Růstový spurt na UM 3 měsíce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.11.21 17:17

Růstový spurt na UM 3 měsíce

Ahoj mamky, mám dotaz. Mám 3měsíční miminko na UM a právě nám asi probíhá růstový spurt. Krmila jsem 7× denně po 3h 90ml, to nám nestačilo a mudr nám zvedla dávku na 120ml. Malá donedávna spala od 20h do 1h a teď se budí i ve 23h, takže máme místo 7 krmení denně i 8. Mudra říkala, aby rozestup mezi jídly nebyl kratší, než 3h, jenže malá má kolikrát už po 2h takový histerák, že dostane mlíčko za 2,5h a je vklidu. Jinak žádné potíže nemá a v noci hned usne. Na netu píšou přikládat a přikládat, ale jak je to s UM? :roll: vím že se rozkládá pomaleji než MM… Nechci aby měla za chvíli roztažený žaludek :roll: trvá to už asi 6 dní, máte někdo zkušenosti? Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
714
28.11.21 17:46

Můžu se zeptat, vy jíte co tři hodiny? Přesně to dodržujete? Anebo zkratka když máte hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.21 18:21

@nikive nepřijde mi tohle jako adekvátní poznámka, tohle nejde přece srovnávat.. pokud bych dávala malé kdykoliv si řekne, taky by to nedělalo sobrotu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
28.11.21 18:46

Pokud má spurt, tak bych neřešila časové rozestupy, za chvilku to přejde a bude jíst zase normálně, teď bych jí dopřála aby měla co potřebuje, a pokud je pak spokojená tak není o čem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
28.11.21 18:55

@KonecneMama syn dostaval UM při spurtu i co 2 hodiny, problémy neměl. Bylo to jen pár dní, pak se zase srovnal a jel co 3-4 hodiny cca. Jinak jsem vždycky, když chtěl mléko dřív, zkusila nejdřív trochu vody, když nechtěl, tak mléko dostal. Jinak s roztahovanim žaludku je to trochu složitější, tam se není čeho bát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.21 19:00
@Scara píše:
@KonecneMama syn dostaval UM při spurtu i co 2 hodiny, problémy neměl. Bylo to jen pár dní, pak se zase srovnal a jel co 3-4 hodiny cca. Jinak jsem vždycky, když chtěl mléko dřív, zkusila nejdřív trochu vody, když nechtěl, tak mléko dostal. Jinak s roztahovanim žaludku je to trochu složitější, tam se není čeho bát :-)

Vodu ani čaj nechce, nenechá se opít rohlíkem 😅 snad už nás ty histeráky přejdou, připomíná mi to křik jako když nás trápila kolika, to byl děs 😓

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
29.11.21 21:57
@KonecneMama píše:
Ahoj mamky, mám dotaz. Mám 3měsíční miminko na UM a právě nám asi probíhá růstový spurt. Krmila jsem 7× denně po 3h 90ml, to nám nestačilo a mudr nám zvedla dávku na 120ml. Malá donedávna spala od 20h do 1h a teď se budí i ve 23h, takže máme místo 7 krmení denně i 8. Mudra říkala, aby rozestup mezi jídly nebyl kratší, než 3h, jenže malá má kolikrát už po 2h takový histerák, že dostane mlíčko za 2,5h a je vklidu. Jinak žádné potíže nemá a v noci hned usne. Na netu píšou přikládat a přikládat, ale jak je to s UM? :roll: vím že se rozkládá pomaleji než MM… Nechci aby měla za chvíli roztažený žaludek :roll: trvá to už asi 6 dní, máte někdo zkušenosti? Děkuji :srdce:

Neřešit rozestupy a syp to do ní co to jde..chce? Dej jí..ono se to časem ustálí..mám doma Otesánka už od narození..tam kde děti s klidem vypily 15ml..ten můj dal 35.. prostě to tak bylo..na doktora bych v tomto momentě kašlala, prostě, chce..tak ji dej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
30.11.21 00:01

Úplně chápu tvé obavy, také jsem neustále řešila, kolik mám synovi dávat mléka. Je od měsíce a půl plně na UM. Opravdu jsem ale zjistila, že si to miminko umí říci samo. Pokud měl syn hlad po dvou hodinách, tak jsem mu prostě dala jeho obvyklou dávku mléka. Vždy si vypil, kolik potřeboval. Pak jedl třeba až za 4 hodiny. Vždy jsem syna jednou za týden zvážila a přibíral vždy v podstatě podle tabulek. Od té doby, co jsme začali dávat přikrmy, tak je to zase trochu jinak. Záleží na tom, jak moc sytý je oběd a jak mu chutná, podle toho chce mléko někdy za hodinu a někdy třeba za 4. Pokud ti miminko dává signály, tak bych je poslouchala. Ono přeci nejlépe ví, kdy ma hlad. Neříkám krmit po 20 minutách, ale jinak bych to nechala na selskem rozumu a hlavně na miminku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí