Růst zoubků a horečky, 13měsíční

130
6.4.14 15:18

Růst zoubků a horečky

Ahoj holky,
můj 13-ti měsíční chlapeček má od večera horečku kolem 39C. Nic jiného na něm neshledávám - ani rýmu, kašel nic. Ještě mě napadá, jestli mu neroste další zub. Má již 6 zoubků a nikdy při jejich růstu horečkou netrpěl. Může se stát, že třeba při růstu stoliček má najednou horečky, když u předchozích zoubků je neměl?

A chodíte s nimi ven, když víte, že jsou horečky způsobené zoubky?

Před pěti dny byl na přeočkování Hexa + Prevenar, mohla by se alergická reakce objevit až takhle se spožděním?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1573
6.4.14 15:35

Byt tebou ven nejdu. Ted se syn vyspal a ma lehce pres 38. Je knouravej a chce delat porad haji. A ta reakce na ockovani tusim, ze muze byt klidne 14dni po ockovani. At jste brzy fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
6.4.14 15:50

Ahoj, ven bych s horečkou nechodila. jinak nase mala(14m) minuly ted od stredy horecky, v patek jsme naklusaly k doktroce, vzala krev a CRP 4, takze zaver-zuby nebo max.6.nemoc. a vylezly z toho 4.stolicky + ta 6.nemoc, v nedeli se osypala. reakce po ockovani se mi nezda s takovym odstupem, ale :nevim:

minulý týden, ne „ted“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
6.4.14 15:59

Ahoj, nám bylo řečeno od dr. že reakce na očkování se projeví do 48 hodin max. Můj prccek má taky občas takhle horečku posledně měl 39,5 trvalo to asi 2 hodiny lékařka řekla at to neresim ze pokud to klesne, mohla to být reakce na cokoliv…pocasí, pretízení atd…tak nevím :think: malej měl taky jen u jednoho zoubku teploty ale to bylo jak mu rostla prvni dvojka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
7.4.14 20:40

Ahoj, já jančím právě teď - syn 10 měsíců má dne celý den okolo 38stupnů, max měl 38,5. Protivný, uplakaný, uslintaný, věčně prsty v puse, jedl normálně, žádný kašel ani rýma. Jen 2× průjem. V 18hod usnul a teď se vzbudil a má 39,5. Dala jsem mu Panadol, mléko (nekojím) a leží v postýlce, jen tak kouká a šátrá prstem v puse hodně nastraně. Můžou být takové horečky k zubům, nejspíš ke stoličkám? Už má 6 zubů a zatím to nijak zvlášť neprožíval.. Po očkování teď není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
7.4.14 21:10
@crazymisha píše:
Ahoj, já jančím právě teď - syn 10 měsíců má dne celý den okolo 38stupnů, max měl 38,5. Protivný, uplakaný, uslintaný, věčně prsty v puse, jedl normálně, žádný kašel ani rýma. Jen 2× průjem. V 18hod usnul a teď se vzbudil a má 39,5. Dala jsem mu Panadol, mléko (nekojím) a leží v postýlce, jen tak kouká a šátrá prstem v puse hodně nastraně. Můžou být takové horečky k zubům, nejspíš ke stoličkám? Už má 6 zubů a zatím to nijak zvlášť neprožíval.. Po očkování teď není.

no, viz.muj predchozi prispevek. event. muzou byt horecky i k zubum, ale u nas to byla ta 6.nemoc. Horecky do 39,1, jinak zcela bez priznaku a opravdu z toho vylezla 6.nemoc(ktrou jsme mimochodem chtyla od ni-otresne :roll: ) + ty stolicky. A taky mela prujem, ale jen treba 2-3× denne. A 2.den horecek prestala jist, jen pila jak duha. Uvidis, kdyztak si zajdi k MUDr.na krev, pro klid duse…Taky jsem vzdy vydesena. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
13.4.14 09:53

Ještě tu noc nás vezla sanitka, měl 40,5. Tam mu ráno vzali krev a ukázalo se, že je to herpangína (virová angína s puchýřky v puse, průjem k tomu a vysoké horečky). Další den na to nás pustili domů, jelikož na virová onemocnění nejsou antibiotika a jen nám sráželi horečku. Takže měl 3 dny horečky, pak se osypal po celém těle a konec. Prý jsou tyhle virozy hodně podobné těm šestým nemocem, jen k tomu byly ty puchýřky. Celou dobu ale jedl i pil úplně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.