Růstový spurt u dvoutýdenního? Špatné kojení?

3112
5.5.12 11:50

Růstový spurt u dvoutýdenního? Špatné kojení?

Syn má dva týdny a poslední tři dny je strašně neklidný a pořád by se kojil. Včera byl u prsa 2,5 hodiny, pořád jsem je střídala, dávala odbrknout, chtěla dát spát, ale jakmile jsem ho od prsu odstavila, strašně se začal vztekat a hned chtěl prso zpátky. Pak na půl hodiny usnul a pak další skoro dvě hodiny byl zase střídavě u prsa. I u toho prsa se vztekal chvílema a pouštěl bradavku. Nevím si rady, mám málo mléka? Nebo má růstový spurt a potřebuje často mléko? Bříško ho bolí, tlačí kolikrát hrozně a brečí, tak nevím, jestli je to i z toho? Piju kojící čaje, nejím nic nadýmavého, snažím se být psychicky v pohodě, ale přestávám to zvládat. V porodnici jsem nakojila a usnul a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
5.5.12 12:00

Jestli ho boli brisko, tak bude chtit byt u prsu porad, protoze se tim hybaji streva a uklidnuje ho to. Na prdiky: lefax, infacol, sab simplex, baby calm, probioticky kapky bio gaia, musis vyzkouset co zabere a domluvit se s dr. nektere jsou az od mesice, nahrivat brisko plinkou, nebo polstarkem s pecickama, cvicit nozkama, pouzivat rektalni rourku, davat na brisko, nosit v poloze na tygrika, nosit v satku. drzim palce at neco zabere ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
5.5.12 12:02

Jeste jsou ruzne masticky na brisko - pupik, masirovat ve smeru hodinovych rucicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
5.5.12 12:03

A nosit v klubicku, to dost pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
5.5.12 12:15

zkus ho ,,vyprdet,, rektalni trubickou, namasirovat brisko a uvidis ;)

• Citovat
  • Upravit
20885
5.5.12 12:16

Ahoj,my jsme taky dvoutýdenní a je fakt že mi to malá taky někdy dělá že kojím i na čtyřikrát.podle mě jak ho bolí to bříško tak prostě nesaje jak má a nenapije se tedy pořádně.já to tedy zatím moc neřeším.a vážila jsi ho už?přibírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
5.5.12 12:18

Já třeba vím že malá asi taky nesaje jak má protože u toho dost mlaská což je prý signál že je špatně přisátá ale já jaksi nevím jak udělat aby nesrkala :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
5.5.12 12:28

Zkus dudlík. Některé děti mají silný sací reflex. Podle mě tě už používá na uklidnění. :nevim:
Jinak nám pomohl fenyklový čaj a to dokonce líp jak kapky. Chce to zkusit.

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
5.5.12 12:42

Dudlík může zkazit sací reflex, ten bych nedávala! Co se týká pokládání na bříško - v leže na bříšku musí mít skrčené a roztažené nožky,ať se uvolní stáhnutí břišních svalů a jak se mu rozevře ta prcka, tak by mohlo prdět :lol:
S kojením vytrvej, ale pozor, ať se mu nemíchá natrávené a čerstvé mléko - pauza mezi kojením min.hodinu. Jestli přibírá nebo alespoń nehubne, tak určitě vytrvej… zase bude líp, držíme palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
5.5.12 12:48
@Bajča píše:
Já třeba vím že malá asi taky nesaje jak má protože u toho dost mlaská což je prý signál že je špatně přisátá ale já jaksi nevím jak udělat aby nesrkala :mrgreen: :mrgreen:

Moje malá srkala a mlaskala snad do třetího měsíce - pořád jsem špekulovala, jak to udělat, ale podle mě měla v pusince dost dvorce :D , přisátá byla hezky, najezená taky, takže nevím… bradavky jsem zničené neměla. Mlaskala a srkala hlavně ze začátku, když bylo prso ještě tvrdé, jak upila, tak už nesrkala :mrgreen: Asi jim to jinak nejde :lol: a nebo jim to tak chutná :mrgreen:
Já kojím už dva roky, takže holky vytrvejte, je to jen na vás. Při nejhorším oslovte nějakou laktační poradkyni, já jsem to udělala a hodně, hodně mi pomohla, bez ní bych přestala kojit už po třech týdnech, kdy mi začaly první problémy. Bojovala jsem čtyři měsíce, než se mi tvorba mléka ustálila… ale to je už na jinou diskuzi ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
5.5.12 12:54

Tak my to zatím zvládáme dobře ;) první jsem takykojila 18 měsíců.s tím srkáním taky nevím,taky mám zato že přisátá je dobře ale prostě u toho srká no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
5.5.12 12:58

Malej srka kdyz mam moc nalita prsa, jak jsou tvrda, tak se proste neprizpusobuji detskym ustum, az kdyz neco odpije a prsa zmeknou ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.5.12 13:15
@3HE píše:
Dudlík může zkazit sací reflex, ten bych nedávala! Co se týká pokládání na bříško - v leže na bříšku musí mít skrčené a roztažené nožky,ať se uvolní stáhnutí břišních svalů a jak se mu rozevře ta prcka, tak by mohlo prdět :lol:
S kojením vytrvej, ale pozor, ať se mu nemíchá natrávené a čerstvé mléko - pauza mezi kojením min.hodinu. Jestli přibírá nebo alespoń nehubne, tak určitě vytrvej… zase bude líp, držíme palce :mavam:

Mě tohle teda přijde zrovna jako snůška kojících fám. Ještě jsem nečetla o dítěti, kterému by dudlík pokazil sací reflex. Druhorozený dostal dudel po 5dnech a nic se mu nepokazilo. Vymiňování si nějakých minimálních pauz mezi kojeními je též krávovina, dřív to byly 3h, pak 2h, teď benevolentní hodinka? :lol: Dítě ví, kdy chce pít a proč, v přírodě to žádné zvíře vůbec nenapadne koukat na hodinky, to jen my lidé vymyslíme někdy fakt blbiny.
Jediné, s čím můžu souhlasit je pokládání na bříško, opravdu se dítě vykrká a vyprdí - pokud není blicí :nevim: Prvorozeného absolutně nehrozilo takto po kojení položit, protože by se velmi mohutně poblil :zed:

@Beru hlavně klid, zkusila bych dítko po kojení podržet v klubíčku bez plínky nad umyvadlem a chvilku počkat, může to trvat tak minutku, často se pak ozvalo prrrrrd a celý umyvadlo nahozený :mrgreen:
Dudlíku bych se nebránila, druhorozenému fakt sednul.
Pokud má dítě ve stolici bublinky, tak pomůže sab simplex - druhorozený kadil po narození sodovku :lol: Jinak nahřívat bříško, na různé nahřívací gely a krémy bych si dala pozor, zkus nejdřív natřít na sebe, mě to hrozně štípalo, takže dítěti jsem ani nedala.
A pokud je potřeba, tak si zkrátka otevři okno, ať z toho teploučka venku něco máš, lehni si do postele, napoj dítě a nech ho, ať si to ošéfuje samo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
5.5.12 13:17

A jak často by se měly nalívat prsa? Když kojím, tak během třeba hodiny cítím tak třikrát že se prsa nalijí a to hned začne fakt sát a polykat, ale jinak u toho prsa prakticky spí, pořád ho budím, odkládám a přikládám, ale mám pocit, že opravdu saje jen málokrát, tak nevím, jestli nemá třeba i hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
5.5.12 13:18

V porodnici jsem měla co dvě hodiny prsa nalité fest až to bolelo, teď už ne, tak nevím jestli ho není málo? Jsou měkké i když na pohmat bolestivé. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová