Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@emari Nee, chová se normálně. Otáčí se na břísko, je akční až moc a pláče minimálně. Chce všechny hračky, které vidí. Na neuru sjme byli na mou žádost kvůli zvláštním pohybům (hysterická matka..). Neuroložka nic nenašla, řekla, že je zdravá a má neobvyklé emoční projevy (to byly ty zvláštní pohyby, dělala je a dělá když má radost). EEG čisté.@mroe Omlouvám se, ale nerozumím. Délkou je v normě.. Nebo jste to myslela ironicky? (jsem dnes natvrdlá)
Ale ona je v norme vsim. Tak proc te desi zrovna hlavicka, kdyz telo ji roste stejne rychle?
Navic ani neurolog nic neshledal, nemela bys spis resit sebe a svoje psych. zdravi? To dite je nejspis uplne normalni.
@Anonymní píše:
@emari Nee, chová se normálně. Otáčí se na břísko, je akční až moc a pláče minimálně. Chce všechny hračky, které vidí. Na neuru sjme byli na mou žádost kvůli zvláštním pohybům (hysterická matka..). Neuroložka nic nenašla, řekla, že je zdravá a má neobvyklé emoční projevy (to byly ty zvláštní pohyby, dělala je a dělá když má radost). EEG čisté.@mroe Omlouvám se, ale nerozumím. Délkou je v normě.. Nebo jste to myslela ironicky? (jsem dnes natvrdlá)
Tak bezva. Tak to bych velkou hlavu dál neřešila a hysterii přesměřovala na něco jiného (třeba blíží se asteroid nebo tak něco) ![]()
@Anonymní píše:
Hádám, že ironicky
…Jo a jinak, ono tak to jejich měření…Nám naměřili v nemocnici něco jiného než pak za pár dní u dětské dřevěné, respektive v něm
Více a poté u dr méně
a dítě sebou kolikrát taky mele, řve, tak to je pak půl cm sem, půl cm tam…Jednou jsem v čekárně na neurologii viděla chlapecká a zdálo se mi, že má nějakou větší hlavicku a maminka povídala do tel, že je tam okamžitě poslala dětská, že malýmu vyrostla hlavička za měsíc o 7cm, maminka asi jak ho vídala denně, tak ji to tak nepřišlo.. tak asi tak to je dle mého rychlý růst hlavičky
Jinak pokud si pamatuju, někde jsem četla, že zpočátku ta hlava roste tak 1-2cm za měsíc.
Jo a ještě perlička, když malýho tenkrát viděl poprvé doktor v nemocnici, když vešel do ordinace, tak povídá, teda, ty máš ale velkou hlavu
moje nervy, pak jsem to furt řešila…No jo, mladý tele, co si nevidělo do pusy ![]()
No a nevite co muze zapricinit rychly rust nohy? Moje deti maji skoro ploutve, ve 12 letech 40tku a v 7 letech 35tku nohu. Obe se standardne drzi v pomeru vyska-vaha pod 10. percentilem. Nemela bych zacit plasit?
Ja teda vlastne uz plasim, protoze za chvili budu hledat boty v nadmernych velikostech a uz ted me stoji majlant.
@mroe Když mají ploutve rodiče, nemůžou po dětech chtít, aby měly ploutvičky ![]()
@Anonymní píše:
@Nowuka2 To já vím, ale jde mi uklidnění, jestli se tu najde maminka s mimčem s podobným růstem hlavy a vše bylo a je v pořádku.. asi jsem trochu hysterická..
Holka měla stejnou váhu i obvod hlavy při narození, v roce už měla hlavu na přilbičku (46 cm).
@AndelaCerna píše:
@mroe neboooj pritel ma 47 a sezene boty vklidu
Chlap možná, ale sehnat takový lodičky v 42 už je kumšt a že vím, o čem mluvím
A Mroe má holky, těm bych č.47 ani nepřála ![]()
@mroe : takze jsou nizke a maji velkou nohu? Treba nakonec jeste porostou a budou vysoke
Nebo mate proste trochu anomalii - my mame v rodine opacny pripad, nadprumerna vyska a podprumerna noha, mno vypada to dost komicky, ze neudrzi rovnovahu…ale udrzi a i profi sportuje…nekdy se to tak blbe sejde.
Přijde mi to úplně v pohodě. každý mimčo a každá hlavička rostou jinak. když se dostala jen ze spodku na průměr, tak to je úplně v klidu, asi bych nebyla klidná ze skoku z 10. na 90 percentil, ale na 50. je to ok.
@beruska9 píše:
@mroe : takze jsou nizke a maji velkou nohu? Treba nakonec jeste porostou a budou vysokeNebo mate proste trochu anomalii - my mame v rodine opacny pripad, nadprumerna vyska a podprumerna noha, mno vypada to dost komicky, ze neudrzi rovnovahu…ale udrzi a i profi sportuje…nekdy se to tak blbe sejde.
Ne, jsou vysoky, hubeny a maji ploutve. Navic uzky ploutve. Takze sehnat lodicku, co lodicku, balerinu, prece ji nebudu kupovat podpatky ve 12 letech, je na jeste k tomu uzkou nohu ve 40, je dost narocne. Zatim to jeste slo, ale vsechny detske boty, ktere jsou obecne uzsi, 40 konci, snad Superfit ma jeste nejake ojedinele, v podstate nenositelne modely v 41. Chlapi to maji podstatne jednodussi i ve velkych cislech.
Treba kozacky jsme uz letos nesehnali. Bud by mohla mit nahore dve lytka v jedne bote, nebo byly na vysokem podpatku, nebo ji byly siroke i dole. Ja mam taky 40tku, ale normalne sirokou, zadnou moji botu mit nemuze, ani snerovaci.
Moje sestra ma 42, ale sirokou, taky ma dost problem, ale v Praze sezene, ale na uzkou nohu to bude o dost tezsi.
Typ backor, ktere doted nosila, taky konci 40tkou.
@Amys Nene, měřila to sestřička u doktorky