
Ahoj,
Dekuji za reakci na můj dotaz. Už jsem po laparoskopii a vzali mi pravý vejcovod.. holt je člověk někdy zmatený a ja nevěděla co čekat a slušnou nemocnici mám daleko od domova (hodinu), takže jsem se bala co se bude dít když se mi doma udělá blbě.. ale to už je teď všechno jedno a už to bude jen lepsi
ať se vám všem daří a ať se taky poradi vyrobit vytouzene miminko všem co si to přeji
![]()
No to mě taky zaráží ze si ty pacienty třeba nenechají v nemocnici
a řeší se to až takhle pozdě.. ještě ze jste nebyla doma, ale u lékaře…to mě proste štve