rýma

400
22.10.09 13:15

rýma

Aholj holky,
jaké máte zkušensti s rýmou vašich ratolestí.Malej ji má už 14 dní a nemůžeme se jí zbavit.Máte nějakou radu?Jak dlouho trápila rýma vás a jaký měla průběh?A chodili jste s rýmou i ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
54
22.10.09 13:51

Ahoj,
tak naše malá měla rýmu když jí byl cca měsíc. Trápilo jí to cca týden možná 14 dní. Pomohla nám mořská voda do nosu a pak odsát odsávačkou na vysavač. Nejen že se jí pak líp dýchalo, ale ještě se u té odsávačky zklidnila, někdy dokonce i usnula :) . V postýlce pak byla dobrá zvýšená poloha. Jo a ven, pokud to neni teda nějak strašný a malej nemá teplotu, rozhodně ano. Jo a ještě když jsem to tenkrát zkoumala, tak jsem ještě našla doporučení zvlhčovat vzduch. Třeba udělat malému přes postýlku „vodní stan“ tzn. dát přes třeba nějaké mokré ručníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
22.10.09 14:18

Já odsávám odsávačkou na vysavač,kapu Libenar nebo Otrivin pro baby a kolem postýlky mám mokré pleny a malej leží v postýlce na vyvýšenině.Napřed jsem odsávala ručně,u toho brečel a já skoro s ním a ted teda odsáváme vysavačem.Je zaujatý zvukem vysavače a nebrečí…
Jinak teplotu nemá,jen ten plnej nos.Pan doktor nám řekl,že se s rýmou ven nechodí.
Jsem s ním už 14 dní zavřená doma a už mi to leze na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
22.10.09 14:34

Já mám teda dítě už velký, ale když byl malý a měl rýmu, tak mi doktorka řekla, že pokud nemá teplotu venčit by se rozhodně měl. Že i venku se mu bude líp dýchat. Asi nejhorší jsou ty přechody z venku do bytu, takže podle mě je lepší dítě pořádně zateplit a být venku dýl (pokud počasí dovolí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
22.10.09 14:49

rýmenka

tak nás rýma zatím ještě netrápí, ale co slyším, díky tomu počasí se tomu nevyhneme…
ale s tím venkem, bavila jsem se, a jim když mrzne to pěkně protáhne a prodýchá se ten nosík, ale chce to pořádně zababušit a určitě nemít teplotu…ale ven bych šla určitě, být 14 dní doma, tak mě tady najdou ležet na podlaze tuhou 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
22.10.09 14:55

Tak nas ryma trapi asi 14 dni,odsavala jsem tou obyc odsavackou,ale u toho malej hrozne rval,tak jsem koupila tu na vysavac a je super a malej u toho drzi a nerve.A pak dam po odsavani kapku Libenaru.A postylku mame zvedlou.A ven chodime kazdy den.
Ale pres den to je celkem dobry,chrci hlavne k ranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.10.09 16:42

Teda to musí bejt strašný bejt 14 dní zavřená doma :| . Já si myslím, že když půjdete ven tak vám to oběma jen prospěje. Takhle to musí bejt na Bohnice :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
22.10.09 18:33

S rýmou ven ano, s teplotou ne, pokud se přidruží. Ono se i líp dýchá, když je chladněji a v kočárku se dá kvůli rýmě dobře polohovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
22.10.09 19:25

Nás trápila rýma nedávno taková ta hnusná zadní a plus chrhlavej kašel. Doktorka řekla že máme chodit hodně ven pokud nemá teploty - je tam vlhčí vzduch a líp se jí pak dýchalo. Doma jsem dávala hodně ručníky přes postýlku nebo na topení přes den. Jinak děláš asi vše co máš. Chce to jen vydržet. Pokud se to bude lepšit tak už neodsávej pokaždé ale jen když bude vyloženě chrčet nebo nebude moct pít, aby se tam netvořily další hleny. Jinak nám pomohla vincentka :wink:

Neboj ono to jednou přejde. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
22.10.09 20:04

Tak holky,dnes jsem byla s Honzíkem dvě hodinky venku,spinkal krásně,ani nechrčel,ani neměl soplík,takže budem chodit ven,at si doktor říká co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
22.10.09 20:08

ahoj
urcite ven s malym chod,me mudra taky rekla ze pokud neni teplota tak urco ven chodit.
Jo mala mela v pokojicku kdyz se topilo hodne suchy vzduch,tak jsem koupila zvlhcovac vzduchu a super :wink: A zadne mokre pleny nepotrebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí