S kočárkem do obchodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2221
20.10.05 18:19

Ahoj.
Ve většině obchodech jsou schody, tak prostě mají smůlu… Ke schody nejsou a je zákaz, tak je nejlepší se zeptat a teda se mi ještě nestalo, že by mi řekli, že nemůžu a když mají prázdný obchůdek, tak jim to ani nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
20.10.05 18:55

ahoj, sice už to pro mě není až tak aktuální téma, nicméně musím se vyjádřit. Spíš si postěžovat. U nás na sídlišti je skoro na každé samoobsluze cedule se zákazem vstupu s kočárem. Tyto zákazy jsem nikdy nebrala, přece nenechám dítě před obchodem 8O Jenže v obchodě na to nakonec zareagovali tak, že tam namontovali takový ten kolotoč na projití, jestli mi rozumíte, tam se s kočárem nedá. A vedle ten průjezd na vozík nastavili tak aby tam projel jen ten vozík. Maminy s kočárkama se tam prostě nedostanou :evil: Nezbývá nic jiného než jezdit do teska nabo tu ještě máme několik pidivečerek „2×2m“ kde problém s kočárkem nikdo nemá :) Škoda, že takové obchodníky kteří diskriminují kočárky nemůže nikdo trestně postihnout, třeba nějakou pokutou. Tak jsem se vykecala,ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
20.10.05 20:10

Bydlím v Praze, kočárkuji již druhým rokem, nyní dokonce s tandemem a nikdy jsem se nesetkala s tím, že by mě někam nepustili. Od obr obchodů po malé trafiky a obchůdky se spodním prádlem - naopak mě neustále někdo vybízí, at zajedu dovnitř. snažím se chovat ohleduplně a když je někde v malém obchodě fakt málo místa, tak kočár zaparkuju někde hned za dveřma nebo si ten nákup prostě odpustím.

Jinak bych to za diskriminaci určo považovala, s kočárkem patříte mezi osoby se sníženou schopností pohybu, někde jsem to kdysi našla a měl by vám být všude umožněn vstup.

m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
20.10.05 20:50

Ahoj.

Konstatuju, že Česká pošta by měla dostat školení, protože většina pošt je pro množství schodů naprosto nedostupná. (My jsme si pořídili golfáče už o něco dřív než jsme plánovali právě proto, abych se do takových nepřístupných míst dostala.) S obchody mám většinou dobré zkušenosti, pokud se do prostoru vejdu. Už se mi však několikrát stalo, že jsem neprojela s trojkombinací prostorem mezi pokladnami a couvala jsem. Do obchodů se zákazem nechodím, za ty spory mi to nestojí, a myslím, že ze solidarity tam nechodí ani mí rodinní příslušníci. Někteří obchodníci prostě pořád nepochopili, že by jim mělo jít o zákazníky.

Musím se však pochlubit i jednou super zkušeností. Našly jsme s kamarádkou restauraci, kam můžeme na kávu. V Praze je to asi běžnější, ale u nás zbýval Mc Donald nebo koutky s barem v hypermarketech. Jinak se všude kouřilo. V jedné nové pidirestauraci majitel prohlásil, že v místnosti za barem se kouřit nebude a sesbíral popelníky. Obsluha byla v pohodě, malý dostal pozornost a když jsme odcházely, byly jsme ujištěny, že klidně můžeme přijít znovu i s kamarádkami a kočárky.
Takže i dobří a vstřícní existují.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
20.10.05 21:12

Ahoj,

tak si představte, že mě vůbec nenapadlo, že by značka „zákaz vjezdu s kočárkem“ existovala! Je fakt, že v Brně si můžu vybírat, kde nakupovat, a pochopitelně volím hlavně větší, bezbariérové obchody, popř. chodím s baby vakem - a to budím všeobecnou pozornost (ale pozitivní) a skoro vždycky mě v MHD pouští sednout. Kdyby mi někdo v obchodě vyčetl, co tam s kočárkem dělám, tak bych nešla pro ostrou odpověď daleko. Ale já se v obchodech fakt setkávám spíš s přátelským přístupem. Značku považuju za diskriminační a pokud ji někde prosazují, určitě by bylo vhodné kontaktovat ombudsmana (jenomže na to máme tak čas, že?) :roll:

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
20.10.05 22:49

Ahoj holky,i mi se nedávno stalp,že mě vyhnali z obchodu s kočárkem.
Nevím co je na tom pravdy,ale prý ty cedulky Zákaz vstupu s kočárky a to,že vás nepustí do obchodu je protizákonné.Prý to nějak upravuje Zákon na ochranu spotřebitele.Je možné podat stížnost na ČOI.Tak jsem to slyšela.
Dana,Mirda 4 roky aVojtíšek 6měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
21.10.05 08:39

Pokud mě někam nechtějí pustit s kočárkem, tak už tam nikdy nejdu!!! :evil: Je přeci tolik jiných obchodů, kde vás uvítají s otevřenou náručí i s kočárkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
21.10.05 11:47

Ahoj, mne se to stalo taky v obchode v Dejvicich a uz jsem do toho obchodu znovu nevkrocila. Je fakt, ze spousta prodavacek kouka jako, kam jdu skocarkem, ale snazim se si toho nevsimat, a myslet si sve! Urcite je ale rozdil v mensim meste, kde neni treba na vyber tolik obchodu :(

Simona&Kristy(15 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
21.10.05 14:40

Ahoj, uz jsem psala na zacatku, ze nam se to jeste nestalo. Ale ted si vzpominam, ze v jedne Droxi drogerii jsem loni v prosinci nemohla projet kocarkem, protoze meli pred vanocema precpane regaly a spoustu zbozi mezi regaly................... a ochotny pan hlidac mi pohlidal kocarek u pokladen:-) Vyjimka.
Spis se mi stalo vcera v autobuse.- Uz tam stal jeden kocarek a ja nastupovala s kamaradkou, kazda s kocarkem. A lidi se museli zvednout, abysme se tam vesli a navic jeste i uhnout. A jedna pani , ktera ma urcite take deti, ale starsi, to nemohla rozdychat, ze musela stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
21.10.05 17:31

Ahojka, naštěstí se mi zatím taky nestalo, že by mě odněkud vyloženě vyhazovali, nedám kočár z ruky ani za zlaté prase, takže kdyby někde měli řeči, příště mě tam už neuvidí.
Stran MHD, taky mě drtí, když všichni stojí na plošince a vidí třeba dva kočárky, ale moc se s tím nemažu, vždycky zdvořile zahulákám a všem moc děkuju a no problem.
Kupodivu mě překvapujou ochotní lidi, hlavně mladí kluci, to samé řidiči na přechodu. Jak jsem se vždycky zastávala ženských za volantem, tak v tomhle případě jsou pánové daleko solidnější.

Linda a Matýsek 6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
21.10.05 20:27

Ahojky. Díky za zkušenosti. Jsem z menšího města a opravdu těch obchodů tu moc na výběr není. Hlavně těch specializovaných :( Řidiči jsou různí. Většinou jsem příjemně překvapená, že mi dává přednost víc aut. Nedávno se mi ale stalo, že řidič zjedoucí zleva zastavil, najela jsem do silnice a raději čekala, jestli mi zastaví i auto jedoucí zprava. No nezastavilo a ani dokonce auto jedoucí za ním. Řidič co stál nevěřícně kroutil hlavou, i já kroutila.
Asi si budu muset zvyknout na to, že matka s kočárem je někde nevítaná, dokonce možná obtěžuje. Ono se to těm obchodníkům ale vrátí. Tolik, kolik utrácím na mateřské :oops: No ono mi to skončí. Už se blíží doba 3500Kč.
Díky za reakce, Kuřátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
14.11.05 21:34

Já své první miminko teprve čekám… Občas chodím nakupovat se sestřenicí a její dcerkou. Teď už je dcerka větší, tak to jde bez kočárku… dříve se nám několikrát stalo, že nám prodavačky řekly, že do jejich obchodu s kočárkem nemůžeme. Přestože to šlo řešit tak, že by nejprve šla do obchodu jedna a pak druhá, tak jsme se raději sebraly a šly jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
14.11.05 22:29

Ahoj,

teda holky já žasnu. Já čekám svoje první mimi, ale zároveň vlastním obchod s hračkama a elektronikou a nikdy by mi nenapadlo zakázat mamince s kočárkem vjet dovnitř, i když tam nemám moc místa a obrovské výlohy, kterými by bylo na kočárek vidět. Je fakt, že některé maminky rovnou vjedou dovnitř, některé si otevřou jen dveře a napřed se zeptají, jestli smí, ale to už jim to sama nabízím, ať si vezmou kočárek s sebou…

A ta cedule je opravdu protizákonná.

Jarka a Nikolka 27tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
18.11.05 17:38

Ahoj, protože nemám babičku na blízku, musím kočár vláčet pořád s sebou. Když mi poprvé prodavačka řekla, ať nechám kočár vpředu, že tam s ním neprojedu, podivila jsem se a kočár odstavila. Když jsem ale zjistila, že místa je tam dost i na dva kočáry vedle sebe, v obchodě nikdo, jen 3 čumící prodavačky, tak mi to došlo :idea: . Dala jsem jim jasně najevo, že vím, oč jim jde a že už mě tam nikdy neuvidí :evil: . I prodavačka odpověděla, že maminky se chodí do obchodu jenom projíždět a ohrožují svými kočárky důchodce o berlích :lol: :lol: Proto, když mě někde řeknou, že tam s kočárem nesmím, řeknu jím svůj názor ( jsem taková " huba nevymáchaná " a dost mě to uráží ) a už mě tam neuvidí. Nechat děcko s kočárem u vchodu brněnského obchdu ( i u pokladny ) a jít nakupovat, to neudělám. Kdyby se něco stalo, prodavačka řekne, že tam není od hlídání a co pak naděláte. Takže jezdím na větší nákupy do hypermarketů nebo supermarketů. Nákup naskádám pod kočár, u pokladny vyskládám a ještě se mi nestalo, že by to někomu vadilo. Čekala jsem, že pokladní budou chtít předvést obsah kočáru. Naopak se nakoukla, jaký že živý poklad to vezu, něco na malou zašvitořila, usmála se . Takže mě všechny malé obchody, kde nestrpí kočár, můžou ..... Ale se zákazem vstupu do prodejy jsem se nesetkala jenom v Brně :( . Asi ty starší dámy zapomněly… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
18.11.05 19:57

Ahoj,
Já jsem tedy z Pardubic, několikrát jsem viděla ceduli, že vstup s kočárkem nee, ale jako už jsem četla, i já jsem dělala blbou a slepou. Jednou jsem v daném obchodě (bohužel si nevzpomínám, kde to bylo) ztropila takovou scénu, že se ke mně přidali i ostatní nakupující a cedule byla druhý den sundána.
Jindy jsem po upozornění zcela úmyslně postavila kočár ke kasám - na nejnevhodnější místo a přiběhl vedoucí, jestli si mohu raději kočárek vzít s sebou. A naposledy, jsem jednoduše vyndala dítko z kočárku, strčila dítě paní u kasy a když tedy nemůžu s kočárkem, ať mi Kačku pohlídá..velmi rychle paní souhlasila a´t si vezmu kočárek dál.
Ale je fakt, že to je docela dlouho a dnes naopak, když začnu Kačku vyndávat před obchodem, prodavačky samy vybíhají, pomáhají mi s kočárkem a říkají „jen si jej vemte sebou, nebo vám jej někdo ukradne“.
Dokonce i když jsem upozorňovala, že je venku bláto a máme špinavá kolečka, tak mi jedna milá paní odvětila, že to je jejich problém a ať jen jedu dál. Řekla bych, že časy se mění a konečně v obchodech začínají chápat, že my jsme ty, které je vlastně živíme. A upřímně - tam kde mi dělali problémy už jsem nevlezla
miselline+Kačenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital