Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky,
můj 13-ti měsíční chlapeček má od večera horečku kolem 39C. Nic jiného na něm neshledávám - ani rýmu, kašel nic. Ještě mě napadá, jestli mu neroste další zub. Má již 6 zoubků a nikdy při jejich růstu horečkou netrpěl. Může se stát, že třeba při růstu stoliček má najednou horečky, když u předchozích zoubků je neměl?
A chodíte s nimi ven, když víte, že jsou horečky způsobené zoubky?
Před pěti dny byl na přeočkování Hexa + Prevenar, mohla by se alergická reakce objevit až takhle se spožděním?
Díky
Byt tebou ven nejdu. Ted se syn vyspal a ma lehce pres 38. Je knouravej a chce delat porad haji. A ta reakce na ockovani tusim, ze muze byt klidne 14dni po ockovani. At jste brzy fit ![]()
Ahoj, ven bych s horečkou nechodila. jinak nase mala(14m) minuly ted od stredy horecky, v patek jsme naklusaly k doktroce, vzala krev a CRP 4, takze zaver-zuby nebo max.6.nemoc. a vylezly z toho 4.stolicky + ta 6.nemoc, v nedeli se osypala. reakce po ockovani se mi nezda s takovym odstupem, ale ![]()
minulý týden, ne „ted“
Ahoj, nám bylo řečeno od dr. že reakce na očkování se projeví do 48 hodin max. Můj prccek má taky občas takhle horečku posledně měl 39,5 trvalo to asi 2 hodiny lékařka řekla at to neresim ze pokud to klesne, mohla to být reakce na cokoliv…pocasí, pretízení atd…tak nevím
malej měl taky jen u jednoho zoubku teploty ale to bylo jak mu rostla prvni dvojka
Ahoj, já jančím právě teď - syn 10 měsíců má dne celý den okolo 38stupnů, max měl 38,5. Protivný, uplakaný, uslintaný, věčně prsty v puse, jedl normálně, žádný kašel ani rýma. Jen 2× průjem. V 18hod usnul a teď se vzbudil a má 39,5. Dala jsem mu Panadol, mléko (nekojím) a leží v postýlce, jen tak kouká a šátrá prstem v puse hodně nastraně. Můžou být takové horečky k zubům, nejspíš ke stoličkám? Už má 6 zubů a zatím to nijak zvlášť neprožíval.. Po očkování teď není.
@crazymisha píše:
Ahoj, já jančím právě teď - syn 10 měsíců má dne celý den okolo 38stupnů, max měl 38,5. Protivný, uplakaný, uslintaný, věčně prsty v puse, jedl normálně, žádný kašel ani rýma. Jen 2× průjem. V 18hod usnul a teď se vzbudil a má 39,5. Dala jsem mu Panadol, mléko (nekojím) a leží v postýlce, jen tak kouká a šátrá prstem v puse hodně nastraně. Můžou být takové horečky k zubům, nejspíš ke stoličkám? Už má 6 zubů a zatím to nijak zvlášť neprožíval.. Po očkování teď není.
no, viz.muj predchozi prispevek. event. muzou byt horecky i k zubum, ale u nas to byla ta 6.nemoc. Horecky do 39,1, jinak zcela bez priznaku a opravdu z toho vylezla 6.nemoc(ktrou jsme mimochodem chtyla od ni-otresne
) + ty stolicky. A taky mela prujem, ale jen treba 2-3× denne. A 2.den horecek prestala jist, jen pila jak duha. Uvidis, kdyztak si zajdi k MUDr.na krev, pro klid duse…Taky jsem vzdy vydesena. ![]()
Ještě tu noc nás vezla sanitka, měl 40,5. Tam mu ráno vzali krev a ukázalo se, že je to herpangína (virová angína s puchýřky v puse, průjem k tomu a vysoké horečky). Další den na to nás pustili domů, jelikož na virová onemocnění nejsou antibiotika a jen nám sráželi horečku. Takže měl 3 dny horečky, pak se osypal po celém těle a konec. Prý jsou tyhle virozy hodně podobné těm šestým nemocem, jen k tomu byly ty puchýřky. Celou dobu ale jedl i pil úplně normálně.