Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Maty1989 Ne žádný úlevy jsem neměla. On to nikdo moc neřešil, v papírech jsem akorát měla náběh na astma. Já jinak žádný problémy nemám, nijak mně to neomezuje. Akorát když běžím za autobusem, tak se pak 10 minut vydýchávám. ![]()
@zuzouš Koukám pěkná sbírka. A maminka měla ty nejlepší lahůdky.
@MarketaJ to jo
A kdybych nešla na ten výtěr, tak jsem to brala jako nějakou malou virózu (taky jsem měla kašel). Stihly jsme to prsknout na babičku, tak si říkám, kolik lidí muselo padnout, než se dr rozhodla k výtěru. Nebýváme moc nemocní, takže jsem ani nevěděla, jak to chodí. Každopádně už jsem chytřejší, příště nebudu čekat tak dlouho.
A perlička od dr- dneska má malá 10m KO. Volám tam, že jestli máme přijít, že má holka ještě po ránu ospalky (takže dle laického názoru může někoho nakazit), tak jestli máme přijít jindy. Prej ne
takže tam vlezu do čekárny k maminám, co jdou taky do poradny. Takže to až někdo bude nadávat, že sousedka narvala dítěti nurofen a dala ho do školky, tak ani u těch študovaných a osvícených to není žádné terno.
U nás je to letos nějaké obrácené. Vloni první rok relativně v pohodě. Teď od září strávila ve školce tak dva týdny v celku.
Je to pořád dokola, ti co mohou, tak si dítě doma nechají, ale efekt já sama moc nevidím, jelikož přivedu posléze vyléčené dítě do školky a ve vedlejší šatně dítě silně kašlající a maminka mu vysvětluje, jak si má správně dávat ručičku před pusinku.
Viz minulé úterý po 3 týdnech nepřítomnosti. Po dvou dnech rýma jak z praku, k tomu kašel. Nyní do středy doma a uvidíme, co si přinese domů na víkend ![]()
Ovšem kdybych já musela být denně v práci, tak zřejmě dnes dítě do školky dám, protože takových jako ona je tam odhadem dobrých 80%. Je to soukromá školka a učitelky se tam příliš ke zdravotnímu stavu dětí nevyjadřují.
Spíše se dohadujeme doma s mužem, jelikož ten by semtam kašel a rýmu moc neřešil a já zase raději nechám dítě odpočinout. Starší jsme nechávali první měsíc ve školce „promořit“… takto oslabená velice hravě posléze dostala zápal plic…
@zuzouš Já už po předchozích zkušenostech chodím na výtěry celkem brzo. Naštěstí máme hodně pečlivou paní doktorku. To manžel je flákač, toho dokopat k doktorce. ![]()