S teplotou ven

Napsat příspěvek
Velikost písma:
657
13.1.06 20:58

Ahoj.

S rýmou ven chodíme, s teplotou ne. Ale nám Dr. naopak řekla, že nemá chodit na sluníčko, když byl nachlazenej. Před tím jsem to nevěděla a jednou jsme šli a zhoršil se tak, že dostal antibiotika a to jsme byli venku asi 30 minut a bylo to ještě na podzim, kdy bylo několik stupňů nad 0.

LinkaK- jasně, každá máma udělá, co považuje za nejlepší, ale… Vlažná sprcha při horečce nemá s prevencí febrilních křečí nic moc společného. Nevznikají totiž z vysoké teploty, ale z prudkého vzestupu nebo poklesu teploty a nezralý mozek na to raguje febrilními křečemi. Syn je měl 2× a byl kvůli nim v nemocnici. Vlažnou vodou akorát snížíš teplotu, ale tomu prudkému kolísání cíleně nezabráníš. Diazepam není proti kolísání teploty (synovi v nemocnici stejně nezabral), ale proti těm křečím. Tím neříkám, že Diazepam do něj cpu při jakékoli teplotě, taky to dělám jen když mu to fakt skáče…

Mějte se hezky.

CIBULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
13.1.06 21:24

Cibulko, děkuju za info. Něco pro mne byla novina. Čtu to znova a vidím že mi chybí přenost, takže ven jsme chodili jen pokud byla teplota pod 38, nepočítám ted to hnusné inverzní počasí. Pobyt venku byl krátký. Tak snad to není až tak špatně, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
13.1.06 21:46

LinkaK- syn má dva druhy zvýšených teplot mezi 37-38. Když je má na začátku nemoci, tak ven spíš nejdem a hlavně ne v nepříznivém počasí (nemoc teprve v plné síle útočí). Když je spíš k 37, tak jdeme a když je spíš k 38, tak ne. Ale taky mívá tyto teploty po skončení nějakého horčnatého onemocnění, než se teplota zase ustálí na normálu a to trvá třeba i 3 týdny a to ven chodíme. Ale ne na celý dopoledne, když je pod nulou, to je jasný. Postupně zvyšujeme dávky…

Měj se.
CIBULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
8.4.16 09:05

Syn má od rána 37,3 a začíná mu trochu rýma, a máme jet autobusem k babičce, jeli byste..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102566
8.4.16 09:08

@spiritt Já jo, ani by mě totiž nenapadlo mu nějakou teplotu měřit, pokud není jak kamínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.4.16 09:09
@spiritt píše:
Syn má od rána 37,3 a začíná mu trochu rýma, a máme jet autobusem k babičce, jeli byste..?

tuhle teplotu bych ani nezjistila, a rýmu bych neřešila :nevim: pokud nevypadá zmordovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
8.4.16 09:33

No já bych jela… Dala bych si Teda záležet, aby se moc nehýbal. Taky jsme už takto cestovali a v poho. Náš doktor říká, že to 37,5 na kočár můžeme za příznivého počasí. A ještě Teda na hlavu rozhodně čepku, když začíná rýma :nevim:. Hodně štěstí a cestu zvládnete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
8.4.16 09:51

Díky :-),za chvíli pojedeme. Mě ráno přišlo, že je teplejší, než obvykle, a po změření se mi to potvrdilo.Ale jinak na něm nic poznat není, hraje si a vypadá normalně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí