Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dakujem velmi pekne za vsetky odpovede, tak som sa rozhodla vydrzat do tych 6 mesiacov a potom zacneme s tou mrkvou a potom ryzou (pre istotu som ju kupila)
Ale ste ma ukludnili…
Ahoj maminky, prosím zkušenější o radu. Malé jsou 4 měsíce. Přes den kojím tak po 3-4 hodinách a v pohodě. Ale v noci se mi budí každé dvě hodiny. Myslím, že hlad nemá, přibírá i víc jak kilo měsíčně. Může to být spurt??? A jak dlouho to může trvat? Taky bojujeme se zavinováním - potřebuje to, ale už se brání, bez toho neusne a nedokáže spát…
Už začínám být unavená ![]()
@avm3 mám to samé
začlo to když byly malé 3 měsíce a trvá to doted ( za 2 týdny jí budou 4 měsíce )…budí se v noci co 2 - 3 hodiny…přes den vydrží
spurt to myslím u nás není…prostě takové období…taky příbírá krásně
musí se to vydržet
zkoušela jsem příkrm ale zase rychle od toho upustila…nezabíral ![]()
@Nicolink Příkrmy nepomohly? Mě doktorka řekla, ať už zkusím rýžovou kaši, na noc… ale taky si moc neslibuju. Hlavně se jen tak nedostanu do města a jinde ji nekoupím.
Zkusila bych přestat se zavinováním, už potřebuje prostor, výborný je spacáček, takový ten spací pytel ![]()
@avm3 mi zase doktorka doporučila nakojit a pak udělat 3Oml nutrilonu a dokrmit, první večer to malá zblajzla ale za 3 hodiny stejně byla vzhůru… další noc jsem to zkusila dát až v noci a to to nechtěla vůbec
a vydržela i bez tho 3 hodinky…ale pak se budila po 2 hodinách…no na kontrole přírustky nádherné, prý jako dítě na umělé stravě
se nedivím, když ji mám furt u prsu
tak prostě kojím ( je to i jednodušší než klechtat flašku
)…kaše by možná mohla pomoct, kámoška si dělá kaši ze svého mlíčka a malý spinká celou noc tak neztrácej naději
já zatím zkusím vyržet ![]()
@Svistice na to se taky chystám
ale nevěřím, že ji oblbnu
je to vychcánek ![]()
@natyber píše:
Zkusila bych přestat se zavinováním, už potřebuje prostor, výborný je spacáček, takový ten spací pytel
To jsem zkoušela, ale okamžitě se vzbudí, ještě to potřebuje.
@Nicolink píše:
@avm3 mi zase doktorka doporučila nakojit a pak udělat 3Oml nutrilonu a dokrmit, první večer to malá zblajzla ale za 3 hodiny stejně byla vzhůru… další noc jsem to zkusila dát až v noci a to to nechtěla vůbeca vydržela i bez tho 3 hodinky…ale pak se budila po 2 hodinách…no na kontrole přírustky nádherné, prý jako dítě na umělé stravě
se nedivím, když ji mám furt u prsu
tak prostě kojím ( je to i jednodušší než klechtat flašku
)…kaše by možná mohla pomoct, kámoška si dělá kaši ze svého mlíčka a malý spinká celou noc tak neztrácej naději
já zatím zkusím vyržet
Já tu kaši rozhodně zkusím, jen rýžovou obyčejnou s vodou. Uvidím…
@Svistice píše:
@avm3 A co ji zkusit v noci oblbnout jen něčím k pití?
To si myslím, že by nepomohlo… ale zkusím hned po kaši, když ta nezabere. U první mi to v půl roce zabralo. Ona dost blinká a když jsem jí dávala čaj na nachlazení, tak to letělo ven… což by nočnímu spaní nedodalo, že… Ale díky ![]()
Nechápu že některé doktorky radí dokrmy, a takhle hned… kojení by mělo stačit, tak pokud nejsou doma tři další děti, které je třeba ráno rozvést po školách a školkách…
zkusila bych v prvé řadě, jestli se budí hlady — tzn. když jí dáš napít (kojení), jestli pije. Jestli se vzbudí, nabaští a pak zase spí, tak má očividně hlad! a jestli to holt stráví rychleji, protože začala růst, tak se to může opakovat klidně za 2 hodiny znovu.
Jestli ale nepije a chce se prsem jenom utěšovat, tak bych dala spíš dudlíka nebo jinak uklidnit. Prso nežužlat. Čaj nepotřebuje, to si jenom vytváří zbytečný návyk a bude se ti budit v noci na čaj.
Jestli je ve spurtu a chce mlíčko, tak ji nakoj a hotovo. Jestli ne, tak nic jiného nenabízet, zvykne si.
Toť moje laická rada.
Náš malý měl růstový spurt myslím 2×, bylo to maso. kojila jsem ve dne co hodinu, nekecám. V noci se budil co 2 hodiny, hladově se napil a zase spal. trvalo to 10-14dní a pak to zase přešlo. Žádné dokrmy a nedejbože UM jsem mu nechtěla dávat - jak by si na to zvyknul, tak by skončil spurt jenomže zvyk by zůstal. Nutrilony a tak jsou jen když nemůžeš kojit - dyť to i píšou na balení
Mam dceru o tyden mladsi.ve dne ji co 1,5h-2h v noci co 2-3h.
hodne ji, takze asi fakt ma hlad a spurt to neni, ten mela pred 3.mesicem a jedla co hodku
jj, taky uz jsem hotova.do toho nechce lahev, takze se bez ni nehnu ani na krok.ale hlavne ze je zdrava a pribira. Ted se ucime papat pres den v delsich intervalech, tak snad to zabere i v noci. preju hodne energie ![]()
@budi já to tam teda nenašla ale budiž…po tolika nocích jsem byla opravdu unavená tak jsem zkusila na noc dokrmit nic víc…jakmile to malá nechtěla, zůstala jsem u kojení…ale díky… ted aspon vím, že se opravdu budí hladem…protože hltavě pije a pak okamžitě usíná
snad se to ještě někdy upraví a já se pořádně vyspím
@avm3 joo a ještě mi doktorka radila kojit přes den častěji
nenechat třeba ty 4 hodin bez jídla…možná si to pak vybírá v noci
zkoušíme