S 9 letou na vyšetření na obezitologii - na co se připravit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
4.5.18 21:26

Dcera ma 9,5r. a vazi presne 33 kg.
Obezitologii urcite nepotrebuje, ale je dost pohybove vytizene, ze dela gymnastiku 1× tydne od prvni tridy, hraje fotbal, takze trenink 2× tydne. Ve volnem case lita po hristi nebo kolo, brusle ledove vystridala hned za koleckove, jak roztal snih, takze by doktorku ani nenapadlo resit vahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
7.5.18 09:15
@ka2ka píše:
já vím já to chápu, hlavně že malá všechno přežila bez větších následků, ted už snad bude dobře

No, nějaké následky tam zůstaly, ale s tím už jsme se vyrovnali. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
7.5.18 09:16
@Apaji píše:
@Jančakecalka
:hug:

Ještě mě napadla arónie - černý jeřáb. Upravuje vnitřní prostředí a metabolismus, harmonizuje hormony šž, je výborná na slinivku a játra, silný detox atd.

https://superpotraviny.webnode.cz/…tavy/aronie/

Pokud máš zahradu, je nenáročná na pěstování.

Zahradu nemáme, ale občas kupuju i čaje s aronií v lékárně a někdy mi dá ty bobulky i známá, takže znám ;)

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
7.5.18 09:17
@aiwwa píše:
mysli pozitivně, třeba je to jen jejich odhad a skutečnost bude příznivější. určitě se zeptej na nějaké léky na odvodnění, kdo jiný by tomu měl rozumět když ne obezitolog. držím palce a ozvi se, jak jste dopadly. :mavam:

Jo, jo, určitě se ozvu, až budeme vědět víc ;)

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
7.5.18 09:26
@alisekR píše:
@Jančakecalka přeju holčičce hodně zdraví, protože to je nejdůležitější. S bylinkama bych byla opatrná a bez konzultace radši nic nedávala. Byť je jinak hodně uznávám. Blbý je, že kortikoidy působí na hormony a tak je otázka, do jaké míry pomůže dietní opatření. Aby chudinka neměla pak ještě trauma s omezení jídla. Já dám možná hloupý typ, ale našla bych si kontakt na tu Mudr. Cajthamlovou a napsala jí o vaší situaci a co by vám radila. :think: snažila bych se být optimistická, nakonec se možná léků zbavíte dřív. Dochtori vždy raději uvádějí horší variantu.

No, ona už léky bere od svých 13 měsíců, kdy se u ní objevila epilepsie, takže na lékách už je strašně dlouho :? Jenže měla tolik druhů léků, že už si je ani všechny nepamatuju za ty roky. Vše souuvisí s tou epi. :zed: Takže právě tady s tím, že odhadují ještě léčbu na další roky bohužel počítám.
Já mám bylinky hodně nastudovaný, takže zhruba vím co a jak, a když si nejsem jistá, chodím si pro rady k bylinkářce, je to stará paní, o bylinách ví snad všecko. :palec: Mi musíme konzultovat i blbý léky na kašel, když náhodou má, nemužeme dávat vubec nic sami, vždy o tom informovat lékaře. Dokonce nám jednu dobu zakázali dávat holce omega 3,protože tam byla kontraindikace s lékem. Je to složité.
No, uvidíme, jak tam dopadneme, ale počítám s jistým omezením některých jídel. Naštěstí holka nejí vubec sladké, od mala to nesměla, vyvolávalo jí to epi záchvaty, takže jí ty sladkosti nic neříkají.
Pokud jde o Mudr. Cajthamlovou, tak tu zrovna nemusim. Známá jí viděla, trochu zná, a říkala, jak v tv radí lidem jak a co jíst a pak jí vidí, jak se láduje nezdravým jídlem ona sama, kouří, takže to mě úplně odradilo. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
7.5.18 09:28
@Lerista píše:
Mám výhodu, že jsem nemocná většinu svého života a nepamatuju si, jaké je to být zdravá. Nemůžu dělat spoustu všcí, třeba sportovat a nevadí mi to, protože jsem to nikdy nedělala a nevím, o co přicházím. A zvyknout se dá na všechno. I v nemocnici jsem přes ntb pracovala. Kapačky jely a já si v klidu plnila šéfovo úkoly. Jen s tím čidlem na saturaci kyslíkem na prstu se blbě píše :mrgreen:

Tak je mi moc líto :hug: :( to musí být hrozné :( Drž se :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
7.5.18 09:32
@Kelsey píše:
Dcera ma 9,5r. a vazi presne 33 kg.
Obezitologii urcite nepotrebuje, ale je dost pohybove vytizene, ze dela gymnastiku 1× tydne od prvni tridy, hraje fotbal, takze trenink 2× tydne. Ve volnem case lita po hristi nebo kolo, brusle ledove vystridala hned za koleckove, jak roztal snih, takze by doktorku ani nenapadlo resit vahu.

U vás je to ale zcela jiný případ. Naše dcera je nemocná už od 13 měsíců, loni prošla peklem po špitálech, i přesto sportuje, ale jen, co smí, není normální, aby takovéhle dítě za rok nabralo téměř deset kilo. Nedávno jsme byli v Mirákulu a věř, že tam byli všude okolo hubené děti a ona se mezi nimi vyloženě vyjímala. Kdyby to náš doktor nechtěl řešit, tak to pochopím, ale on právě dal první signál, že je něco špatně, takže jsem za to ráda.

• Citovat
  • Upravit
1846
7.5.18 09:53

@Jančakecalka Děkuji. Nejnáročnější asi je, plnit vše jako zdravý člověk. V práci žádné úlevy nemám, doma také moc ne. Dělám vše jako zdravý člověk, musím. A okoli bohužel nechápe, že opravdu nezvládnu to, co zdravý člověk. Nebo za cenu totálního vyčerpání. Okoli vidí normální mladou ženskou, které se asi nechce moc pracovat, když by pořád jen odpočívala. Ale čert vem lidi, mrzí mě moc, že pro dceru nedokážu fungovat jako zdravá matka. Ale dcera je skvělá. Nedávno jsem neměla hůlky a ona mi řekla ať se chytím jí, že ona má síly dost i pro mě. Je to předškoláček. Přeji Tvé dceři zdraví a aby mohla jednou dát svým dětem všechno, co potřebují. Není to hezký pocit, když matka nedokáže dát dítěti to, co by chtělo a potřebovalo. Ale to samozřejmě víš mnohem lépe než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27754
7.5.18 10:02

@Jančakecalka jej to mi připomnělo jak jsem jako těhotná neprošla testem na cukrovku, a poslali mě mudr ta mi vykládala o tom jak mi určitě předepíše inzulín jaká je to katastrofa, jak musím držet dietu a nejíst tučný, mimochodem neprošla jsem o 0,04 a tučný nejím protože to manžel nesmí a sama na stole měla dortík :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
7.5.18 10:03
@Lerista píše:
@Jančakecalka Děkuji. Nejnáročnější asi je, plnit vše jako zdravý člověk. V práci žádné úlevy nemám, doma také moc ne. Dělám vše jako zdravý člověk, musím. A okoli bohužel nechápe, že opravdu nezvládnu to, co zdravý člověk. Nebo za cenu totálního vyčerpání. Okoli vidí normální mladou ženskou, které se asi nechce moc pracovat, když by pořád jen odpočívala. Ale čert vem lidi, mrzí mě moc, že pro dceru nedokážu fungovat jako zdravá matka. Ale dcera je skvělá. Nedávno jsem neměla hůlky a ona mi řekla ať se chytím jí, že ona má síly dost i pro mě. Je to předškoláček. Přeji Tvé dceři zdraví a aby mohla jednou dát svým dětem všechno, co potřebují. Není to hezký pocit, když matka nedokáže dát dítěti to, co by chtělo a potřebovalo. Ale to samozřejmě víš mnohem lépe než já.

Moc krásně napsané :hug:
To je opravdu nemilé, musíš být opravdu silná ženská, když tohle vše zvládáš. Tvoje dcerka je skvělá, takhle malá holčička a tak chápavá, pozorná, je to úžasné, musíš být na ní pyšná. :kytka:
Ano, lidi vem čert, at si každý myslí co chce, důležité je, jak fungujete vy.To určitě zamrzí, ale je úžasné, jak to zvládáš ipřes to, že to nemáš vůbec snadné.
Tak to bohužel znám, taky bych chtěla dát malé všechno, ale nejde to, je to hlavně omezené finančně, protože jsem s ní doma, ted jí učím doma, protože nezvládala školu a od nového školního roku půjde do speciálky, kam už se moc těší, konečně jí někde bez problému přijmou do družiny a já budu moct jít do práce, ted dělám jen brigády, ale jde to těžko, manžel je celé dny v práci, krom víkendů. Je to složitý a těžký život, ale díky za něj ;)

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
7.5.18 10:05
@ka2ka píše:
@Jančakecalka jej to mi připomnělo jak jsem jako těhotná neprošla testem na cukrovku, a poslali mě mudr ta mi vykládala o tom jak mi určitě předepíše inzulín jaká je to katastrofa, jak musím držet dietu a nejíst tučný, mimochodem neprošla jsem o 0,04 a tučný nejím protože to manžel nesmí a sama na stole měla dortík :zed:

To je pech, jen o 0,04 tak to je krutý teda.

• Citovat
  • Upravit
27754
7.5.18 10:08
@Jančakecalka píše:
To je pech, jen o 0,04 tak to je krutý teda.

jojo hele upřímně dietu jsem nedržela a když jsem ležela měsíc v nemocnici tak se mě po týdnu doktor přišel zeptat kde mám jako tu cukrovku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
7.5.18 10:10
@ka2ka píše:
jojo hele upřímně dietu jsem nedržela a když jsem ležela měsíc v nemocnici tak se mě po týdnu doktor přišel zeptat kde mám jako tu cukrovku :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je dobrý :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
27754
7.5.18 10:14
@Jančakecalka píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je dobrý :potlesk:

tak já byla takový divný pacient jsem měla tolik nemocí, že se ke mě přivedl hromadu studentů a zkoušel je z mých nemocích že jich tolik speciálních u jednoho pacienta hned tak neuvidí :mrgreen: no a k plánovanému cs si pozval kolegu z jiné nemocnice aby se přišel podívat, že to hned tak zase neuvidí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
7.5.18 10:17
@ka2ka píše:
tak já byla takový divný pacient jsem měla tolik nemocí, že se ke mě přivedl hromadu studentů a zkoušel je z mých nemocích že jich tolik speciálních u jednoho pacienta hned tak neuvidí :mrgreen: no a k plánovanému cs si pozval kolegu z jiné nemocnice aby se přišel podívat, že to hned tak zase neuvidí :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jsi pro ně raritní pacientka no :P
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí