Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@leslii a strach po potratech naprosto chapu. Ja mela 4 potraty a jedno GEU. Az na poseste to vyslo. Nekdo ma cestu k miminku jednoduchou a nekdo trnitou..utechou ti muze byt, ze se to nakonec vetsinou podari.. ![]()
@Merykara Tak takhle mi to řekla moje doktorka, tak třeba proste jen použila tenhle terminus technikus i když se vztahuje pouze na klasické těhotenství a samovolny potrat..
nevím.. ale to je jedno
tak zas budu nepříjemná.. to se těším
![]()
@leslii já bych teda řekla, že je to v pořádku. Prostě uvidíš za týden. ![]()
@Prtousek03 tak to mě moc mrzí, že ti vzali vejcovod. Moc přeji ať se brzy zase zadaří. Já bych ten jeden cyklus taky vynechala, přece jenom to byla operace a mělo by se to zahojit
já se snad vyhla revizi. Jdu na kontrolu ve čtvrtek, ale mám zánět dělohy
tak snad už to bude dobré. Snažení teda tento cyklus mám taky zakázané a ovulace už mi naběhla, možná už je i po ní
takže ty chutě jsem měla taky a hrozné
a to mě bolelo břicho díky zánětu
![]()
@leslii přijde mne to ok
Mne v 6tt nabírali krev na hcg, na utz byl gestační váček a když jsem volala tak sestra že hcg tam je ale slabě pozitivní což jsem věděla že je špatně tak jsem se zeptala kolik a ona že skoro 8000
Slabě pozitivní jsem si představovala prostě jinak. Takže klid a uvidíš co další odběr a utz ![]()
@Markéta80 píše:
@leslii přijde mne to okMne v 6tt nabírali krev na hcg, na utz byl gestační váček a když jsem volala tak sestra že hcg tam je ale slabě pozitivní což jsem věděla že je špatně tak jsem se zeptala kolik a ona že skoro 8000
Slabě pozitivní jsem si představovala prostě jinak. Takže klid a uvidíš co další odběr a utz
@Markéta80 píše:
@leslii přijde mne to okMne v 6tt nabírali krev na hcg, na utz byl gestační váček a když jsem volala tak sestra že hcg tam je ale slabě pozitivní což jsem věděla že je špatně tak jsem se zeptala kolik a ona že skoro 8000
Slabě pozitivní jsem si představovala prostě jinak. Takže klid a uvidíš co další odběr a utz
Tak se nechám překvapit, co bude příští úterý. Ale jsem nějak klidnější, nevím proč ![]()
@leslii to je dobře, stejně to neovlivníš jen doufat a věřit že vše bude ok ![]()
@leslii Njn to je tak celý první trimestr a pak už celý život
je to jen týden ![]()
@anavi13 píše:
@leslii Njn to je tak celý první trimestr a pak už celý životje to jen týden
S tím asi musí člověk počítat ![]()
@Markéta80 píše:
@leslii to je dobře, stejně to neovlivníš jen doufat a věřit že vše bude ok
Přesně. Takže ležím, cpu do sebe vitamíny a ovladač nedám z ruky ![]()
@anavi13 píše:
@leslii já bych teda řekla, že je to v pořádku. Prostě uvidíš za týden.
@Prtousek03 tak to mě moc mrzí, že ti vzali vejcovod. Moc přeji ať se brzy zase zadaří. Já bych ten jeden cyklus taky vynechala, přece jenom to byla operace a mělo by se to zahojitjá se snad vyhla revizi. Jdu na kontrolu ve čtvrtek, ale mám zánět dělohy
tak snad už to bude dobré. Snažení teda tento cyklus mám taky zakázané a ovulace už mi naběhla, možná už je i po ní
takže ty chutě jsem měla taky a hrozné
a to mě bolelo břicho díky zánětu
![]()
No někdy se to proste nepovede
a dekuju
zánět dělohy
to jsem snad nikdy neměla..to musí byt asi taky pěkné na ***
už to mas lepší??
Koukala jsem do propousteci zprávy a revizi mi nedělali..tak nevím jestli už mužem opatrně se* samozřejmě s ochranou..to by snad neměl bejt problém ne? Nebo myslíš ze jo, když mi usmikli ten vejcovod?
přijdu si jak úplný prvňáček
už ani nevím co mi ta moje doktorka řekla
![]()
@Prtousek03 jojo už to mám dobrý, jen ještě dobrat antibiotika. Jo zánět dělohy je chuťovka. Hrozně moc to bolí a ještě to dělá i ta psychika. Člověk to chce mít brzy vše za sebou a musí řešit něco dalšího. Já už ho mám po třetí
moje tělo totálně blbě reaguje na cokoliv. My budeme čekat ještě na genetiku, sice je to teprve druhý potrat a jedno dítě máme, ale právě kvůli těm zánětům chce mít doktorka tohle vyšetření. Ale v lednu to vypadá na nové snažení. Stejně tak jsem to měla se synem, začaly jsme v lednu po potratu a v dubnu byly poslední měsíčky
s kondomem bych do toho klidně šla, ale žádnou divočinu
uvidíš jak se budeš cítit, my už máme taky dovoleno. Ale já asi počkám ještě chvíli kvůli tomu zánětu.
@anavi13 píše:
@Prtousek03 jojo už to mám dobrý, jen ještě dobrat antibiotika. Jo zánět dělohy je chuťovka. Hrozně moc to bolí a ještě to dělá i ta psychika. Člověk to chce mít brzy vše za sebou a musí řešit něco dalšího. Já už ho mám po třetímoje tělo totálně blbě reaguje na cokoliv. My budeme čekat ještě na genetiku, sice je to teprve druhý potrat a jedno dítě máme, ale právě kvůli těm zánětům chce mít doktorka tohle vyšetření. Ale v lednu to vypadá na nové snažení. Stejně tak jsem to měla se synem, začaly jsme v lednu po potratu a v dubnu byly poslední měsíčky
s kondomem bych do toho klidně šla, ale žádnou divočinu
uvidíš jak se budeš cítit, my už máme taky dovoleno. Ale já asi počkám ještě chvíli kvůli tomu zánětu.
No tak to je teda něco
o narovnaný psychice si teď asi mužu nechat na hodně dlouho jenom zdát.. a to je to můj první zážitek..
nějak se přes to neumím přenést rychle.. jsem rada ze si to tady člověk muže aspoň s někým napsat, kdo to pochopí tak nějak lip než kamarádky kterým se to nikdy nestalo.. tak at mate to vyšetření v pohodě.. držím všechny palce
a dík za radu
teď jsem zas byla jak harpie, tak mám asi stejnak smůlu
ja tomu mymu někdy vůbec nezávidím.. ![]()
@Prtousek03 kdo to nezažil tak to nepochopí. Když si to tak člověk vezme tak v tom břiše takto na začátku bylo fakt jen pár buněk, ale stejně to už žena vnímá jako miminko
já se vždy utěšuji, že by nebylo zdravé, ale když mi to řekne někdo jiný tak mi to vadí. To nepřebolí rychle, chce to čas. Upřímně mě je smutno ještě teď z toho prvního potratu a to už tu mám syna. Je pravda, že jakmile se vám povede miminko tak to už bolet nebude
teď ten druhý se určitě snáší líp, když tu jedno dítě mám, ale zase cítím, že si to nestíhám prožít, poplakat si. Tak to prostě je. Jak se začnete znovu snažit tak to bude lepší uvidíš. Já si po prvním potratu hned objednala masáž, nehty, kadeřnici
udělej si taky radost, ono jakoby uzavřeš to škaredé a začněte nový začátek
jo já myslím, že to vyšetření bude v pořádku, spíš je to jen pro jistotu. Od ledna pak dostanu vždy po ovulaci progesteron, tak se mi totiž povedlo donosit syna a ono to musí vyjít ![]()