Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
dnes jsem byla v Globusu v Pradubicích a po dlouhé době, jsem se dost vytočila.
Doposud jsem neměla absolutně žádný problém s ježděním s kočárkem do obchodu, a nikdy mi nikdo neprohlížel kočár.
Až dnes milá paní prodavačka nelenila, zvedla se, obešla celou pokladnu, aby se podívala, jestli náhodou něco neukrývám v kočárku.
Nebylo by na tom nic špatného, ale to jakým stylem to udělala a ty řeči, kterými to doprovázela, mě fakt vytočily. Připadala jsem si jako největší zlodějka pod sluncem a jako kdybych měla zapotřebí si něco u mrňouse schovat.
Jinak u nás, v zapadákově, mě všude rádi uvítají i s kočárkem. Klidně mi i drží dveře, jsou totiž rádi za každého zákazníka.
A mimojiné, maminy na mateřské, dost rády utrácejí a nakupují spoustu blbůstek pro své ratolesti. Takže by měly být velice vítanými klienty.
Lenka
Ahoj holky,
jsem z Ostravy a mám dvoule´tého klučinu. Za ty necelé dva roky ( poslední dobou už kočár nepoužíváme) jsem se setkala s takovými problémy, že mi to přišlo velmi zvláštní. Stále totiž jsou obchody kde matka s kočárem nesmí vstoupit, např. obchod s dětskou obuví. Ze začátku jsem si nechala skoro vše líbit, ale jak malý rostl, byla jsem čím dál tím víc otrkanější, až jsem si zjistila, že pokud zakazujou vstup do obchodu s kočárkem, je to diskriminace. Od té doby neváhám se ozvat. Opravdu jsem někdy velmi drzá, ale své dítě bych nenechala stát někde venku, nebo ve vestibulu. Ani nejsem nikomu v tomto ochotna ustupovat.
Ale mám taky pozitivní zkušenosti, to když jsem šla do obchodu kde se mi můj rozměrný kočár nevlezl do dveří, okamžitě naklusala ochranka, odemkla jiné, větší dveře, abych prošla a jelikož v tří patrovém obchodě nebyl výtah, tak mi hoši od ochranky nosili kočár, jak se mi zamanulo ( to však byla opravdu vyjímka).
No, nějak jsem se rozepasla, ale toto mě opravdu se.. , stejně jako cestování tramvají či autobuse. Ale to by bylo na další dlouhé povídání.
Holky držte se, se… na bezohledné lidi a užívejte si prcků.
Zdraví Zuzana
Dobre rano vsem maminkam, nechci zakladat zbytecne nove tema ktere nebude mit moc prispevku, tak se zeptam tady. Jk je to s detskym koloodrazedlem v obchode? Pusti me do Lidlu s dvouletym synem na koloodrazedle? Moc se mi nechce nechavat ho venku oprene, aby ho nekdo nevzal. Ma docela drahe odrazedlo. Ale zase aby jezdil mezi regaly to asi taky nejde. Tak nevim. Jedine me jeste napadlo vzit si vozik, syna dat do sedatka do voziku a kolo do kosiku, ale je zase docela velke. Jak to delate vy? Jdeme takto poprve, zatim jsem chodila jen s kocarkem. Dekuji za rady ![]()
@kacikhanz máme odráželo a já mu ho venku seberu a dam pod kosik na tu mřížku, jak se daji dat třeba balení vod a tak
pustit ho dovnitř na odrazedle, tak zbytek života splácím škodu ![]()
@kacikhanz zrovna v Lidlu beru kos a odrazedlo dávám buď pod Kosík nebo opru na tu sklopnou část pro balíky vod. Dalsi varianta je ze kluk jde s kosikem malým a ja odrazedlo nesu. A pak jeste varianta, ze stroj necháváme před kasama na zámeček, minule mi stroje ochotně uschoval řezník aniž bych ho o to zadala.
@Tichošlápek píše:
@kacikhanz máme odráželo a já mu ho venku seberu a dam pod kosik na tu mřížku, jak se daji dat třeba balení vod a takpustit ho dovnitř na odrazedle, tak zbytek života splácím škodu
proto máme vysokou pojistku,,na blbost"
![]()
Já nosím cyklistický zámek a odrážedlo pžed obchodem zamknu, buď ve stojanu na kola nebo k nějakému zábradlí. Stejně tak zamykám kočárek, když beru vozík a dítě přesazuju do něj.
Když někdy zámek nemám, tak nakládám odrážedlo dolů na tu mřížku na nápoje. Rozhodně bych dítě nenechala po obchodě jezdit.