Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak prosperující těhotenství to bohužel nebude. Teď musí zjistit kde je. Moc ti přeji ať je to v děloze a co nejdříve to odejde samo. Podle testu teď nic nepoznáš. Důležité jsou ty hodnoty HCG. Já měla poslední MS 6.10 a teď už si procházím spontánní potratem ( doufám, že se vyhnu revizi) a HCG pomalu klesá, takže vím jak je to hrozné, ale neboj za chvíli otěhotníme znovu a líp
já začala krvácet v neděli a HCG začalo klesat okamžitě. Ale už jedno nevydařené těhotenství mám za sebou a tam mi hodnoty taky pomaličku rostli, ale rostl jen váček bez plodu. Je teda divné, že ti to HCG pokleslo, ale to může být chyba laboratoře třeba.
@anavi13 ahoj, dekuju za odpověď
i kdyz jsem pořad asi naivně doufala, ze se to třeba nějak zvratí.. tak snad to u nás u obou bude brzo dobrý a zadari se..
přeju hezky večer!
Tak jestli stále stoupá hcg, může se ještě ukázat, pokud byla ovulace později a v 5.tt nemusí být nic vidět. Buď se ještě ukáže, nebo odchází a hcg začne klesat, nebo je i možnost mimoděložního, mě na něj nepřišli ani v 7.tt, až na sále. Ale snad to bude v pořádku, nebo alespoň odejde samo, když to tentokrát nevyjde.
Podle hcg to prosperující těhotenství není. Může to být mimodelozni.
Jo, takhle mírně rostoucí a chvílema kolísající hCG plus krvácení opravdu může být příznakem mimoděložního, je dobře, že tě hlídají.
jinak těhotenství senepočítá dle ovulace, ale dle poslední MS, a pokud jsi ovulovala 12.DC, tak jsi opravdu ukončený 6. týden, nikoliv 4., a to už by hodnoty u prosperujícího těhotenství měly vypadat o hodně jinak.
Holky moc vám dekuju za vaše názory a hlavně zkušenosti..
jsem zvědavá co se dozvím zítra..
Mějte všechny hezky večer ![]()
@Prtousek03 já v pondělí ještě taky doufala, ale HCG kleslo výrazně a nemá cenu se trápit. Tohle přebolí a za chvíli se určitě poštěstí znovu
ale taky mě to hrozně štve. Já mám pořád nějaké komplikace a už jsem na sebe naštvaná
![]()
Já teď taky zažila biochemické těhotenství nebo ranny potrat
Ve čtvrtek jdu zase na krev snad už poslední a hcg bude nula. Jinak jednou mi hcg taky lehce stouplo tak mě desili mimodeloznim, ale teď kleslo na půlku takže asi 67 nebo tak.. A doufám, že čtvrtek bude nula.. Akorát nevím kdy čekat MS zda mám brát toto jako MS, protože jsem týden a něco krvacela nebo to byl potrat a přijde další MS…
brzy se zadari neves hlavu, mimco by nebylo dost silné možná by byli i nemocné proto se neudrželo.
@anavi13 píše:
@Prtousek03 já v pondělí ještě taky doufala, ale HCG kleslo výrazně a nemá cenu se trápit. Tohle přebolí a za chvíli se určitě poštěstí znovuale taky mě to hrozně štve. Já mám pořád nějaké komplikace a už jsem na sebe naštvaná
![]()
No nedivím se ti
taky se ve mě mísí pocity naštvaní a filozofaovani se taky nedá moc ubránit.. nejradši bych třeba šla cvcit abych to ze sebe nějak dostala, ale to nevím jestli je vhodný, takže počkám..
pevné doufám ze se znova postesti, prala bych to nám všem který se těší a čekají
![]()
@Prtousek03 hcg by už mělo být v jiných číslech. Tahle hodnota je cca pár dní po vynechání
Snad to mimoděložní nebude. Musí se hcg hlídat, jeden pokles a pak slabý nárůst to je právě často u mimoděložního. Tak pokud by jsi měla bolesti raději na pohotovost ![]()
@Deneriss píše:
Já teď taky zažila biochemické těhotenství nebo ranny potratVe čtvrtek jdu zase na krev snad už poslední a hcg bude nula. Jinak jednou mi hcg taky lehce stouplo tak mě desili mimodeloznim, ale teď kleslo na půlku takže asi 67 nebo tak.. A doufám, že čtvrtek bude nula.. Akorát nevím kdy čekat MS zda mám brát toto jako MS, protože jsem týden a něco krvacela nebo to byl potrat a přijde další MS…
brzy se zadari neves hlavu, mimco by nebylo dost silné možná by byli i nemocné proto se neudrželo.
Tak snad to budeš mít už dobrý.. ty odběry jsou pěkná pakarna
..myslím, ze by ta menstruace měla přijít až tak jak si zvykla a ne dřív.. jakoze třeba od začátku co si začala krvacet až po cca tech 25 dnech (nebo kolik dni mas dlouhý cyklus).. menstruovat dlouho a krátce po sobě to asi není úplně dobrý ale ja vím prd, to je jen můj pocit, nejsem doktor ![]()
a mas pravdu, ze je lepší než mít nemocný miminko, který by se trápilo, tak to příroda takhle rozhodla… budu muset vymyslet co příště udělat líp aby u mě chtělo zůstat
![]()
@Markéta80 píše:
@Prtousek03 hcg by už mělo být v jiných číslech. Tahle hodnota je cca pár dní po vynecháníSnad to mimoděložní nebude. Musí se hcg hlídat, jeden pokles a pak slabý nárůst to je právě často u mimoděložního. Tak pokud by jsi měla bolesti raději na pohotovost
Dekuji… Jo pohotovost to jisti, jen blízko té naši vesničky jsou na ty nemocnice samy blby recenze..
tak se modlím abych nemusela..
zítra snad budu moudřejší
![]()
@Prtousek03 asi bych se cvičením počkala až bude jistě vyloučené mimoděložní, pak už je to jedno
ale mě třeba dnes bylo tak divně, že jsem neměla sílu nic dělat, ale já už fakt krvácím i když slabě celkem. Ale určitě nemůžeš za to, že je to tak jak to je. Ono je to prostě strašně složitý z těch dvou buněk udělat miminko a někdy se něco pokazí a naštěstí příroda je tak chytrá a vyřeší si to sama. Nic líp udělat nemůžeš pro příště, to se ovlivnit nedá
jo ty odběry jsou hrozný. Já jdu znovu v pátek.
@Deneriss já si jako MS píši začátek krvácení, ale tento měsíc se snažit stejně nebudeme nejspíš, takže je to jedno. Při prvním nevydařeném těhotenství jsem byla na revizi dělohy a brala jsem to taky jako první den menstruace. Dokonce ovulace fakt došla jak měla ( dostala jsem zánět dělohy, takže jsem byla na konzole a potvrdila mi to ultrazvukem) a další menstruace došla klasicky po mých 26 dnech. Ono se to tělo hrozně rychle oklepe. Držím pěsti ať jsi už já nule
já měla v pondělí 360j. z nedělních 1200j. tak snad to klesne rychle ![]()
Podobné hodnoty jsem měla u mimodelozniho. Tak hlavně aby to našli včas. U mě lékařka nic nenašla, spíš neviděla nevím poslala mě domů opakovaně a dalsi den mě vyšetřil lékař s akutnim krvácením do břicha jsem frcela na sál
Ahoj
prosím o radu a vím ze už tady bylo několik diskuzi na tohle téma, ale nenašla jsem nikoho se stejným průběhem jako mám ja a i lékaři tvrdí ze jsem prý rarita a raději bych nebyla to mi věřte
poslední MS 8.10. Ovulace byla 20.10. podle MS jsem 6+0 ale podle ovulace a data otěhotnění kterym sem si jistá jsem 4+1 jestli si to pamatuji správne. Před týdnem jsem začala po sexu krvacet, pak byla nemocnice/pohotovost 13.11., kde mě rovnou řekli ze jsem potratila protože mi kleslo hcg z 130 na 122 (pichli mi něco na uklidnění..moc jsem se na to malý těšila), pak jsem šla do Prahy a teď litam po odberech a na ultrazvuky, protože těhotná prý pořad jsem jen se neví kde se to chytilo…
Hodnoty hcg jsem následně měla 15.11. 140, 16.11. 154, 18.11. 220. Mimodelozni zatím nepotvrdili a nikde ho nenašli…
Co si o tom myslíte? Stalo někomu něco podobnýho? Na testech mi čárka sili kazdy den… Předem dík