Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
měli jsme při růstu zubíků taky horečky 38-39C.....jednou i nad 39 a to měl k růstu zubu i 6.nemoc a taky se mi vždy oprudí a rozjede se nám i ekzém.....jsou to prevíti ty zuby.....naštěstí už jich má 20 tak máme pokoj ![]()
Dneska je středa… uvidíš zítra
, to by mohly teploty klesnout. Ale taky to může být cokoliv jiného, no, je to těžké.
Snad bude brzo lépe ![]()
Ahoj. ![]()
U nás růst většiny zoubků provázela teplota kolem 39. trvalo to ale tak 24hodin
pak teplota zmizela ![]()
U šesté nemoci se mi malá osypala 5 den.
Pokud vám teploty budou přetrvávat do zítřka, zašla bych znovu k doktorce aby udělala CRP(pokud ho tedy dělá) ![]()
Ahoj, malymu ted rostou oba spicaky a mel tri dny horecky 39. Ted uz je bez teplot, slinta jak boxer a je uplakanej.
Tak teplotky malá mívala 2 až 3 dny.Ale jestly je bude mít i zítra pro jistotu bych zašla k doktorce
zkus koupit v lékarně homeopatiku Chamomilla vulgaris 9Ch a uvidíš..ta je proti bolesti zoubků ![]()
Tak jsem sem nakoukla pac malej ma horecky uz asi tri mesice, byly jsme na eeg, na moci na krvi a nic mu nenasli, tak ja uz nevim, jsem z toho grogy, ale chova se normalne jako by mu nic nebylo, tak je to snad porad k zubum......
Ahoj holky,
mám podobný problém malý má už druhý den horečku kolem 38,5-39. U doktorky jsme byli-zkontrolovala ho a usoudila, že to budou asi zuby. Mám z toho ale nervy, aby mu opravdu nic nebylo…jak dlouho teploty trvají? Už mu roste druhý zub, u prvního nic a teď tohle… ![]()
@AnnaP
Syn měl poprvé teplotu asi až u 3. zoubku a u dalších zase ne, pak zase jo. Měl kolem 38 - 39 a teplota se držela třeba i 5-7 dní ![]()
Tak se drž a snad to je opravdu jen zoubek : -)
Dceři rostou stoličky a poprvé zažíváme horečky, jednou je měla 2 dny, teď jeden den…
Prvních 8 zubů měla bez problémů…
Když tak čtu, tak myslím, že u nás je to úplně to samé. Malej je mu 5.měsíců má od včerejška horečku 38,5-39 a tak jsem ho hned vzala k doktorce. Nic se neprokázalo a to mu brali krev na CRP, sedimentaci, KO a moč+sediment, vše v pořádku. Nález v krku neměl a z poslechu taky nic.Je bez rýmy a kašle jen ty horečky. Papá stále stejně a i se směje a hraje, jen je unavený a často mi spinká..Kupodivu i celkem dobře.
Jsem zubní sestra a vše nasvědčuje tomu, že jde opravdu o zuby, slintá teda naprosto příšerně a teď miluje masírování dásniček, když přestanu tak plaká. Tak jsem sama zvědavá jak dlouho to bude trvat než se nám ten první zoubek vyklube?? ![]()
Ahoj maminky, přidávám dotaz ohledně růstu zoubků. Můj 7,5 měsíční syn je už 2 dny hodně nevrlý, v podstatě chce být pouze na rukách, skoro si sám nehraje, když ho položím, okamžitě řev. Uspávání je hrůza a když usne tak na půl hodiny. Včera se přidala teplota 38,5 (po odečtu), ta v podstatě přetrvává do dneška. V noci se pořád budil a to normálně spává celou noc s jedním probuzením na jídlo. Teplotu srážím čípkama. Jinak nemá rýmu, nekašle, osypaný taky není, nic nenaznačuje tomu, že by byl nemocný. Papá pěkně, se spánkem už je to jak sem psala horší. Ale taky nepozoruju že by měl nějak nateklé dásničky. Zoubek ještě nemáme ani jeden, vzhledem k věku si říkám, že by to mohly být ony. Vše si strká do pusinky (ale to dělá už od 3 měsíců), i když posledních pár dní pozoruji, že si do pusy více než dříve strká prstíky.
Myslíte, že by to mohly být opravdu zoubky? ![]()
Zkusím ještě den vydržet, pokud by teplota neklesala, zajdu pro jistotu k MUDr. ![]()
Děkuji za rady a zkušenosti ![]()
Ahoj holky, zajímá mě zkušenost maminek, jejichž děti měly horečky při růstu zoubků. Hlavně jak vysoké horečky byly a případně i jak dlouho trvaly.
. Léky na teplotu zabírají cca na 7-8 hodin, pak je zpátky.

Dcerka má zatím prořezané obě dolní jedničky, ale od neděle nás trápí teploty (v neděli jen zvýšená 37,8, od pondělka průběžně 38,5-39). U doktorky jsem samozřejmě - hned v pondělí - byla. Závěr zněl právě „zoubky“. Na zánět je teplota prý nízká a při viróze by jí zase nechutnalo jíst. Kromě slabé rýmy (bez kašle) nemáme žádné jiné potíže…když teda pominu, že pokud nespí, tak brečí
Synkovi rostly zuby naprosto v poho…tak asi potřebuju číst pár katastrofických scénářů, abych se uklidnila, že to jsou opravdu „jen“ zoubky…Díky moc za reakce