Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kromě všeho, co tu bylo napsáno je jediná pomoc pořád nosit, být jí nablízku. A držím palce, ať se z toho co nejdřív dostane ![]()
Ahoj holky
Necelých 14 dní jsme měli ošklivou rýmu (je nám 6 měsíců), pak jsme měli 14 dní klid. A už se nám to zase vrací. Máte některá zkušenosti. Vracelo se vám to taky často?
Předtím jsme u Dr. byli a vše se pěkně vyléčilo.
Znám to moc dobře, my to máme téměr každý měsíc. A to jsem obě děti kojila hodně přes rok. Je fakt, že mladší dcera to chytne od brášky, který to přinese ze školky, ale je to fakt každý měsíc. Už to neřeším. A to byl syn před měsícem na vytržení nosní mandle a stejmě měl do 14 dnů rýmu.
Malý měl minulou zimu rýmu a kašel několik měsíců, vždycky tak tři dny přestávka a znovu. Naše dr. to celkem ignorovala, tak jsem s ním šla sama na ORL, tam zjistili nějakou bakterii v nose, dostal antibiotika a od té doby nebyl nemocný.
Přeju brzké uzdravení.
Aby mi za chvíli nezačla brečet, když usliší vysavač. To odsávání není nic pěknýho.
Ahoj holky,
prosím o radu. Prcek má od včerejška strašnou rýmu a dneska ráno mi začal i pokašlávat. Odsáváme skoro každou hodinu ale pořád „chrčí“. Včera měl i průjem, ale to už se spravilo. Přesto ale kaká po každém jídle. Teplotu zatím nemá, ale preventivně jsem mu začala dávat panadol proti horečce. Moc toho nespapá, normálně vysosne celou lahvičku, teˇdá tak půlku. Mám jet na pohotovost nebo ještě počkat. Nechci nic zanedbat, ale nechci být zase hysterická mamka. Díky za radu
PS: jinak hraje si, není apatický a když si s ním povídám, směje se
Ahojky - tak osobně bych na pohotovost nejezdila a taky nedávala „preventivně“ léky proti horečce (jen můj názor
). Odsávala bych podle potřeby a nosík prokapávala. K lékaři bych šla až pokud by se zhoršil kašel nebo by se vyskytly horečky…(Berunka měla také tak brzo rýmu - holt „školkový bratr“ - k lékařce jsem šla až když se zhoršil kašel a já nevěděla, co takhle malému miminku můžu dát). Přeju, ať se brzo uzdravíte ![]()
Ja bych na pohotovost taky nejezdila,vsak zitra je pondeli,muzes zavolat a nebo dojit k dr.Dal odsavej a uvidis,a to ze vypije mene mleka,to nevadi,vsak kdyz je i dospelej nachlazenej,nema na jidlo chut.
A davat preventivne leky proti horecce kdyz ji nema?To bych teda nedelala!
dávat preventivne proti horecce je hloupost, jen to zatezuje organismus…
odsavat je tak vsechno co muzes,
malej je taky chrchlavej a kasle
Souhlasím s holkama, nic preventivně bych nedávala…kašel bude nejspíš od rýmy, takže odsávat, odsávat, odsávat, když tak můžeš nosík vytírat Libenarem a zítra můžeš zavolat dr.
malej měl před měsícem zánět ucha, tak nám ho píchali. Proto nechci nic zanedbat. Přítel jako malej byl na píchání ouška co měsíc snad do dvou let…
Ale díky za rady
Ahoj, presne jak radily holky. Odsavat, kapat do nosanku. Jeste pridam chovat a zdvihnout postylky. Podloz necim nohy postylky na jedne strane, aby spal maly v poloze hlava vys nez nohy, bude se mu lepe dychat.
Preventivne leky proti horecce nedavej. Dokonce ani pri pouze zvysene teplote ne.
ahoj, tak ja mam sice 4 mesicni holcicku, ale take pred dvema dny se objevila ryma a take mi chroptila, kdyz dychala a dela to i ted vlastne porad, v noci chrapala a nemohla ani dychat, takze sme vcera byli na pohotovosti, ja si rikam radeji pojedu zbytecne nez vubec, tam nam rekli ze ma mala v krku hlen a zadni rymu a dostali jsme kapky do nosu nasivin a sirup mucosolvan, tahle noc byla desna, mala se zacala dusit, v tu ranu sembyla na nohou a zvedla jiz postylky a klepala sem ji do zad, no hruza, kdyz kojime tak se taky dusi, nemuze s eporadne ani najist, pokud ti taky chrapti takhle jako nase mala tak byt tebou jedu, aby to nesedlo na prudusky toho sem se bala ja.
Iwi píše:
ahoj, tak ja mam sice 4 mesicni holcicku, ale take pred dvema dny se objevila ryma a take mi chroptila, kdyz dychala a dela to i ted vlastne porad, v noci chrapala a nemohla ani dychat, takze sme vcera byli na pohotovosti, ja si rikam radeji pojedu zbytecne nez vubec, tam nam rekli ze ma mala v krku hlen a zadni rymu a dostali jsme kapky do nosu nasivin a sirup mucosolvan, tahle noc byla desna, mala se zacala dusit, v tu ranu sembyla na nohou a zvedla jiz postylky a klepala sem ji do zad, no hruza, kdyz kojime tak se taky dusi, nemuze s eporadne ani najist, pokud ti taky chrapti takhle jako nase mala tak byt tebou jedu, aby to nesedlo na prudusky toho sem se bala ja.
zatím můžeš koupit mořskou vodu ve spreji,nejdřív vysaj hleny pak nastříkej, nám to moc pomáhalo - stejná situace ve dvou měsicích