S jakými hračkami si hrají vaše malé holčičky?

3HE
22413
21.2.12 08:52

S jakými hračkami si hrají vaše malé holčičky?

Moje malá holčička má 20m, vkládačky, kostky a podobné hračky ji baví, ale je to na přemýšlení, takže si s tím nehraje dlouho - udělá, poskládá, ale dlouho u tohto nevydrží… má kuchyńku, ale ještě si nevydrží chvíli pohrát - učím ji „vařit“, pak jí říkám, ať mi něco uvaří atd., ale větší zábava je s nádobíčkem házet po pokoji :roll: :mrgreen: Má kočárek, ale mít v němi mimi, to ani náhodou, mximálně vyháže obsah kočárku a je po hraní :evil: Na hračky typu mluvící hrnec (fisher.price) se mi zdá už velká - pustí si to, něco pomačká, ale že by ji to nějak extra bavilo :roll: … a na hračky typu - doktorka, kadeřnice, prodavačka je zase moc malá… tak mě napadlo udělat si průzkum, s čím a jak si hrají malé holčičky :nevim: Nemůžu teda říct, že by si vůbec nehrála, ale zajímají ji více naše dospělácké věci :lol: , což je asi normální, častokrát jen hračky porozhazuje po pokoji a pak už si jich nevšímá…, když je uklidím, zase je rozháže a je spokojená :mrgreen: :roll: Říkám si, že bych mohla její „hernu“ něčím obohatit :think:, třeba už potřebuje jiný typ zábavy… Nemá nějaký přebytek hraček, že by byla přehraná a asi co dva týdny pár hraček schovám a vytáhnu jiné, aby měla změnu, ale jak už je zná, tak ji dlouho nebaví a intervaly mezi výměnou hraček se zkracují.
Jetli máte nějaké zkušenosti nebo tipy, budu ráda, když napíšete, poradíte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60142
21.2.12 08:54

Plastelína, pastelky, prolejzací tunel, skákací koník, knihy, knihy, knihy, duplo. TO asi v té době frčelo nejvíc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
21.2.12 08:56

Tak naše holka (18m) si už tak od roku hraje s panenkami a to stylem že je přebaluje (do látkových plínek), koupe ve vaničce, dělá malá, hají, od Vánoc vozí v kočárku. Prostě si hraje na maminku. Poslední dobou to dělá i s plyšákama.

Vkládačky, kostičky, a jiné blbůstky na motoriku jí nebaví.

Maximálně si pustí Fisher price pejska nebo želvu a tančí. Když jí pustím písničky tak taky tančí.

Poslední měsíc si ráda kreslí. A moc ráda si čte.

• Citovat
  • Upravit
15074
21.2.12 09:03
PetkaK píše:
Tak naše holka (18m) si už tak od roku hraje s panenkami a to stylem že je přebaluje (do látkových plínek), koupe ve vaničce, dělá malá, hají, od Vánoc vozí v kočárku. Prostě si hraje na maminku. Poslední dobou to dělá i s plyšákama.

Vkládačky, kostičky, a jiné blbůstky na motoriku jí nebaví.

Maximálně si pustí Fisher price pejska nebo želvu a tančí. Když jí pustím písničky tak taky tančí.

Poslední měsíc si ráda kreslí. A moc ráda si čte.

Tak u nás přesnej opak, panenky, plyšáci jdou stranou a vkládačky, kostičky největší hit:-) 15 měsíců má Linda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
21.2.12 09:08

Tak u nás v tej době frčela kuchynka, začínala prodavat, takže jsme pořídili první pokladničku a papírové penízky a co doma našla to nám hned prodala a baví jí to do ted(4 roky) a kdyby mohla prodá i mě :mrgreen: začínala tancovat u DVD, koupili jsme malej stoleček a židličky, nejdřív u toho seděla a povídala s plyšákama a panenkama, pak jsme zkusili modelínu a malování, to jí taky moc bavilo a nejvíc nás bavila asi klasická tabule, z jedný strany na křídy, z druhý magnetická a dá se na ní malovat fixama.....vkladačky jí taky bavili jen chvilku a u jednoduchých puzzlíku se hrozně vztekala, když jí to hned nešlo, na dřevěný kostky už si připadala asi moc stará a stavět komíny jí nebavilo, ale měla lego kyblíček pro holčičky, jsou tam ty ksotky větší tak to jí bavilo moc, mohla si stavět co chtěla…a tedka teda dostala k Vánocum dětskou toaletku, je tam velký zrcadlo a u toho maličká židlička a kamarádky mala rok a půl si s tim u nás vždycky hrozně vyhraje, fénuje si vlásky a připadá si jako hrozná princezna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
21.2.12 09:10

Knížky, knížky, knížky… čte si sama či s tím koho zrovna ukecá. Pak panenky, ale ty jí stačí mít nablízku, nepotřebuje si s nima nějak moc hrát, většinou je posadí na nočníčky, dá jim napít a je spokojená. Poslední dobou neustále vyžaduje krtka. Plyšového, v televizi, v knížkách… prostě máme překrtkováno. Bráchovi krade lego, jak duplo, tak obyč a taky u toho chvíli vydrží, začíná si kreslit… Zvukové hračky nemáme, tak nevím.

Jo, asi nejvíc jí baví kreslit po stěnách a po parketách, to zbožňuje ;) Taky se ráda parádí a převléká, takže vytahá celý šatník a oblečení rozprostře po podlaze, ideálně ho ještě ozdobí barvičkama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
21.2.12 09:16

Jo na to jsem zapomněla, největší zábava před druhejma narozeninama bylo vytahat celou skříň a ukazovat mi, v čem by jí to určitě moc slušelo :mrgreen: vytahovala jak svoje věci, tak věci z našeho prádelníku, takže přijít s mojí podprsenkou a kalhotkama na hlavě bylo na denním pořádku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
21.2.12 09:18

Malá má 18 měsíců a nejvíc ji baví knížky,duplo,dřevěné kostky a potom plyšáci, které se snaží kdekoli posadit-do kočáru, houpačky,postýlky a rozčiluje se když nesedí.Potom ji moc baví vyskládávat nádobí z myčky a podávat mi prádlo na věšení :) Miluje puzzle ale jen když někdo staví a ona mu je může brát.
Teď asi týden frčí vláčkodráha, ale nedaří se ji tam dát ten vláček, tak chci koupit nějaký co jezdí sám.
Jo a teď objevila auta, takže má oblíbené co se natáhne a samo jede nebo má jedno na provázku.
A od roka jsou velmi oblíbené balonky jakékoli a bublifuk.

• Citovat
  • Upravit
12262
21.2.12 09:56

moje malá má za měsíc 2 roky a už tak půlroku jí baví kreslit, panenka, kočárek, postýlka prostě vše kolem panenky, hraje si úžasně na maminku a pak nádobí jako hrnečky talířky dělá asi hostiny :lol: :lol: co nás totálně nebaví jsou knížky, stavebnice, puzzle atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
21.2.12 09:58

Tak u nás vede duplo - domeček, zvířátka, modelína play doh, někdy panenky, skákání na matraci, navlíkání korálků, kopání a házení s míčem, knížky a malování temperama. Můžeš zkusit nejdřív prstové barvy, tím jsme v tomhle věku začínali jo a ještě kuchyňka a vaření a nejvíc jí baví puzzle (tak do 20 kusů, nejlépe dřevěné) - Z toho nejvíc jí baví to puzzle a duplo. TO jsou asi nejoblíbenější hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.2.12 10:15

Dcera má 17 měsíců a asi nejvíc jí baví knížky, jakékoliv! Její leporela, větší dětské obrázkové, nebo i naše - ty teda radši krámuje.
Skládačky, kostičky a spol. jsou propadák, ty jen krámuje.
K vánocům byl hit nářadí od Bosh…teda taky nešroubuje, ale baví jí to tahat, pak houpací ovce a malé pianko, to si často pouští.
Pastelky jí taky baví, ale spíš je stěhuje po bytě.

Obecně bych řekla, že největší zábava je krámování.

panenky jen muchlá, medvědy taky…

velkej hit je momentálně včelí medvídek, i jako pohádka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
21.2.12 12:50

koukám že co dítko to jiná záliba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
21.2.12 13:22

Tak ted jsem se lehce ,,vydepkovala,, protože moje malé tygřice nebaví žádné hračky. :mrgreen: :mrgreen:
Maximálně je baví je po sobě házet z postýlky.
Jinak je baví krámování. Takže mám stokrát za den vytahanou komplet kuchyňskou linku, všechny skříně (to byl hodně hloupý nápad mít posuvné dveře :mrgreen: ), v koupelně je mooooc zajímá pračka a záchod (taky dobrý nápad mít na prkýnku pejsky :D ), a hotová pohroma nastává když se proplíží ke starším sestrám do pokojíčku.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
21.2.12 14:21

Holky, děkuji všem :mrgreen: :kytka: taky tančí, taky už nám vyzdobila zeď v obýváku :D , pastelky se jí taky líbí… zaujalo mě hodně vašich nápadů, tak něco nového určitě pořídím… dobrý nápad jsou ty prstové barvy :lol: a holčičí lego duplo… no, jsem ráda, že jsem se zeptala, DÍKY :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
21.2.12 14:30

já bych řekla že je to jen období, možná toho má i moc, což je někdy taky špatně. Takže u nás v tomto věku vedlo pomáhání mamince - takže vše dělala se mnou. Plus zklasických hraček lego duplo, to byl velký hit a vydržel dodnes, panenky tak začínala, hodně se zabavila na písku a venku. Až teď kolem 2,5-3 let začíná víc s panenkama, opečovávat je, vařit, k tomu i nějaké kreativní hračky jako modelína, lepit samolepky,m alovat apod.

Ony dlouho nevydrží dokáží se soustředit jen velmi krátce, takže bych prostě vydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí